הם פריכים מבחוץ, רכים מבפנים, ועשירים בטעם. כדורי עוף פריכים, טוויסט מענג לשניצל הקלאסי שלוקח את המנה הכה שגורה ברפרטואר הקולינרי של כולנו לרמה חדשה לגמרי. בגודל ביס, הם מושלמים למסיבות, חטיפים, או אפילו כמנה עיקרית. בלב המתכון הזה טמון האיזון המושלם של המרכיבים. עוף טחון, מתובל בשום, מלח, פלפל, פפריקה ואבקת בצל, מהווה את הבסיס לקציצות הרכות הללו. טעמים אלה פשוטים אך עשירים, מתמזגים בצורה חלקה. עם שילוב של טעמים מתוקים, מלוחים ומתובלים, היצירה המענגת הזו, יכולה בקלות לתפוס את מרכז הבמה על שולחנות יום וארוחות ערב ליליות כאחד. תלוי בהקשר, אתם יודעים. מכל מקום, הקציצות האלו הן עדות לכוחם של פשטות ויצירתיות במטבח. הודות לקומץ מרכיבים וכמה שלבים פשוטים, קשה לא להצליח עם המנה המשמחת הזו.
@littlespicejar#fypシ#firecrackerchicken#saucy#appetizer#recipesoftiktok#easyrecipes♬ Same Cycle Different Day - xJ-Will
רכיבים (לכדורים):
1ק"ג עוף טחון (או הודו)
4 כפיות שום טחון
1 ½ כפית מלח
1 כפית פלפל
2 ביצים גדולות
1 כוס פירורי לחם פנקו*
½ כפית פפריקה
1 כפית אבקת בצל
רכיבים (לרוטב):
½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כוס סוכר חום בהיר
2 כפות חומץ תפוחים
¼ כפית מלח
½ כפית פתיתי פלפל אדום
אופן ההכנה:
חממו מראש את התנור ל-230 מעלות ורפדו תבנית אפייה בניירות אפייה.
בסיר מערבבים את מרכיבי הרוטב ומחממים על אש בינונית גבוהה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבישול במשך 8-10 דקות. מסירים מהאש ומניחים לרוטב להתקרר. הרוטב יסמיך כשהוא מתקרר (אז אל תדאג אם הוא נראה דק).
בקערה גדולה מערבבים את העוף הטחון, השום, הפלפל המלח, הביצים, הפנקו, הפפריקה ואבקת הבצל. השתמשו בידיים כדי לערבב את כל החומרים יחד. (קל יותר לדעת מתי החומרים מתמזגים בעת שימוש בידיים). אין לערבב יתר על המידה, זה עלול לגרום לקציצות להיות קצת יבשות.
מכינים מתערובת הבשר כדורים, כ-3 כפות בשר לכל כדור. אפשר לעשות זאת גם עם כף גלידה. מניחים קציצות מעוגלות יפה בתבנית האפייה. אופים 11-13 דקות או עד שהקציצות מוכנות לחלוטין.
בעזרת שתי כפות טובלים כל קציצה אישית ברוטב. לחילופין, אפשר להבריש כל קציצה ברוטב. מניחים בחזרה על תבנית האפייה ואופים 1-2 דקות נוספות. מטפטפים או מברישים ברוטב נוסף לפי הצורך.
(את תערובת הקציצות אפשר להכין ערב קודם ולאפות ביום, אם רוצים).
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו