פרקליטות המדינה הגישה אחר הצהריים (חמישי) את תשובתה לבג"ץ בעתירה של ראש עיריית רעננה, חיים ברוידא ועיריית רעננה שנועדה להעתיק את מיקום ההפגנות הנערכות בקרבת מעונו הפרטי בעיר אל אתר חלופי ברעננה או מול מעון ראש הממשלה הרשמי בירושלים.
בתשובתה טוענת המדינה כי אף שראש הממשלה מתגורר במעונו הפרטי ברעננה מסיבות רבות המפורטות במסמך שבעיקרן השיפוץ שעובר המעון בבלפור, אין מדובר במעון רשמי - סמל מסמלי המדינה. למרות זאת, עמדתה היא כי מתווה הפגנות ברעננה הוא סביר ומידתי ומאזן כראוי בין חופש הביטוי והזכות להפגין לבין שמירה על הסדר הציבורי.
המדינה מדגישה כי לא נפל כל פגם בהחלטת משטרת ישראל לקיים את ההפגנות במקום. לדבריה, משהנתונים הללו הובאו בפני מפקד מחוז מרכז במשטרת ישראל - זה החליט כי בשלב זה אין מקום בעת הזו לשינוי מתווה ההפגנות באזור ביתו של ראש הממשלה ברעננה.
בתשובתה המשטרה טענה כי היא בוחנת את מתווה הפגות באזור מעת לעת תוך מתן משקל לכלל הנסיבות, תוך עריכת האיזונים הנדרשים בין חופש הביטוי והזכות להפגין, לבין הצורך בשמירה על הסדר הציבורי, וזאת תוך הבאה בחשבון גם של האינטרסים של התושבים המתגוררים במקום.
המדינה מזכירה בתשובתה כי בין החודשים בפברואר לאפריל 2022 התקיימו הפגנות בנות עשרות משתתפים, מידי מוצאי שבת, אשר התקיימו בכיכר האלה פינת רחוב רבי עקיבא. במסגרת חלק מההפגנות אושר למפגינים לקיים תהלוכה. בהפגנות נעשה שימוש במגפונים ובחלק מהן ניסו המפגינים להתקרב לבית ראש הממשלה מעבר למיקום הקבוע במתווה בטענה שביתו הוא מעון רשמי - והמשטרה מנעה זאת.
עוד הם מציינים כי היו מקרים בודדים בהם הגיע מפגין ללאזור בית ראש הממשלה עם מגפון בשעות הבוקר המוקדמות והמטשרה הזהירה אותו והרחיקה אותו מהמקום.
בנט רצה לגור בבלפור
באשר לעובדה כי ראש הממשלה עדיין גר במעונו הפרטי ברעננה נכתב: "בנסיבות אשר נוצרו, יש להעמיד בו לעת הזו את מלוא השירותים הדרושים לביצוע תפקידו ולמגוריו ומגורי משפחתו, ולתת לו ולמשפחתו את כל הזכויות העומדות לראש ממשלה במעונו הרשמי".
בתשובת המדינה פורטו הנסיבות שמאלצות את בנט לגור בשלב הנוכחי ברעננה. מהמסמך עולה, בין היתר, כי לא רק השב"כ קבע שנדרשות עבודות ביטחוניות דחופות במעון הרשמי בבלפור, אלא גם ראש אגף הבטחון במשרד ראש הממשלה, אלון חלווה, שמונה בתקופת רה"מ הקודם ונחשב מקורב במיוחד לגברת נתניהו.
עוד נאמר בתגובת המדינה כי "חוות הדעת ניתנה כשבועיים לאחר כניסת ראש הממשלה לתפקידו. זמן קצר לאחר כתיבתה, הביע ראש הממשלה את רצונו לעבור להתגורר במעון הרשמי בבלפור על פי צרכי עבודתו ושגרת יומו, בעוד משפחתו תמשיך להתגורר במעונו הפרטי ברעננה. אלא, שבאותה העת נמסר לראש הממשלה כי טרם כניסתו למעון הרשמי יש לבצע את העבודות הביטחוניות".
באשר לעבודות באזור בית ראש הממשלה ברעננה מודגש כי הבינוי נערך מטעמי אבטחת ראש הממשלה. "סידורי האבטחה בבית רה״מ ברעננה בוצעו בהנחיית השב"כ, על בסיס שיקולים מקצועיים אבטחתיים, ותוך התחשבות בהיבטים הנוגעים לעלויות ולצמצום הפגיעה בשכנים, ככל הניתן. יצוין, כי סידורי אבטחה הונהגו גם בבתיהם הפרטיים של ראשי ממשלה קודמים, על בסיס הערכת האיום ויתר הנסיבות הרלוונטיות, ומכל מקום יודגש ויובהר כי לראש הממשלה לא הייתה כל מעורבות בייזום הבינוי שנעשה במקום".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו