אולי זה אך הולם שבכפר קדם משחזרים את תקופת התלמוד והמשנה. אירוע משונה כמו זה שאירע במכלאת החמורים שלהם בוודאי היה זוכה אז לכינוי "התערבות אלוהית".
בכפר, הממוקם ביישוב הושעיה שבעמק יזרעאל, שיפשפו בשבוע שעבר את עיניהם בחוסר אמונה: בתוך ארבעה ימים נולדו במכלאה ארבע אתונות. אם זה נשמע שגרתי, אולי כדאי לציין שבמכלאה יש אמנם 30 אתונות נקבות, אבל אין בה ולו זכר אחד לרפואה. מבולבלים? גם הם.
"כבר ארבע שנים שאין זכר בעדר שלנו, והפסקנו להרביע את הנקבות", סיפר מנהל הכפר מנחם גולדברג, "לא הבאנו חמור זכר להרביע את הנקבות ולא ברור לנו איך הן התעברו". לדבריו, ייתכן שחמור משוטט הצליח איכשהו להיכנס באישון לילה למכלאת האתונות, למלא את תפקידו - ולחמוק החוצה מבלי שאיש חש בכך. אבל יש לו עוד תיאוריה. "בנצרות מאמינים שמרים, אמו של ישו, הרתה לרוח הקודש", הוא אומר, "היא התגוררה בנצרת, קרוב לכפר שלנו בהושעיה. אולי גם האתונות נכנסו להריון מרוח הקודש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו