בשיתוף מנו ספנות
מאת: דנית ספיר
אם עדיין לא הפלגתם באוניית קרוז, אתם – אאוט. ענף התיירות הימית תפס תאוצה כה רבה שכולם רוצים לטעום מהחוויה של ה”מלון השט” ולהרגיש- אין. לכן גם אנחנו ביקשנו להצטרף לטרנד החם ועלינו על אוניית הפאר “קראון איריס”, של חברת הספנות הישראלית הוותיקה “מנו ספנות” ששמה הפך מזמן למותג נרדף להפלגות איכות מנמל חיפה.
ראשית, כמה נוח ויעיל לארוז כמה מזוודות שרצינו, אין הגבלת משקל וכמות המזוודות, לקחנו את שני הילדים וברכבת הגענו עד לפתח נמל חיפה וכבר נגלתה לעינינו ה”קראון איריס”, גדולה ומרשימה צמודה לרציף וממתינה לעליית הנוסעים.
הכל מתקתק במהירות, צוות האוניה האדיב והחייכן העניק לנו את כרטיסי ה”מנו כארד” שהחליפו את הדרכונים והסבירו לנו שהכרטיס הוא מעכשיו תעודת הכניסה והיציאה שלנו מהאוניה ומנמלי העגינה וגם משמש אותנו לרכישות בברים של האוניה. אל תבהלו, לא משלמים על הארוחות המשביעות, הטעימות והכשרות של שף האוניה המוגשות בשלוש מסעדות בכמויות בלתי נתפסות. הכרטיס ישמש רק לתשלום קפה, שתיה קרה עוגות וכו’ בישיבה בברים של האוניה והמחירים זולים מכל בית קפה בארץ. מי שרוצה להתפנק יותר, ואני לא ויתרתי לבעלי על האפשרות הזאת, ניתן להזמין ארוחה ב”מסעדת השף” שם יגישו לכם מנות מיוחדות, שלטעמי יכולות לקבל לפחות “כוכב מישלן”.

.
רק עלינו וכבר קיבלנו ארוחת צהרים שאפילו הילדים המפונקים שלנו מצאו בה את המנות האהובות עליהם. התמקמנו בחדר עם מיטות עליונות לילדים ועלינו במעליות להיפרד מהנמל באירוע יציאת ההפלגה בבריכה בסיפון העליון. חזרנו לשם מדי בוקר לקפה ועוגה ללא תשלום, לריצת בוקר סביב האוניה, להתעמלות ליד הבריכה, לרביצה קלה בג’קוזי ולגלישה של הילדים במגלשה. כדי לשמור על הכושר ולהוריד במעט את כמויות המזון הרבות שאכלנו ביקרנו בחדר הכושר המשקיף על מי הים הכחולים ואני גם לא ויתרתי על פינוק במסאז’ מרגיע במחיר שפוי בהחלט.
אני מתה על מראה השקיעה מעל הים וההתרגעות הנפשית בישיבה על הכיסא וצפייה באופק האין סופי של המפגש בין שמים למים. הלכתי, ישבתי וישנתי במשך 5 ימים ותאמינו לי לא הרגשתי כלל את תנועות הגלים. בלילות ישנתי כל כך טוב, שהילדים בבוקר התקשו להעיר אותי כדי שיספיקו לבלות במחיצת המדריכה הנפלאה שחיכתה להם בחדר הפעילות המיוחד לילדים.
בכלל נושא הפעילות תופס חלק נכבד מהחוויה של השייט. צוות הבידור ושאר המפעילים דואגים שלא תהיה שעה פנויה על האוניה. אך מצד שני תמיד מקפידים את אזורים שקטים לאלו שמעוניינים לקרוא ספר או להתרווח בנחת. באולם אחד מופע של זמרת מעולה, במקום אחר כנרית מנעימה את האווירה, באולם אירועים נוסף משחק בינגו ובשעה אחרת מלמדים כיצד להכין קוקטיל משקאות, קישוטי פירות או מלמדים לרקוד. גולת הכותרת: המופע המרכזי של צוות הבידור הבינלאומי שמעלה כל ערב הופעה שלא מביישת שום מועדון מכובד בחו”ל.

.
מעבר לחוויות, שלא את כולן גיליתי לכם, הרי יצאנו לשייט גם כדי לראות מקומות מעניינים ואתרי תיירות בים התיכון. לשם כך האוניה עוגנת מדי יום בנמל אחר ומאפשרת להשתמש בסיורי החוף המאורגנים עם מדריך ישראלי באוטובוס תיירים מפואר. הסיור כולל הצצות לכמה מוקדים תיירותיים. למי שמבקש לטייל עצמאי, ניתן להסתובב בעיר הקרובה לנמל או להרחיק יותר, ככל שזמן העגינה ארוך יותר. אבל ראו הוזהרתם. יש להגיע לנמל בזמן שנקבע. האוניה אינה מחכה למאחרים…
ועוד כמה דברים חשובים. באוניה כל הארוחות כשרות. בית הכנסת פעיל בכל יום. הדיוטי פרי מציע שלל מבצעים ומחירים מיוחדים ופעיל כל זמן שהאוניה נמצאת בלב ים, כך שאין את הלחץ שמלווה כל מי שנמצא בשדה התעופה וחושש לאחר את הטיסה. למכורים לקשר באינטרנט, ניתן לרכוש קוד כניסה המאפשר גלישה בלב ים, אחרים ימתינו עד לעגינה וימצאו את הקשר באמצעות בתי הקפה והמסעדות שבחוף.
הסתכלתי מסביבי במהלך ההפלגה, בכל יום ראיתי פרצופים חדשים, והבנתי שהקהל מגוון. צעירים וצעירות, משפחות עם ילדים, מבוגרים, זוגות, בודדים וקבוצות קטנות. בכלל האוניה היא מקום מדהים להכיר אנשים חדשים, ליצור קשרים ולרדת עם רשימה של טלפונים מהחברים שרכשתם במהלך ההפלגה. כמו פרופסור מאוניברסיטת ברלין, מרצה למדעי הכלכלה מהאוניברסיטאות המובילות באולם וכו.

ומילה אחרונה על הצוות שמכרכר סביב הנוסעים כל ההפלגה. אנשים מדהימים מרחבי העולם עם תודעת שירות אדיבה וחיוך אין סופי. מוכנים להיענות לכל בקשה. הלוואי עלינו אדיבות כזאת במסעדות ובבתי הקפה בארץ. ואם אתם שואלים על ה”טיפ”, אז בניגוד למקומות אחרים אין חיוב אוטומטי של תשלום נוסף כ”טיפ”, אלא משאירים לך מעטפה וכל מי שרוצה מכניס בתוכה בסיום ההפלגה את הסכום שנראה לו.
אז השאלה שעולה בסיום ההפלגה שמשאירה אצלנו “טעם של עוד” היא: מהן התוכניות של “מנו ספנות” לעונת 2023?
מורן מנו , סגן נשיא החברה וסמנכ”ל כללי ופיתוח עסקי, התנדב לסייע לנו. ” עונת ההפלגות מתחילה בחודש מרץ ומסתיימת בסוף חודש נובמבר. בתקופה זו הקראון איריס תצא ל-61 הפלגות ל- 7 ארצות ול-20 יעדי תיירות שונים. ההפלגות הן של 3,4,5 לילות, הפלגות של 7 לילות ושתי הפלגות מיוחדות של 11 לילות. מחירי ההפלגות לעונה החדשה דומים למחירים בעונה שעברה למרות העליות המחירים החדות שאנו רואים במשק הישראלי. כמו כן המזמינים באתר “מנו ספנות” נהנים ממחיר מוזל. בשל הביקוש רצוי להזמין את ההפלגה מוקדם ככל שניתן “.
אתר החברה: https://cruise.mano.co.il/Cruises
מוקד ההזמנות: 8288*
בשיתוף מנו ספנות
