נערה אוכלת גלידה. צילום: user18526052 / Freepik

זו הסיבה שבני נוער חייבים לאכול יותר פירות וירקות ופחות ממתקים

מתבגרים שאוכלים יותר מדי שטויות ופחות מדי פירות וירקות לא רק משמינים בטווח המיידי – אלא נמצאים בסיכון גבוה יותר למחלות קשות גם בבגרותם, כך לפי מחקר חדש בהשתתפות מאות בני נוער

תזונה נכונה חשובה בכל גיל, אך בגיל ההתבגרות היא חשובה במיוחד, כפי שחושף מחקר חדש של חוקרים מאוניברסיטת המדינה של לואיזיאנה, שפורסם בכתב העת Journal of Nutrition Education and Behavior (“עיתון האגודה לחינוך והתנהגות תזונתיות”). ההשפעה של תזונה בגיל זה משפיעה כל כך, עד שהיא עשויה לקבוע את בריאותו של האדם בגיל מאוחר יותר. הסתייענו ב-Forefront לסיכום המסקנות.

החוקרים ניתחו נתונים של 192 בני נוער בגילאי 10-16 שהשתתפו במחקר עוקב של TIGER Kids (טייגר הם ר"ת של "חקירה המרתית של גדילה ושגרה יומית") בלואיזיאנה. המשתתפים סיפקו מידע מלא על התזונה שלהם ועברו הערכות רפואיות בתחילת המחקר ולמשך תקופת מעקב של שנתיים. התוצאות הראו שעמידה לקויה בהנחיות התזונתיות קשורה לגורמי סיכון קרדיו-מטבוליים מוגברים, כמו BMI גבוה יותר, לחץ דם גבוה יותר והצטברות של כולסטרול.

נתונים אלו קריטיים, מכיוון שהם מראים כיצד הרגלי אכילה לא בריאים במהלך שנות העשרה יכולות להימשך ולהשפיע לרעה על הבריאות לטווח ארוך. בני נוער עם צריכת פירות/ירקות בלתי מספקת, או עודף קלוריות משומן/סוכר, נמצאים לא רק בסיכון מיידי, אלא גם ארוך טווח, אם ההתנהגויות התזונתיות לא משתפרות. מצבים כמו מחלות לב, שבץ מוחי וכמובן גם סוכרת, המתפתחים במשך עשרות שנים, נובעים לרוב מהרגלי תזונה בתקופת הילדות וההתבגרות.

המדענים אומרים כי המחקר מלמד על רמת חשיבות גבוהה להחריד לדאוג לתזונה של צעירים, תוך התמקדות בעידוד צריכת מזונות מלאים, העמוסים חומרים מזינים ומעובדים כמה שפחות. לדבריהם, אספקת ידע תזונתי אינה מספיקה, וחייבים תוכניות לטיפול בגורמים המונעים בחירות בריאות. אסטרטגיות חדשות יכולות לכלול הפיכת פירות וירקות לזמינים ונגישים יותר, שיפור אפשרויות ארוחות הצהריים בבתי הספר, הגדלת התמיכה הקהילתית בפעילות גופנית וחינוך להכנה נוחה לארוחה מאוזנת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...