X

אהבה כמו פעם: יותר ויותר רווקים פונים ל"דייטינג איטי"

הסווייפים, הצ‘אטים המהירים באפליקציות ואירועי הספיד-דייטינג מתחלפים אט-אט בסוג חדש של דייטים: פגישות ארוכות יותר בתדירות נמוכה יותר, ובלי לשבת בבית קפה

עייפים מהמהירות. אפליקציית היכרויות. צילום: Getty Images

מול טרנד אפליקציות ההיכרויות, המעודדות היכרות ב”סווייפ” ושיחות מהירות לסינון מועמדים, מגמה חדשה צוברת לאחרונה תאוצה: "Slow Dating" – היכרויות איטיות. הגישה הזו מעודדת קשרים עמוקים יותר ומכוונות לאיכות ההיכרות במקום לכמות בני הזוג הפוטנציאלי שמספיקים לעבור. ביקשנו מקלוד להסביר לנו מה מושך את הדור הצעיר בשיטת ההיכרויות המיושנת יותר.

סקר שפורסם בשנה שעברה מצא ש-67% מהרווקים בגילאי 25-40 מדווחים על "עייפות דיגיטלית" בתחום ההיכרויות. כתוצאה מכך, מספר המשתתפים באירועי היכרויות פנים-אל-פנים קטנים וממוקדים עלה ב-45% בשנה האחרונה.

העקרונות המרכזיים של Slow Dating כוללים:

  1. מגבלת מפגשים: במקום להיפגש עם מספר רב של אנשים, מתמקדים ב-1-2 מפגשים בשבוע לכל היותר.
  2. שיחות עמוקות: במקום שיחת חולין, משתמשים בשאלות מעוררות מחשבה ואינטימיות יותר.
  3. פעילויות משותפות: הפגישות כוללות עיסוק בתחביבים או למידה במקום הדייט הקלאסי בבית קפה.
  4. אפס-טכנולוגיה: דייטים ללא טלפונים ניידים, כדי ששני הצדדים יהיו מרוכזים לחלוטין אחד בשני.

כמה אפליקציות היכרויות מגיבות למגמה, ומציעות עידוד לדבוק בשיטה הזו ע"י הגבלת משתמשים לשלושה מועמדים פוטנציאליים בשבוע, הצעת שאלות העמקה לפגישות משמעותיות יותר ואתגרים זוגיים לפגישות מאתגרות.

לא מדובר בתחום חדש, אך מכיוון שעד לאחרונה הוא נחשב נישתי יותר, אין מחקרים חד-משמעיים לגביו. מה שכן אפשר להגיד שהוכח מחקרית הוא שאירועי "ספיד-דייטינג" מהסוג המסורתי, בהם נפגשים במעין פס-ייצור של דייטים קצרצרים בתוך קבוצה, מניבים פחות קשרים מכל סוג אחר של היכרות – כך שנראה שיש למגמה החדשה בסיס להסתמך עליו, גם אם היא עוד לא יכולה לטעון שהוכחה כתשובה המנצחת למציאת אהבה בעידן של ריבוי אפשרויות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר