"אולי בשנה הבאה נגיע לחולון או לירושלים"

דיאן לקיץ', מנהל התחרויות והאיש מס' 2 של ליגת האלופות בראיון מיוחד ל"ישראל היום" לקראת גמר המפעל: על הקשר עם הקבוצות הישראליות, המקום של הפועל ירושלים בעונה הבאה, אולמות והבחירה בני'זני נובגורוד ולא בחולון

לקיץ' // צילום: האתר הרשמי של ליגת האלופות

אירוע השיא של ליגת האלופות לעונת 2020/21 ייערך הערב (ראשון, 19:00) כשקרשיאקה והאלופה המכהנת סן פבלו בורגוס ייפגשו בקרב על התואר אחרי שבוע של כדורסל נהדר מלא בדרמות ובהפתעות. במהלך האירוע היוקרתי תפסנו את דיאן לקיץ', מנהל התחרויות והאיש מס' 2 במפעל, לראיון מיוחד עבור "ישראל היום".

"אנחנו מתקדמים טוב מאוד בתור ארגון", הוא פותח, "אם מישהו היה אומר לפני חמש שנים שנהיה איפה שאנחנו היום אף אחד לא היה מאמין. אמרו שאנחנו נחזיק מקסימום עונה אחת, אבל אנחנו מלאי סיפוק מהמצב של ליגת האלופות. מעונה לעונה זה משתפר והפרויקט מתקדם ועובר לבמה קדמית שממנה אנחנו מרוצים. אנחנו רוצים שגם המועדונים ירגישו את ההתקדמות".

אתה מרוצה מההחלטה לשנות את הפורמט ולצמצם את כמות המשחקים בשל נגיף הקורונה?

"כמובן. המטרה שלנו הייתה להגן על המועדונים לפני הכל. היינו היחידים בעונה הקודמת מבין כל הטורנירים הבינלאומיים שסיימו את העונה וזה היה מוצלח. אני מאמין ששינוי הפורמט עזר לזה. כמו כן, בנובמבר-דצמבר עם הסיטואציה של הקורונה גם כך נוצר למועדונים עומס של משחקים ולכן אנחנו מרוצים מההחלטה שלנו".

לקיץ'. יקיים את ההבטחה שלו? // צילום: האתר הרשמי של פיב"א,

מה הם הדברים שלדעתך עדיין צריך לשפר במפעל?

"אנחנו מתכננים לקדם עוד יותר את התחרות בשנים הקרובות, ואנחנו רוצים לוודא שזה משפיע לטובה על המועדונים מבחינה כלכלית וספורטיבית. כולם בעולם רוצים ענפים תחרותיים וזה מה שאנחנו מציעים. אנחנו כל הזמן חושבים איך לייצר את הפורמט הכי טוב כדי שמועדונים יביטו על המפעל כמשהו ליהנות ממנו. זה חשוב לנו. אנחנו רוצים לעזור למועדונים לגדול וזה חלק מהאסטרטגיה שלנו לקראת העתיד. תראה תוצאות, אומנם לא בכל מקום, אבל יש לנו הרבה מועדונים שמשחקים אצלנו וזוכים בשנים האחרונות בתארים בליגות שלהם ואתה יכול לראות אצל כולם התקדמות בדרך הניהול שלהם, במקצועיות שלהם, במדיה ובתחומים נוספים. אנחנו תומכים בגדילה שלהם כדי להרחיב את השווקים. זאת הזדמנות עבור הקבוצות וזאת המטרה המרכזית שלנו - לתמוך בקבוצות ולשפר את הכדורסל האירופי".

"הפועל חולון היא אחת הדוגמאות הטובות ביותר", מחמיא לקיץ', "הם הבינו שהתהליך לא יכול להיות לטווח קצר אלא צריך יציבות לאורך זמן. ההצלחה לא נמדדת בעונה אחת אלא בתהליך. זה לא עניין של שחקנים ומאמן, אלא מועדון צריך ארגון שתומך בכל הפעילויות שלו וזה משהו שבחולון מבינים ואני מקווה שמועדונים אחרים ימשיכו גם הם בהתקדמות כמו חולון".

אוהדי חולון. יזכו לארח באולמם טורניר אירופי גדול? // צילום: אלן שיבר,

איך הקשר שלכם עם הליגה הישראלית?

"יש לנו שיתוף פעולה עם הליגה הישראלית. עזרנו לקבוצות עם תשתיות שעזרו להן להשתפר ואנחנו שמחים לראות עוד קבוצות שמשתלבות במהלך השנים בליגה האלופות".

אם הפועל ירושלים תסיים העונה במקום נמוך בליגה הישראלית, היא עדיין תזכה לכרטיס חופשי לשלב הבתים?

"זה משהו היפותטי שקשה לי לענות עליו עכשיו. כשתהיה לנו תמונה ברורה יותר לגבי המשתתפות מהליגות השונות נדע יותר על הסוגיה. חייבים לכבד את העקרונות הספורטיביים ומשם נתקדם".

יש קבוצות ישראליות חדשות שרוצות להצטרף, למשל כמו עירוני נס ציונה שזכתה ביורופקאפ, אבל האולמות שלהם קטנים. האם ישנה אפשרות כלשהי שיתאפשר להם לארח במגרשיהם או שהם ייאלצו לחכות עד לבניית אולם חדש?

"זה נושא שלא יכול להיות נידון בכן ולא. זה לא רק עניין של קיבולת, כמובן שחשוב שתהיה קיבולת גדולה של צופים, אבל יחד עם זה אנחנו משקיעים הרבה בכיסוי המשחק ובהפקה של שידורים ברמה גבוהה, ואנחנו רוצים אולמות שמתאימים לכך. אם יש אולם שיכול לספק חווית צפייה לצופים ויכול לארח בצורה טובה ומכובדת את המועדונים, את הליגה ואת השותפים שלנו (נותני החסות, י"מ) כמו תאורה ותשתיות שידור איכותיות שעוזרים לנו לייצר מוצב טוב אז יכול להיות שיש על מה לדבר. יש משתנים רבים שמשפיעים על איזה אולם מקבל אישור ואיזה לא".

הארנה בירושלים // צילום: ברני ארדוב,

ימים ארוכים של התלבטות עברו על דירקטוריון ליגת האלופות לפני שהוחלט להעדיף את ניז'ני נובגורוד על פני חולון כעיר המארחת של הפיינל 8. כעת לקיץ' מסביר את ההחלטה. "היו כמה מועמדויות ורצינו מקום שמוכן במאה אחוז לכל תרחיש של אירוח. ניז'ני היא מארחת מצוינת, יש להם הרבה תמיכה מהאיגוד הרוסי ומדובר במדינת כדורסל. ידענו שבניז'ני אנחנו יכולים להפיק אירוע מוצלח".

יש אוהדים בישראל שמאוכזבים שחולון לא נבחרה.

"תמיד יהיה מישהו מאוכזב. אני מניח שאוהדים ציפו לזה והייתה יכולה להיות אווירה טובה בחולון כחלק מהאווירה הטובה שיש בליגה הישראלית. אל תתאכזבו. העיקר שהמועדון הגיע לפיינל 8 ואם המועדון ימשיך ככה הוא עוד יארח טורנירים. צריכים להמשיך להצליח וכך להגיע למצב של אירוח עתידי. ישראל מוכנה לארח אירועים כאלה והיא הוכיחה את זה. מי יודע, אולי בשנה הבאה בזמן הזה נהיה בחולון או בירושלים".

לסיום, מה המטרה שלכם לשנים הקרובות?

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

"כולם צריכים לדעת – ליגת האלופות היא הליגה של הקבוצות. אנחנו רוצים להמשיך לעזור למועדונים לגדול, לשפר את התנאים, את הקהל ואת התמיכה. אנחנו רוצים שמועדונים יידעו שאנחנו רוצים בטובתם. יש לנו אינטרס שיהיה מוצר טוב עבור הקבוצות, הצופים והשותפים. אנחנו גדלים כי אנשים ריאליים ומבינים שהאינטרס שלנו הוא לקדם את כל המועדונים ולא רק את הגדולים. אנחנו מעודדים עוד קבוצות לבקש להצטרף למפעל שלנו כדי שנצא יחד מתקופת הקורונה עם כדורסל אירופי טוב. נעבוד קשה בשנים הבאות כדי להמשיך את מגמת ההשתפרות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר