אספרסו הוא משקה חם ופופולרי הנוצר מחליטה של מים בטמפרטורה גבוהה ועל סף הרתיחה העוברים דרך פולי קפה טחונים בלחץ גבוה. בכל כוס אספרסו ניתן להרגיש טעמים מרוכזים, לכן מכינים מאספרסו משקאות נוספים כמו לאטה, מקיאטו וקפוצ’ינו.
סודה לצד האספרסו
סודה הוא משקה מוגז המכיל מים ובהם מומס פחמן דו חמצני. בתהליך המסת הפחמן הדו חמצני במים נוצרת חומצה פחמתית. את הסודה מייצרים בעיקר במפעלים המתמחים במשקה האהוב.
כחובבי אספרסו לבטח גם אתם מקבלים את הקפה לצד כוס סודה, ואם תהיתם מדוע מגישים סודה עם אספרסו כדאי לדעת שהמנהג החל באיטליה, ממלכת האספרסו. הסודה מרעננת ומנקה את בלוטות הטעם, ומאחר ובאיטליה מקובל לשתות אספרסו לאחר כל ארוחה, האיטלקים לוגמים סודה לפני שתיית הקפה כדי לחוש את הטעמים הנפלאים והייחודיים של הקפה בצורה מיטבית.
אז למה שותים סודה לפני האספרסו?
שתיית סודה לפני ולאחר ארוחה מנקה את בלוטות הטעם, לכן אם שותים כוס סודה לפני האוכל נהנים יותר מהארוחה בגלל שחשים היטב את הטעמים ובלוטות הטעם מתפקדות בצורה אופטימלית. לאחר הארוחה כדאי לשתות סודה לפני האספרסו כדי לנקות מחדש את בלוטות הטעם, לרענן את הפה וכאשר לוגמים מהאספרסו חווים את הקפה בצורה הטובה ביותר ונהנים משלל טעמים עשירים ועמוקים, וכמובן מארומה מרגשת ונפלאה. ישנם גם מים מוגזים שניתן להכין במכשיר מים ביתי, ושבשונה מסודה שמיוצרת במפעל, מדובר במים טריים ומטוהרים העוברים תהליך הגזה מדוד.
להרגיש כמו באיטליה
אם טיילתם באיטליה לבטח הבחנתם כי בתי הקפה בארץ המגף לא מציעים מקומות ישיבה, והמקומיים לוגמים את הקפה בלגימה אחת או שתיים, ולאחר מכן הם ממשיכים לדרכם ולא מתעכבים במקום. באיטליה נהוג להגיש כוס סודה לצד האספרסו, זהו מנהג עתיק יומין אצל חובבי הקפה ומביני העניין שמטרתו לשדרג את חוויית הקפה ולחוש היטב את הטעמים העשירים המייחדים את התערובת.
באיטליה שדרגו את המנהג ללגום אספרסו עם סודה, עם השנים החלו המקומיים להוסיף חומרי טעם טבעיים כדי לשפר את הניגודיות והחומציות של הקפה המריר ולהעצים את החוויה של שתיית הקפה. המהגרים מאיטליה הביאו איתם אספרסו לארצות הברית, אך אמריקאים רבים התקשו להסתגל לטעם המריר לכן הם החלו להוסיף חלב, קרם שמנת או קצפת, ובתי הקפה אימצו את המנהג האיטלקי והגישו כוס סודה בצד. עם השנים משקה האספרסו הפך למלך הבלתי מעורער של עולם הקפה והמשקאות החמים, והמנהג להגיש סודה השתרש בכל הארצות.
ליהנות מהקפה ולמצות טעמים
לשתיית כוס סודה עם קפה אספרסו יש מספר יתרונות, כפי שציינו הסודה מרעננת את חלל הפה ומנקה את בלוטות הטעם, וכך בכל לגימה מהמשקה החם טעמי הקפה מורגשים במלואם. חשוב לזכור כי פולי הקפה מכילים טעמים שונים ולאספרסו יש חמיצות מורגשת, אך לאחר ארוחה לא ניתן לחוש בטעם העשיר אלא אם מנקים את בלוטות הטעם, בדיוק כפי שטועמי היין נוהגים לעשות בין לגימה ללגימה.
לכן, אם אתם מכורים לקפה אספרסו ושותים כמה כוסות במשך היום, ואם אתם אוהבים ללגום אספרסו חזק לאחר הארוחה בבית או במסעדה – כדאי גם לכם לאמץ את המנהג האיטלקי ולשתות כוס סודה עם הקפה החזק. כך תיהנו מהעצמת חוויית האספרסו ותתחילו להרגיש את הטעמים האמתיים של פולי הקפה, ובנוסף תוכלו להגיע גם לכמות המים המומלצת ביום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו