הפיצה פרצה מזמן את גבולות מקורותייה האיטלקיים, ונפוצה ברחבי העולם בגרסאות שונות. בכל מקום ישנם טוויסטים מעניינים למנת הדגל, וחלקם יגרמו לכם להרים גבה או שתיים. ביקשנו ממנוע הבינה המלאכותית Perplexity לתת לנו כמה דוגמאות שיטלטלו את החיך הישראלי:
פיצה קארי בננה (שבדיה)
בשוודיה לא נדיר למצוא פיצות עם תיבול בננה וקארי. מדובר שילוב יוצא דופן שמוסיף טעם מתוק וחריף לפיצה המסורתית, או לפחות ככה השוודים טוענים.
View this post on Instagram
בשר איילים (פינלנד)
בפינלנד, בשר איילים הוא תוספת פיצה פופולרית. בחירה ייחודית זו משקפת את המסורת הקולינרית של המדינה ומוסיפה לפיצה טעם עשיר, כי מתברר שפפרוני זה לא מעניין מספיק.
מנגו (פיליפינים)
בפיליפינים מנגו הוא תוספת פיצה אהובה. הטעם המתוק של המנגו משתלב היטב עם המליחות של הגבינה והרוטב. תכל'ס, היינו זורמים.
האגיס (סקוטלנד)
סקוטלנד ידועה במאכל המסורתי שלה שנקרא האגיס (haggis), והם לקחו אותו צעד קדימה והעמיסו אותו על פיצות. תחזיקו חזק: האגיס הוא פודינג מלוח שעשוי מלב, כבד וריאות של כבשים, מעורבב עם תבלינים ושיבולת שועל.
View this post on Instagram
עוף טנדורי (הודו)
בהודו, עוף טנדורי הוא תוספת פיצה פופולרית. העוף בעל הטעם והחריף הזה כבוש ביוגורט ותבלינים, ואז מבושל בתנור טנדור. זה מוסיף טוויסט הודי ייחודי לפיצה המסורתית.
דיונון (יפן)
יפן ידועה במבחר פירות הים העשיר שלה, והם חלק בסיסי מהתזונה של היפנים - מה שלא מונע מאיתנו לחשוב שדיונון הוא בחירה יחודית-מדי לתוספת פיצה. המרקם הרך והמעט לעיס שלו אמור להוסיף טעם ומרקם ייחודי לפיצה.
שווארמה (הולנד)
ים-תיכוני? מזרח תיכוני? בהולנד הכל היינו הך והכל הולך על פיצה. זו כנראה הסיבה שהם חושבים שמדובר בשילוב לגיטימי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו