"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הדג נשך אשך

אימה בשבדיה: דג פאקו, שנושך אשכים, אותר בחופים הדרומיים • מומחים: "ליבשו בגדי ים"

,עודכן
צילום: אי.פי // פאקו

אם יזדמן לכם לבקר בשבדיה ותחליטו לצאת לשחייה, כדאי שתלבשו מגן אשכים מתחת לבגד הים. בחופה הדרומי של המדינה התגלו דגים דרום־אמריקניים שלהם תחביב משונה: הם תוקפים אשכים.

מומחים בשבדיה פירסמו בשבוע שעבר התרעה כי באזור שבין שבדיה לדנמרק הופיע דג פאקו (קרוב משפחה של דג הפיראניה). לרוב אפשר למצוא את הדג, על שיניו הבולטות, באזור האמזונס. "הקפידו ללבוש את בגדי הים שלכם באזור - אולי יש שם עוד (דגים מסוכנים) בחוץ", התריע מוזיאון ההיסטוריה הלאומי בדנמרק השכנה.

"לרוב הפאקו אינו מסוכן לבני האדם", אמר הנריק קארל, מומחה דני לדגים, שגם סיפק סיבה מעניינת לתופעה: "הם נושכים כי הם רעבים, ואשכים יושבים היטב בפה שלהם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר