שר החוץ המצרי סמאח שוכרי קיבל הערב (שישי) שיחת טלפון משר החוץ גבי אשכנזי שהביע הערכה למאמצי קהיר להגיע להפסקת אש ברצועת עזה, כך דווח בכלי תקשורת במצרים.
על פי הדיווחים, שר החוץ אשכנזי הדגיש שישראל תשמור על השקט ודן עם עמיתו שוכרי בצעדים שיקלו על שיקום ההריסות ברצועת עזה אחרי מבצע "שומר החומות", בשלב הבא של המגעים.
עוד דווח כי השניים הדגישו את חשיבות התיאום בין המדינות, הרשות הפלשתינית והגורמים הבינלאומיים, בין אם בהבטחת היציבות ובין אם בחידוש ערוצי התקשורת במטרה להשיג שלום.
בתוך כך, יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן שוחח בטלפון עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן בעניין ההתפתחויות האחרונות באזור והפסקת האש. מחמוד עבאס הדגיש את הצורך "להפסיק את האגרסיביות הישראלית בירושלים, בגדה וברצועת עזה, ולהפסיק את התקיפות של המתנחלים". עוד ציין יו"ר הרשות את הצורך לשקם את עזה ואת הצורך המיידי בתהליך מדיני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו