ורמוט חוזר לבלומפילד

אחרי 7 חודשים של היעדרות, קשר הפועל ת"א ישחק הערב מול ברואה (20:00) • מאמן הקבוצה רן בן שמעון: "כשגילי על המגרש הוא גורם למשהו לזוז" • במכבי חיפה מקווים לשער חוץ מול לנקראן באזרבייג'ן, שיגמור את הסיפור ויעלה אותם לשלב הבא

צילום: אלן שיבר // גילי ורמוט. בתהליך התאוששות

הפועל ת"א תארח הערב את ברואה הבולגרית למשחק הגומלין (20:00, בלומפילד). העובדה שהאדומים מגיעים עם יתרון של שלושה שערי חוץ הופכת את המשחק לחסר משמעות. הסיפור של הערב הזה הוא חזרתו של גילי ורמוט למגרש אחרי היעדרות של שבעה חודשים. 

המאמן תירגל באימון את אותו הרכב שפתח מול ברואה במשחק הראשון, וחזרתו של ורמוט לסגל עשויה לגרום לכך שיגאל אנטבי לא ייכלל, מה שישאיר את האדומים עם שחקן הגנה אחד בלבד על הספסל, הבלם זאב חיימוביץ'.

"אנחנו רואים במשחק הזה חלק מההכנה שלנו העונה, וזה גם כלי לשיפור. צריכים להעביר מסר רציני ואין מה לדבר על מנוחות בתקופה הזאת", אמר בן שמעון במסיבת העיתונים לקראת המשחק והוסיף על חזרתו הצפויה של ורמוט למגרש: "לא אציב מטרות לגילי, הוא מסוג השחקנים שכאשר הוא עולה למגרש, הוא גורם למשהו לזוז. זה תהליך שיקרה בתקופה הקרובה וזה תלוי ביכולת ההתאוששות שלו. גילי נמצא בתהליך נכון וטוב, וכמו שלא לחצתי אותו עד היום, לא אשנה את הגישה הזאת". בהפועל מצפים לכ־10,000 אוהדים הערב בבלומפילד, ובד בבד ממשיכה הנהלת הקבוצה בשיווק האגרסיבי של המינויים לעונה הקרובה. הכמות הנוכחית נאמדת ביותר מ־8,000, כמות שמשביעה את רצון ההנהלה בשלב הזה.

"לנקראן קבוצה מסוכנת"

מכבי חיפה תתארח הערב (19:00, ספורט 5 HD) אצל חזאר לנקראן מאזרבייג'ן למשחק הגומלין בשלב המוקדמות השני של הליגה האירופית. הירוקים מגיעים עם יתרון של 0:2 מהמשחק הראשון בארץ, והמטרה שהציב המאמן אריק בנאדו לחניכיו ברורה - הבקעת שער חוץ שיאלץ את האזרים להבקיע ארבעה שערים, מה שעשוי לסגור את הסיפור ולהעלות את הירוקים לשלב הבא.

"סיימנו בתוצאה טובה במשחק הראשון, אבל אנחנו מאוד מעריכים את לנקראן", אמר בנאדו במסיבת העיתונאים והוסיף: "אנחנו יודעים שזו קבוצה מסוכנת, אבל אנחנו רוצים לנצח ולהיות בשלב הבא". בחיפה מאמינים שהיתרון מהמשחק הראשון יספיק להם. עם זאת, בנאדו שם דגש באסיפה המסכמת על ניצול המצבים: "בסך הכל הייתי מרוצה מהמשחק הראשון, למרות שיכולנו לנצח בתוצאה גבוהה יותר". 

בהרכב הפותח עשויים להיות שינויים. אחד מהם הוא כפוי, כאשר את מקומו של המגן הימני אייל משומר הפצוע ימלא אלעד גבאי. כמו כן, בתמונת ההרכב נמצא אנדריי פילאבסקי, שמשחק בדרך כלל כבלם, אך עשוי לשחק בקישור האחורי, כפי שעשה במחנה האימון באוסטריה. גם אייל גולסה נמצא בתמונה, אבל החלטה סופית תתקבל רק היום. בחוד יפתח שמעון אבוחצירה כחלוץ בודד. הרכב משוער: בויאן שראנוב, אלעד גבאי, אדין צוצאליץ', דקל קינן, טאלב טוואטחה, אנדריי פילאבסקי (אייל גולסה), גוסטבו בוקולי, יניב קטן, רובן ראיוס, חן עזרא, שמעון אבוחצירה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר