מנה זוגית: רותי ברודו וגיא פולק פותחים שולחן

"גיא חכם, הוא מבין את המורכבות של כל הדבר הזה". ברודו ופולק | צילום: כפיר זיו

רומן שהתחיל במטבח המסעדה (רותי: "אולי תספר להם כמה היית מאוהב בי?"), זוגיות שנמשכת למרות שטכנית היא עדיין נשואה (גיא: "חיכיתי שייגמר בינה לבין מתי, והתחלתי לחזר"), מריבות ברוטב פיקנטי ("היא זרקה עלי טלפון, מזל שהדלת נסגרה"), וקינוח לא שגרתי (רותי: "מתי עסוק עכשיו בגידול הבנות שלו מאישה אחרת") • רותי ברודו ובן זוגה, המסעדן גיא פולק, מדברים על אהבתם בתוך המשולש הכי מקורי בקולינריה הישראלית

סיפור אהבתם של רותי ברודו ובן זוגה גיא פולק נשמע כאילו נתפר לעלילה של ספר טיסה רומנטי. הכל התחיל לפני 24 שנים, כשהשניים נפגשו לראשונה - הוא היה אחרי לימודים במוסד הקולינרי היוקרתי קורדון בלו בפריז, רגע לפני התחלת סטאז', והיא שלטה ב"קופי בר", המסעדה הראשונה שלה ושל מי שהיה באותם ימים בעלה ובן זוגה המקצועי, מתי ברודו.

פולק הגיע ב־1997 לקופי בר, שחוגגת השנה יום הולדת 27, כדי לטעום את מנת הרוסטביף המפורסמת שהכינה ברודו. טעם קצת - ונשאר לעוד טעימות, שנמשכות כבר שני עשורים וחצי.

"גיא הגיע מפריז בסוג של טעות, אחרי שסיפרו לו שברחוב יד חרוצים בתל אביב יש הרוסטביף הכי טעים בעולם", משחזרת ברודו. "בשלב ההוא עדיין לא הייתי מקצועית באמת. היה אוכל טוב במסעדה, אבל לא היו טכניקות וזה היה חובבני, כך שפחדתי להכניס מישהו שיראה אותי במערומיי ויגלה את השיטות שלי במטבח. ידעתי שגיא, שהגיע מפריז, יחטוף את שוק חייו - וכך היה".

פולק: "מצאתי מטבח לא מקצועי, שהתבסס על עובדים זרים שכנראה לא הכינו אוכל בחייהם. הם היו מאוד חרוצים, אבל בלי שום ידע, פשוט עשו מה שרצו".

ברודו: "עבדנו אז כמו סתומים. גיא הכניס איתו טכניקות שלא היו לנו קודם, וגם השפיע מאוד על התפריט, מהדברים שלמד בצרפת. בשלב ההוא מתי בעלי כבר נסע הרבה לניו יורק, כך שברגע שגיא היה - פתאום מצאתי פרטנר. הרגשתי שיש לי בן זוג חדש, מישהו שאני יכולה לדבר איתו על האוכל, ושנמצא איתי כל הזמן. זוגיות בשבילי היא קודם כל חברות, ובאותה שנה, 1997, הפכנו לחברים".

 

"גיא פתאום השלים אותי"

הסיפור הזוגי של ברודו ופולק מתחיל בכלל בשלישייה מתי־רותי־גיא, שעומדת בראש קבוצת המסעדנות R2M ונחשבת למשמעותית מאוד בקולינריה הישראלית. שלישייה שהתנהלותה מגדירה מחדש נושאים של זוגיות, נישואים, חברות ועסקים.

זה מתחיל לפני 40 שנה, כשרותי (60) ומתי (62) ברודו נפגשו בשירותם הצבאי. כעבור שנתיים התחתנו, ולמעשה לא התגרשו מעולם - עד עצם היום הזה. ב־1994 פתחו יחד את המסעדה הראשונה שלהם, שהביאה לעולם את הכבד־עם־פירה הכי טעים שיש.

"עם כל זה שמתי ואני לא גרים יחד ולא חיים יחד, מבחירה, מתי הוא גורם מאוד משפיע בחיים שלי, ועדיין חלק מחיי", מסבירה ברודו. "מתי הוא איש קשה, ויש לו הסיבות שלו. הוא אדם מאוד מעניין ושונה - אבל יכול להיות לפעמים גם מגעיל. אין לו סבלנות לדעה של אף אחד אחר. אם לוקחים ממנו את מה שחשוב, רק מרוויחים ממנו. מתי היה בית הספר שלי, והרבה פעמים הייתי מוכנה לסבול בשביל זה. אבל אף פעם גם לא נשארתי חייבת. הוא סבל ממני באותה המידה".

למרות סיכום מוקדם ביניכם לא להפוך להורים, בסופו של דבר הוא הביא לעולם שתי בנות עם אישה אחרת. את נותרת אל־הורית.

"למתי ולי היתה מטרה לעשות ילדים, ובמקום זה התחלנו להתעסק בקופי בר. היום אני מבינה שמבחינתי מיציתי את הצורך בילדים ברגע שפתחתי את המסעדה. ידעתי שאני מספיק מלאה ושהרחם שלי התמלא בעשייה של הקופי בר, ולא הייתי צריכה שום דבר אחר. כשמתי הביא ילדים הרגשתי שהוא אשם, כי היה לנו גורל משותף בינינו - והוא הפר אותו".

