"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בבחינה: צמצום בידודים בבתיה"ס

במערכת החינוך בודקים האם לקיים טקסים וחוגים בשטח הפתוח • ההורים לא יצטרכו למלא יותר הצהרת בריאות • יאושר שילוב קבוצות בצהרונים

,עודכן
תלמידים בדרך לבית הספר. תוטל אחריות על המוסדות בהם בוצעה העבירה. למצולמים אין קשר לכתבה, צילום: לירון מולדובן

מערכת החינוך פתחה הבוקר (ראשון) שבוע למידה מקוצר, בשל טקס יום הזיכרון ובשל חופשת יום העצמאות שתחל ביום חמישי. על רקע דעיכת הקורונה בסוף השבוע אושרה שורה של הקלות למערכת החינוך.

מערכת החינוך חזרה במתכונת מלאה, השבוע // צילום: פז בר

כך, למשל,תבוטל הלמידה בקפסולות בכיתות ד'אך תישאר כרגע בכיתות ה' ומעלה - פרט לכיתות י"א-י"ב, שבהן שיעור התלמידים המתחסנים גבוה. נוסף על כך, מהיום ההורים לא יצטרכו למלא יותר הצהרת בריאות יומית בשום שכבת גיל. יש גם בשורה עבור חטיבות הביניים: משרד הבריאות מאפשר מעבר מלמידה בקפסולותללמידה בכיתות מלאות בכיתות ז'-י', בבתי ספר שבהם מתקיים "מגן חינוך"

במסגרת התוכנית מתבצעות בדיקות קורונה בתוך מוסדות החינוך והיא מותנית בהסכמת ההורים לביצוע בדיקות אלו. נוסף על כך, בכלל כיתות ז'-י' התלמידים יוכלו ללמוד תוך מעבר בין 4 קבוצות או כיתות קבועות. השבוע יציינו במערכת החינוך את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות, בשל כך יש לבתי הספר אפשרות לקיים טקסים בשטח פתוח בנוכחות של עד 100 משתתפים. ובכלל, נראה שהקפסולותוהקבוצות הקבועות הולכות ונסדקות: מעתה ניתן לשלב תלמידים מקפסולות שונות בשיעורי חינוך גופני ובשיעורים מעשיים בשטח פתוח.

תלמידים חוזרים לבית ספר, באשדוד, ביום ראשון // צילום: לירון מולדובן
תלמידים חוזרים לבית ספר, באשדוד, ביום ראשון // צילום: לירון מולדובן

כמו כן, הוסרה המגבלה על ערבוב קבוצות של כיתות א' עד ג' בצהרונים, כך שניתן לשלב יחד שלוש קבוצות קבועות לכל היותר, ועד 28 ילדים. וגם בגזרת החוגים יש בשורה: לימוד שיעורי שחייה בשעות שבהן הבריכה אינה פתוחה לציבור המתרחצים. כמו כן, יתאפשר קיום פעילות ספורט במבנה סגור או בשטח פתוח.

בתוך כך, משרד הבריאות בוחן צמצום של הבידודים במערכת החינוך, זאת בעקבות לחץ ציבורי מצד הורים ומרכז השלטון המקומי להקל במדיניות הבידודים שמוטלים על התלמידים.

במשרד הבריאות קיבלו נתונים ממשרד החינוך הנוגעים לתחלואה בפועל בקרב תלמידים מבודדים שנחשפו לתלמיד או איש צוות חיובי לקורונה. מטרת הבדיקה היא לראות אם אכן תלמיד או איש צוות חיוביים בכיתה גורמים לתחלואה מרובה, אם יש הבדל כאשר הנדבק עם או ללא סימפטומים ועוד.

תלמידים חוזרים לבית הספר, ברעננה, בינואר
תלמידים חוזרים לבית הספר, ברעננה, בינואר

בדיון שהתקיים בצוות לטיפול במגיפות סיכמו המומחים כי "יש לבחון ביצוע שינויים במטרה להקטין את שיעור הבידודים עקב חשיפות בכפוף לנתונים". ד"ר שרון אלרעי-פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, אמרה בדיון "המידע שהיה עד עכשיו מאוד מוגבל. אנחנו מקבלים אותו בימים אלה ומנתחים כעת כדי להכווין מדיניות".

פרופ' אלי סומך, מנהל אגף הילדים במעייני הישועה, אמר בדיון המומחים: "ניתן להקטין את הבידודים, ולצורך כך יש לבחון את הנתונים של מספר המאומתים מתוך אלה שהוכנסו לבידודים. יש לנסות למצוא כלים אחרים כמו מספר בדיקות בטווח של כמה ימים". פרופ' גליה רהב, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בשיבא, אמרה בדיון "זה ילמד אם באמת יש הצדקה להוציא את כל הכיתה לבידוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר