"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נתניהו לשר אריאל: עצור, אל תגרום נזק

שר השיכון הטיל פצצה כשהודיע על בניית 20 אלף יחידות דיור בשטחים • רה"מ הורה לבלום התוכנית: "כחבר בממשלה עליך לפעול בתיאום; ההודעה מסיטה את תשומת הלב מאיראן"

,עודכן
צילום: רויטרס // אזור המחלוקת, ארכיון

צילום: רויטרס, קריינות: עוז מרון

פרק נוסף במשבר ביחסים בין ישראל לארה"ב? אחרי העימות הגדול בעקבות ההסכם המתגבש בין המעצמות לאיראן וחילופי הדברים בין ראש הממשלה בנימין נתניהו למזכיר המדינה ג'ון קרי, המתיחות שוב עולה - הפעם בעקבות מכרז של משרד השיכון לבניית אלפי יחידות דיור בשטחים.

הכל החל לאחר שאתמול הודלפה תוכנית של משרד השיכון לפרסום מכרז לפיתוח כ־20 אלף יחידות דיור, ומהן כ־1,200 בשטח E1 השנוי במחלוקת, בין מעלה אדומים לירושלים. רה"מ נתניהו הורה על עצירת התוכנית שקידם שר השיכון אורי אריאל מהבית היהודי, בלי שיידע את ראש הממשלה. אלא שלמרות הנחייתו של נתניהו, הבית הלבן גינה אמש בחריפות יוצאת דופן את התוכנית.

"אנחנו מודאגים עמוקות מהדיווחים האחרונים", אמרה אמש דוברת המועצה האמריקנית לביטחון לאומי, ברנדט מיהאן, "הופתענו מההודעה הזו ואנו מחפשים כעת לקבל הבהרות מממשלת ישראל. העמדה שלנו על התנחלויות היא מאוד ברורה - תמיד ראינו אותן כלא לגיטימיות". מיהאן התייחסה להשפעת הבנייה על המשא ומתן המדיני והזכירה כי ארה"ב קראה לשני הצדדים "לנקוט צעדים שייצרו אווירה חיובית למגעים. אנחנו לא רואים בתכנון התנחלויות, גם אם בשלבים מוקדמים, כצעד שיוצר אווירה חיובית למגעים".

אבו מאזן כרגיל מאיים

גם ברשות הפלשתינית הצטרפו כצפוי לגינוי. יו"ר הרשות אבו מאזן פירסם הודעה שבה הזהיר מהפסקת המו"מ: "ישראל מודיעה למעשה על סיום תהליך השלום אם לא תחזור בה מההחלטה על הבנייה בהתנחלויות".

בלשכת רה"מ אמנם לא פרסמו אתמול הודעה רשמית על ההוראה לעצור את המהלך, אך הבהירו כי אין כל כוונה להיכנס לעימות עם ארה"ב בנושא. לאחר שנודע לרה"מ על התוכנית, הוא זעם והורה למזכיר הממשלה, אביחי מנדלבליט, להורות לשר אריאל לעצור את התהליך. תוכניות בנייה בשטחי E1 נבלמו כבר כמה פעמים בעבר, לאחר שהאמריקנים והאירופאים קיבלו את עמדת הפלשתינים כי מדובר בתוכנית בנייה "אסטרטגית" שנועדה לקבוע עובדות בשטח.

רה"מ, שאמש הורה לעצור את כל תוכניות הבנייה ולא רק ב־E1, אמר לשר אריאל כי "אין בצעד הזה שום תרומה להתיישבות אלא להפך, יש פה נזק להתיישבות. מדובר בצעד חסר משמעות חוקית ומעשית, שיוצר התנגשות מיותרת עם הקהילה הבינלאומית דווקא בשעה שאנו עושים מאמץ למנוע עיסקה רעה עם איראן. כחבר בממשלה יש לפעול בתיאום ובמחשבה תחילה".

גורם מדיני בכיר הסביר כי "נתניהו עצר את התוכניות מאחר ש־E1 זה סמל שמטריד מאוד את ארה"ב ואחרים. אין צורך לשלם מחירים בינלאומיים כעת על תהליך שאין לו משמעות של ממש. זהו צעד שפוגע בהתיישבות, שבא אחרי שכבר נקבע רק לפני כמה שבועות שמתכננים ובונים דירות מעבר לקו הירוק".

"זו היתה רק בדיקה"

בכירים ישראלים העריכו אתמול כי פרסום המכרזים נובע מעימות פוליטי מתמשך בין רה"מ לבין השר נפתלי בנט והבית היהודי מאז ההחלטה על שחרור מחבלים במסגרת התהליך המדיני. בסביבת רה"מ מאשימים את השר אריאל ואומרים כי "מדובר בצעד חסר אחריות, שנראה כאילו בא לפגוע בניסיון המו"מ עם הפלשתינים. הפרסומים נעשו ללא תיאום עם לשכת רה"מ ומאחורי גבו, ללא שום שיקול דעת".

השר אריאל אמר אמש לרה"מ כי הוא מקבל את בקשתו לבחון את כל הפרסומים שיצאו על בדיקת פוטנציאל התכנון, וכי "בכל מקרה זו היתה רק בדיקת פוטנציאל לתכנון ולא שלב רשמי כלשהו". מלשכת השר נמסר כי "העברת הוויכוח מעבר לים היא מעשה נואל, פגיעה קשה בדמוקרטיה, והוא לא יצלח. השר פועל כל העת בשיתוף פעולה עם רה"מ".

גורם בכיר הגיב בזלזול להדלפת תוכנית הבנייה ואמר כי "זה מכרז ראשוני על משהו כל כך רחוק ועתידי שזה כמעט מופרך. זה בערך כמו לשאול סופר מה הוא מתכנן לכתוב בעוד עשר שנים. התוכניות, אם וכאשר יגובשו, ייצאו לדרך אולי בין עוד שלוש ל־20 שנים".

"זה רק חצי עבודה"

בתוך כך, יו"ר האופוזיציה שלי יחימוביץ' אמרה כי "ממשלת נתניהו ממשיכה לפעול בשני ראשים - ראש אחד נכנס ויוצא מהחדר ומנהל לכאורה מו"מ רציני, והראש האחר עושה הכל כדי להבהיר לעולם שלישראל אין כוונות אמיתיות להגיע להסדר מדיני".

יו"ר מרצ זהבה גלאון אמרה כי "טוב שרה"מ התעשת והורה על עצירת המכרז ב־E1, אבל חבל שהוא עושה רק חצי עבודה ומכשיר בנייה בהתנחלויות אחרות". יריב אופנהיימר, מזכ"ל תנועת שלום עכשיו, אמר: "על רה"מ לעצור גם את כל שאר התוכניות".

שלמה צזנה, חזי שטרנליכט ויוני הרש, ארה"בודניאל סיריוטי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר