"קושי לומר אמת": השר לביטחון הפנים לשעבר, ח"כ אמיר אוחנה, העיד היום (חמישי) בוועדת הבדיקה לאירוע בריחת המחבלים מכלא גלבוע, והביע ביקורת הן על השב"ס והן על המשטרה. זאת, על רקע השימוש החורג מהנהלים בתוכנת המעקב פגאסוס של חברת NSO בכלל, ובפרשת תיקי נתניהו, כפי שפורסם אתמול.
"בתרבות הארגונית בשב"ס יש קושי לומר אמת, ועוד יותר ויותר במשטרה. לא יודע אם זה מתחיל מלמטה עד למעלה וגם לשר מדווחים דיווחי לא אמת. או שהדרגים מלמטה משקרים את הדרגים למעלה ואלה' קונים' את זה ועוברים הלאה. יש פחד גדול מההשלכות. הרבה מאוד קצינים הגיעו לדרגים בכירים כשדרכן לא היתה יוזמה וחתירה למגע אלא לא להסתבך.
"התחושה היא שיש בעיה של אמירת אמת. במשטרה אני יודע לשים את האצבע. כל הארוע של פרשת הסוהרות היה שם הרבה אי אמירת אמת. אני לא יודע להגיד שראש הארגון יודע מה היה והוא משקר לשר. אבל זה קיים".
כמו כן, אוחנה דיבר על החתונה בגבעת זאב שהתרחשה בניגוד לכללים בפרוץ מגפת הקורונה והתיעוד שלה עורר סערה: "החתונה פוזרה בהפעלת כוח, זה נגמר בדם. האירוע הזה הכה גלים מראש הממשלה והלאה. ביקשתי תשובות, רציתי לברר. כינסתי ישיבה, וביקשתי ממ"מ את מצלמות הגוף שהיו על שוטרים. רציתי להפיק לקחים".
"תכנן להתנקש ברה"מ": העונש שהפרקליטות דורשת לגזור על הישראלי שהורשע במגע עם סוכן איראני
רצח ליאם בן ה-6: ביהמ"ש דחה ליום ראשון את ההחלטה האם לקבל את חוות הדעת הפסיכיאטרית
פרסומת | דור ההמשך: בוגרי נבחרות המדעים מגדלים את מדעני העתיד
רצח ליאם בן ה-6: ביהמ"ש יכריע האם לקבל את חוות הדעת הפסיכיאטרית ולאשפז את סיגל איצקוביץ'
הוא תקף את ממלא מקום המפכ"ל לשעבר מוטי כהן: "סירב לתת לי לעיין בתיעוד שעסק בחשד להתנהגות לא ראויה של שוטרים. מה שמותר לקצין זוטר, אסור לשר לביטחון פנים. בעיניי זה שגוי. תשובתו הייתה: 'זה חומר חקירה, לא תקבל. מה שכל שוטר יכול לקבל, שר לא יכול".
בהמשך ביקר את ארגון שב"ס: "הדבר הראשון שהכה בי בתדהמה כשביקרתי בשב״ס, זה כמה הארגון הזה לא טכנולוגי. שאלתי את עצמי מה השתנה מ-1948 ועד היום. יש צורך ברפורמה גדולה בנושא השכר בשרות בתי הסוהר. יש שם חגיגת משכורות זה בא על חשבון דברים אחרים. 83% מהוצאות הארגון זה שכר".
ארדן נגד השב"כ
כזכור, השר לביטחון הפנים לשעבר גם כן, גלעד ארדן, שגריר ישראל באו"ם כיום, הגיע אתמול למסור עדות בפני ועדת הבדיקה הממשלתית לאירוע בריחת בריחת האסירים הביטחוניים מכלא גלבוע. במהלך עדותו חשף כי "הנרפות של הארגון מול המחבלים, היה אחד הסיבות שלא הארכתי לנציבת שב"ס, עופרה קלינגר את השירות בשנה נוספת". בין היתר, האשים את השב"כ כי "סיכל את הקשחת תנאי האסירים הפלשתינים באמצעות תרחישי אימים"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו