"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.
אחיו של איציק סעידיאן: "הוא ראה דברים נוראיים ואף אחד לא התייחס"
אבי, אחיו של נכה צה"ל שהצית את עצמו אתמול, אמר בדמעות: "הוא ראה את החברים שלו נשרפים בג'יפ, כולם חשבו שהוא סתם מדבר" • אחותו לאה: "תמיד נלחם למען חלשים" • הרופא שמטפל בו: "הוא סובל מכוויות בכל חלקי גופו, לא תמיד אנחנו יודעים להציל את כולם"
אבי סיפר כי אחיו הוא מנהיג באופי שלו, אבל התקשה להתמודד עם המציאות: "הזניחו אותו, הוא ראה דברים נוראיים ואף אחד לא התייחס". אבי הוסיף ואמר שאיציק ראה את החברים שלו נשרפים בג'יפ. "כולם חשבו שהוא סתם מדבר. תעזרו לו ולכל החיילים האלו. שאחי ייצא מזה, תתפללו עליו בכל בתי הכנסת. תפתחו ספר תורה, תתפללו עליו".
אחותו לאה אמרה: "איציק שלנו הוא האח הכי קטן בבית. ילד שמלא בנתינה, תמיד נלחם למען חלשים. זה מה שהוא עשה עכשיו. זה לא רק למענו, זה למען אלפי חיילים שעוברים את זה ולא מקבלים כתובת".
פרופ' יוסי חייק, מנהל המערך לכירורגיה פלסטית והמרכז הארצי לטיפול נמרץ כוויות: "איציק הגיע אתמול במצב אנוש ועם סכנה קריטית לחייו. לצערי הוא כבוי ברוב חלקי גופו והכל בדרגה עמוקה. זו דרגה שדורשת החייאת נוזלים מיוחדת לכוויות. אנחנו עושים כל מה שאפשר. כואב לנו מאוד. לא תמיד אנחנו יודעים להציל את כולם. המצב לא טוב".
עוד הוסיף בעניין הטיפול הרפואי: "הוא עבר ניתוח ראשוני לניקיון של כוויות. אפילו לקחנו ביופסיית עור. יש לנו מעבדה לייצור תאים של עור אך זה דורש זמן וזה תהליך מורכב, ונוכל להשתמש בזה רק בעוד חודש. אנחנו עושים כל דבר קטן כדי לעזור. אנחנו נלחמים עד הסוף".
"תתפללו לשלומו". איציק סעידיאן,מתוך פייסבוק
כזכור, סעידיאן בן ה-26 הצית עצמו אתמול מול אגף השיקום במשרד הביטחון בפתח תקווה. מצבו אנוש, והוא סובל מכוויות קשות בגופו. מבית החולים שיבא נמסר מוקדם יותר היום כי הוא מורדם ומונשם ומאושפז בטיפול נמרץ ביחידה הלאומית לטיפול בכוויות.
על פי משפחתו, סעידיאן הגיש פעמים רבות בקשות לקביעת אחוזי הנכות והגדלתה, אך לדברי משפחתו נדחה שוב ושוב ונפל בין כסאות הביורוקרטיה. המשפחה הוסיפה כי למרות מצבו הנפשי, נתנו לו רק 25 אחוזי נכות בטענה שחלק מהפוסט-טראומה נגרמה לו לפני השירות הצבאי. "זה ממש לא נכון", נמסר מהמשפחה. "הוא התגייס בריא עם פרופיל 97. רק אחרי הקרב זה החל, והוא סובל מאז. הוא התלונן כל הזמן שמתעמרים בו קיבל טיפול לא נכון. הכתובת היתה על הקיר המצב שלו הלך והדרדר".
חבריו הוסיפו כי לצערם צריך שיקרה משהו קיצוני כמו המעשה הזה כדי שנושא יעלה לכותרות. "שנים מדווחים על חוסר הרגישות בקביעת אחוזי הנכות והטיפול בהלומי קרב שמחלתם לא נראית לעין. למה צריך כל הזמן שיקרה מעשה כזה כדי שמישהו יתעורר? מה הוא רצה בסך הכל? שיתנו לו זכויות. המערכת דוחפת אנשים לקצה". לטענה שהועלתה במספר כלי תקשורת לפיו איים יצחק להתאבד השיבו החברים בשלילה. "הוא לא חיפש לעשות עצמו מסכן. הוא רצה עזרה, טיפול ויחס הוגן".
הרמטכ"ל רב אלוף אביב כוכבי אמר: "שולח בשמי ובשם צה״ל כולו איחולי החלמה מהירה ומלאה לאיציק סעידיאן, לוחם לשעבר בחטיבת גולני. בין לוחמינו ואנשי המילואים שלנו נמצאים אלו שאת פציעותיהם לא ניתן לראות והם סוחבים בנפשם את צלקות הקרב משך שנים רבות. צה"ל ועם ישראל חבים חוב גדול לאלו אשר מסכנים את חייהם ואת נפשם למען הגנת המדינה ועלינו לעשות הכל על מנת להילחם למענם".
נציין כי על פי רישומי האגף לשיקום 143 חיילים הוכרו כנפגעי פוסט-טראומה בעקבות צוק איתן. בדו"ח מבקר המדינה על התנהלות אגף השיקום ב-2019, נכתב בין היתר כי התנהלות זו פוגעת בסיכויי הנכים להשתקם ומסכנת את בריאותם הפיזית והנפשית. צה"ל הקים ועדה בראשות האלוף במילואים אייל בן ראובן, שמצאה ליקויים בתהליך ההכרה בחייל נפגע פוסט-טראומה. משרד הביטחון הוציא לדרך תוכנית שבמסגרתה הוקצו 35 מיליון שקלים להקמת בית שיקום לאומי, תוכנית נוספת לקיצור תהליך ההכרה וכן פעילויות שיקומיות.
לצד התוכניות של אגף השיקום ומשרד הביטחון, יש לא מעט עמותות וארגונים שקמו לאורך השנים לסייע לנכי צה"ל בכלל ונפגעי הפוסט-טראומה בפרט. ארגון נט"ל, סיוע נפשי לנפגעי טראומה, סייע למאות אם לא אלפי חיילים. הארגון התריע לא פעם על בעייתיות בטיפול בהם מצד המערכות הרישמיות.
בעקבות המקרה מסרה מנכ"לית הארגון, אפרת שפרוט כי "מדובר באירוע מזעזע ומצער". לדבריה, "לצערנו אנו רואים עליה חדה בפניות של חיילים משוחררים המתמודדים עם פוסט-טראומה על רקע שירותם הצבאי. מרבית הפניות מגיעות מבוגרי ובוגרות צוק איתן. אני קוראת לכל מי שמתמודד עם פוסט-טראומה חרדה או מתח נפשי לפנות לקו הסיוע של נט"ל".