"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

משה איבגי לא רגוע

דמותו של "מנתק המים" האומלל נשארת עם משה איבגי גם אחרי שכבו המצלמות • רגע לפני שסרטו החדש עולה היום לאקרנים, השחקן המוערך לא רגוע

,עודכן
משה איבגי וטום יפת בסרט "מנתק המים"

משה איבגי הוא איש בעל השקפה חברתית סדורה, והסרט החדש בכיכובו, "מנתק המים" (סרט הביכורים של הבמאי עידן הובל), הוא הזדמנות מצוינת עבורו להביע את מחאתו.

הסרט מספר את סיפורו של גבי, מובטל המתקשה לשאת בעול קיום משפחתו, אשר נאלץ לקבל עבודה כמנתק מים לאנשים שמצבם קשה עוד יותר משלו. מקור כוחו ותקוותו היחידה של גבי הוא בנו, השואף להיות ספורטאי מצטיין. הסרט, שמבוסס על סיפורו האמיתי של הבמאי, השתתף בפסטיבל ונציה האחרון ואף נבחר על ידי מגזין הקולנוע האיטלקי היוקרתי "רפורטו קונפידציאלה" כאחד מחמשת הסרטים הטובים לשנת 2012. איבגי עצמו זכה בפרס השחקן הטוב ביותר בפסטיבל חיפה על תפקידו.

"השיקול שלי אם להשתתף בסרט הוא תמיד התסריט והאיכות שלו", מסביר איבגי למה הוא נענה בחיוב להצעה של הבמאי הצעיר. "הנושאים החברתיים בסרט נוגעים בי. אני חושב שהעסק כולו דפוק, כל השיטה דפוקה".

הכל דפוק?

"תראה למשל עד כמה מוסד הרבנות מושחת. זה מגוחך שבישראל 2013 עדיין מתחתנים ומתגרשים לפי הרב. אלו מנהגים שפג תוקפם אבל הנה עושים את זה, כי זה עסק, ומעורב בו כסף והאזרח המסכן צריך לאכול את זה. וזה ככה בכל התחומים ומי שנפגע זה אתה ואני שמשלמים את המחיר. ואם האזרחים לא יקומו על הרגליים שום דבר לא ישתנה. בהקשר של הסרט, מנתק המים הוא האחרון בשרשרת המזון. הוא האומלל שעובד ועובד ולא מצליח להביא אוכל הביתה".

איך התכוננת לתפקיד?

"הסתכלתי על האבא של הבמאי ועל האנשים קשי היום. עשיתי כמה החלטות, למשל שהוא יהיה שמן כי אין לו כוח לטפח את עצמו. לא עליתי במשקל במיוחד אבל שמנתי מה שצריך. העיקר הוא להבין את האנשים האלה".

עשית עשרות תפקידים בחייך, יש לך עדיין שאיפות בתחום?

"בעיקר אני רוצה לביים ולכתוב, וכשאני מתפנה אני עובד על זה".

חוץ מזה, בקרוב בתך דאנה תלד ותהפוך גם לסבא.

"כן, בשמחה ובאהבה. זה אושר. אני עוד לא יודע בדיוק מה זה אומר אבל כשזה יקרה אני אבין את המשמעות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר