"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
בלעדי

משפחת הלוחם תובעת 60 מיליון שקלים מחמאס

פסקל אברהמי נרצח בגבול מצרים ב־2011 • אמו ניקול: "תנאים מפליגים בכלא"

,עודכן
0השמעה
שמונה ישראלים נרצחו.מקום הפיגוע, 2011, צילום: ששי חורש

משפחתו של לוחם הימ"מ פסקל אברהמי ז"ל, שנהרג בהיותו בן 49 במהלך מתקפת הטרור בכביש 12 בשנת 2011, הגישה ביום חמישי האחרון תביעת ענק נגד ארגון חמאס בבית המשפט המחוזי בירושלים בסך 60 מיליון שקלים. לתביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד יקי רנד, הצטרפו משפחותיהם של חלק מקורבנות הפיגוע.

נזכיר כי באוגוסט 2011 שבעה מחבלים מארגון הטרור ועדות ההתנגדות העממית המשויך לחמאס חצו את גבול מצרים בקילומטר ה־26 מהעיר אילת ותקפו את קו 392 של אגד ומכוניות אזרחיות. בהמשך התנהלו חילופי אש עם כוח צה"ל וימ"מ. בפיגוע נהרגו כל חברי חוליית המחבלים וחמישה חיילים מצרים, ונרצחו שישה אזרחים ישראלים, חייל צה"ל ולוחם ימ"מ.

"היה צריך להיות בן 60". פסקל אברהמי ז"ל,צילום: פסקל אברהמי

אברהמי היה מוותיקי לוחמי הימ"מ ושירת ביחידה 26 שנה. הוא זכה למוניטין גבוה, ועל אומץ ליבו זכה בשני עיטורי המופת ובעיטור האומץ של המשטרה.

התנהגות זדונית

"הפסיקה בישראל הכירה בסמכותו של ביהמ"ש בישראל לפסוק פיצויים עונשיים במקרה כמו זה שלפנינו, כאשר העוולה בוצעה בכוונה או בזדון", נכתב בכתב התביעה. "התנהגות הנתבע היתה זדונית ומכוונת. הנתבע עשה פעולותיו אך ורק במטרה אחת: לרצוח ולחבל. הואיל והתנהגות הנתבע כולה היתה נפשעת, זדונית ומכוונת, מתבקש כבוד בית המשפט לפסוק לתובעים פיצויים עונשיים ו/או הרתעתיים ו/או לדוגמה".

אמו של לוחם הימ"מ ניקול אברהמי סיפרה אתמול (ראשון): "זה יום ההולדת של פסקל, הוא היה צריך להיות בן 60. אני מרגישה שיש חור שלא נסגר בתוכי. אומרים שעוברים את השנים וחוזרים לחיים. זה נכון שחוזרים לחיים ויש לנו גם אחריות, אבל זה לא משהו שאפשר לקום ממנו באמת. אני כל הזמן חושבת איך יכול להיות שזה מה שקרה. כשאני רואה מה שקורה עכשיו בחדשות, אני לא מאמינה לאן הגענו. אנו נותנים להם תנאים מפליגים בבית הסוהר, הם לומדים לתואר - ומה עם ההורים השכולים והיתומים והמשפחות? אם כל משפחה תדרוש פיצויים מהארגון ששלח אותם לרצוח נשים וילדים, אולי זה יעזור".

עו"ד יקי רנד,צילום: דנה קופל

עו"ד יקי רנד, מומחה ללוחמה משפטית בטרור, מסר: "התביעה היא חלק ממערכה כנגד מחבלים, ארגוני הטרור וכל מי שמעניק להם תמיכה, מתוך התפיסה כי הכסף הוא תשתית לטרוריסטים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר