"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
הרשעה ראשונה בתיק הצוללות

השר לשעבר זנדברג הורשע בהפרת אמונים

על פי האישום, הוא פעל בניגוד עניינים בין תפקידו כיו"ר קרן היסוד לקשר העסקי עם גנור • על השר לשעבר צפויים להיגזר שבעה חודשי מאסר שיומרו בעבודות שירות וכן קנס

,עודכן
0השמעה
השר לשעבר אליעזר (מודי) זנדברג בבית משפט, צילום: גדעון מרקוביץ

שופטת בית משפט המחוזי בתל אביב, טלי חיימוביץ הרשיעה היום (שני) את אליעזר (מודי) זנדברג, השר ויו"ר קרן היסוד לשעבר הנאשם בתיק 3000 ("הצוללות"), בגין עבירה של הפרת אמונים במסגרת יחסיו עם מיקי גנור. זוהי הרשעה ראשונה בפרשה.

השר לשעבר מודי זנדברג לקראת הקראת גזר דינו // צילום: אבי כהן

במסגרת הסדר הטיעון, שפרק העונש שלו עדיין דורש את אישור בית המשפט, על השר לשעבר צפויים להיגזר שבעה חודשי מאסר בפועל שירוצו בעבירות שירות, וכן קנס של 3,000 שקלים ומאסר על-תנאי. גזר הדין צפוי להימסר בחודש דצמבר הקרוב.

על פי כתב האישום המתוקן, זנדברג שימש בין השנים 2018-2010 כיו"ר קרן היסוד וקיים יחסי עבודה עם גורמי ממשל רבים. בעקבות רצונו של סוכן תאגיד תיסנקרופ מיקי גנור, אותו הכיר זנדברג, בקבלת מידע הנוגע למגעים בין ישראל לגרמניה לצורך רכישת ספינות מגן מתיסנקרופ ולקידום המגעים, קבע זנדברג שלוש פגישות בין גנור לבין מנהל לשכת ראש הממשלה דאז אייל חיימובסקי, והשתתף בפגישות.

נהנה מקשריו של זדנברג. מיקי גנור (ארכיון),צילום: אורן בן חקון

בנוסף, שוחח זנדברג עם עובדי ציבור עימם היו לו קשרים במסגרת תפקידו בקרן היסוד לצורך קבלת מידע שנועד לסייע לגנור לקדם את עסקאות כלי השיט מתאגיד טיסנקרופ ולהעבירו לגנור. כן עניין את גנור במיזמים עסקיים שונים. כל זאת בזמן שגנור שילם לזנדברג, בין השנים 2016-2012, בשבע הזדמנויות סך כולל של 103,000 שקלים.

על פי כתב האישום המתוקן, בעשותו כאמור זנדברג פעל תוך שהוא מצוי בניגוד עניינים בין הקשר העסקי המתמשך בינו לבין גנור וקבלת הכספים מגנור, ומודעותו לאינטרסים הכלכליים המשמעותיים בהם אחז גנור באשר לקידום עסקאות כלי השיט מתאגיד טיסנקרופ - לבין תפקידו כיו"ר קרן היסוד, אותו היה עליו לנצל לקידום עניינה של קרן היסוד בלבד. בכך, על פי כתב האישום, פגע זנדברג פגיעה מהותית בטוהר המידות, באמון הציבור ובתקינות פעולות המנהל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר