דיאטה דלת שומן מגבירה את הסיכון למחלות לב. כך טוען ד"ר אסים מלהוטרה במאמר שפירסם בכתב העת הבריטי "BMJ" ושמסעיר את הקהילה הרפואית ברחבי העולם. מדובר במסקנה מרחיקת לכת, שמקובלת על מומחים נוספים בתחום, שטוענים כיום כי הקריאה לציבור להפחית בשומן הלא רווי היתה שגויה.
לטענתם של המומחים, הדבר הוביל ל"טיפול יתר" במיליוני אנשים באמצעות סטטינים, קבוצה של תרופות אשר מורידות את רמות הכולסטרול.
המסקנה שעשויה לשמח את הישראלים היא שלטענת המומחים הציבור יכול להגן על בריאותו באופן יעיל ביותר על ידי דיאטה ים־תיכונית. לדברי ד"ר מלהוטרה, קרדיולוג התערבותי, העיסוק ברמות הכולסטרול הכללי הסיט את תשומת הלב שלנו מפני הסיכונים הגרועים של יחס שלילי לשומנים בדם".
ד"ר מלהוטרה התייחס במאמרו לארה"ב, שבה שיעורי ההשמנה מרקיעים אף ששיעור הקלוריות המגיעות משומן צנח מ־%40 ל%30 ב־30 השנים האחרונות. כמו כן טען כי כ־8 מיליון בריטים נוטלים סטטינים ועדיין לא נרשמה שם ירידה בשיעור מחלות לב.
ד"ר מיכאל ויינפאס, מומחה לרפואת משפחה במכבי ויועץ לרפואה טבעית, הסביר כי "המחקרים אומרים שיש אויב גדול יותר מהשומן הרווי, והוא נקרא סוכר. צריך לעזוב את אובססיית השומן ולחזור לתזונה הים־תיכונית המסורתית. היום ברור שההמלצה להגביל באופן גורף את השומן בתזונה שגויה. הגבלה זו שרירותית ומתעלמת מהראיות המדעיות שלא כל שומן מזיק.
"ההמלצה הגורפת של גורמי בריאות להפחית בשומן גרמה לציבור גם להפחית בצריכת השומן הלא רווי שנמצא בשמן זית, אגוזים, אבוקדו ובדגים מסוימים, ואשר מועיל ללב ואין סיבה להפחית בצריכתו. להפך - השומנים הטובים גם מסייעים לירידה במשקל, להורדת הסיכון למחלות לב, להורדת רמת הסוכר בדם, להפחתת כולסטרול ולתפקוד המוחי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו