צוותי כיפת ברזל עמלים בשבועות האחרונים על שמירה על ביטחון אזרחי ישראל ועובדים מסביב לשעון. בשיחות עם "ישראל היום" סיפרו מפקדי הסוללות על תחושת השליחות ועל הגאווה לעמוד בראש המערך המגן על מאות אלפי אזרחים.
סרן עמית, מפקד סוללה א' בגדוד 947 - הגדוד הדרומי של כיפת ברזל, שביצע עשרות יירוטים, מספר: "בתקופה הנוכחית יותר מכל, לוחמי ולוחמות כיפת ברזל מבינים כמה עשייתם משמעותית לביטחון המדינה. נמשיך לבצע את משימתנו בחדות, במקצועיות ובמוכנות גבוהה בכל שעה שנידרש.
"כשאנחנו יושבים במרכז ניהול היירוטים, אנחנו רואים את הביטחון של התושבים לנגד עינינו. תושבי הדרום, אני מלא הערכה אליכם, על האיתנות שלכם ועל הנחישות שלכם במקום שבו אתם נמצאים. אתם נותנים לנו את הכוח להמשיך ולבצע את משימתנו בצורה הטובה ביותר".
רס"ן רונן, מפקד סוללה ג' של גדוד 947, מוסיף: "הלוחמות, הלוחמים, הטכנאיות, הטכנאים ותומכי ותומכות הלחימה נמצאים במשמרות וכוננויות סביב השעון וערוכים במרחבים השונים על מנת לספק הגנה מיטבית. אין סיפוק גדול יותר מאשר לדעת שאנחנו נמצאים בלב העשייה והמאמץ המלחמתי".
רס"ן עמית הוא מפקד סוללה ד' של גדוד 947: "החיילים עובדים לילות כימים על מנת להבטיח לממש באופן מלא את הפן ההגנתי במשימת חיל האוויר מול מטרות ירי תלול מסלול, נוסף על ביצוע משימת הגנת השמיים, תוך התמודדות עם מגוון רחב של איומים אוויריים.
"כמו כן, אנו דואגים לתחקר את האירועים ולמלא את תפקידנו על הצד הטוב ביותר, לשמור על הבית ולצמצם פגיעה בנפש וברכוש. הלוחמים והלוחמות, הטכנאים והטכנאיות, עובדים במסגרת לוחמת אחת. הם מתפקדים כמנגנון רציף שלא יכול לעבוד בלי סך חלקיו. הדור הוותיק בסוללה חונך ומלמד את הדור הצעיר שחווה הסלמה לראשונה בשירותו הצבאי, כדי להמשיך ולהעמיק את הידע בתחום. בסופו של יום, אנו, לוחמי המערך, הוכשרנו בצורה המיטבית ויודעים לבצע את משימתנו בצורה הטובה ביותר בכל תרחיש".