כשמתי ורותי היו עסוקים בבניית המסעדה הראשונה, שלימים תהפוך לחלק מהאימפריה העסקית, גיא פולק (60) התחיל בלימודי הקולינריה שלו בפריז. הוא נולד וגדל בתל אביב, וכשהיה בן 8 עקרה משפחתו לרמת הגולן. בגיל 16 וחצי נפגע בתאונת אופנוע, ואחרי שלוש שנות שיקום וניתוחים התנדב לשירות צבאי בחיל המודיעין. כשהשתחרר, נסע ללמוד בעיר הרומנטית בתבל.

אחרי שסיים את לימודיו הצטרף, כאמור, לרותי ולמתי, וניהל את מטבח הקופי בר. מאז לא נפרד למעשה מברודו. אחרי 14 שנות עבודה משותפת, כשבאמצע נרשמה פרידה של רותי ממתי, הפך באופן רשמי לבן זוגה.

ברודו: "אני אדם שלא יודע ללמוד, וגיא פתאום השלים אותי. היינו יושבים על ספרי בישול, והוא היה מתרגם אותם למנות. היתה לנו ספרייה מטורפת, ובזמן הפנוי היינו קוראים יחד ומחליטים מה הדבר הבא שנעשה".

מתי הגיע הריב הראשון ביניכם?

"היו הרבה ריבים. גיא הוא איש מעצבן במהות שלו, ולא חסרות מריבות".

פולק: "הריבים הרציניים שלנו היו בפתיחת הבראסרי".

ברודו: "לא נכון, היו הרבה עוד קודם. אני זוכרת שעשינו סילבסטר ראשון בקופי בר, ואני רואה את מתי וגיא עובדים על התפריט מבלי לשתף אותי. אמרתי, 'רגע, לא מתייעצים איתי? מה קורה פה?' בסופו של דבר, הסרוויס שלהם נפל ביג טיים. התברר שהם בחרו דברים בלתי אפשריים, והיה כאוס ודיזסטר.

"הייתי מבסוטית על זה, תכונה מאוד לא יפה שלי".

פולק: "רותי היתה עסוקה תמיד בכל המסביב, ומתי התעסק בעיקר עם ניו יורק. הוא היה מגיע מחו"ל עם רעיונות, והרבה דברים שעשיתי אחר כך צמחו מדברים שהוא שתל".

ברודו: "מתי הוא איש של אנשים, ובמהות שלו הוא מאוד מארח. הוא שהה הרבה בחו"ל, ובכל פעם הביא את החוויות שלו משם".

ניכר שיש לך צורך מתמשך להגן עליו.

"הגורל שלו ושלי משותף. על מה שאני מקבלת ממנו, אני מרגישה חובה מוסרית להחזיר לו. הזוגיות שלי עם גיא פגעה במתי מאוד. הוא אף פעם לא דיבר על זה, כי יש בו רצון לא להראות פגיעוּת. אבל תחשוב על זה: גיא היה חבר מאוד טוב של שנינו, כשלישייה, ויום אחד עזבתי את מתי ועברתי לזוגיות עם גיא.

"בשלב מסוים מתי ואני כבר לא היינו בני זוג, רק שותפים לעסקים. ההצלחה של הקופי בר נתנה לי כוחות שמתי לא היה יכול לשאת, כי במהות שלו נוח לו להיות בזוגיות עם מישהי שמרגישה קטנה ממנו. בשלב מסוים כבר לא הרגשתי ככה, והזוגיות התפרקה".

את זוכרת שיחת פרידה רשמית ביניכם?

"היתה לאט־לאט התרחקות, כל אחד היה עם החברים שלו. בשלב מסוים אמרתי לו, 'מתי, אנחנו לא ביחד, בוא נפרק את זה'. הוא כל הזמן ענה: 'אלה תקופות כאלה, וזה יעבור. ככה זה אצל כולם'. זאת היתה השיחה הכי עמוקה שהוא היה מוכן לדבר עלינו.

"מתי ואני גרנו יחד, אבל הוא שהה רוב הזמן בחו"ל, היה בא והולך. כשהוא הגיע לארץ, הוא הסתובב עם אנשים שלא היתה לי שפה משותפת איתם. מבחינה מקצועית הוא פנה למקומות שלא רציתי להיות בהם. עד היום אני חושבת שזאת היתה הטעות הכי גדולה שלו, והוא יודע את זה. הוא סטה מהמסלול ביג טיים".

לפי הרבנות אתם עדיין נשואים, מה שלא הפריע למתי לנהל זוגיות חדשה ואף להביא לעולם שתי בנות.

"למתי היה חשוב שתבוא אלינו עוזרת בית בכל יום, וייאמר לזכותו שהוא התעקש, אחרת הייתי חיה כמו כלבה. אחרי שנפרדנו החלטנו לחלוק את העוזרת שלנו, סבטה - אצלו יומיים ואצלי שלושה. יום אחד סבטה אמרה לי שהיא ראתה בגדי אישה זרוקים אצל מתי. שאלתי אותו מייד בטלפון אם גרה אצלו מישהי, והוא ענה שלא. יום למחרת הוא התקשר ואמר לי: 'אני רוצה להגיד לך את האמת, אני גר עם מישהי'. הרגשתי נורא, כאילו אני מתפרקת. זאת היתה בעצם הפעם הראשונה שהרגשתי באמת שזהו, זה נגמר, שאנחנו כבר לא ביחד. היה לי לא טוב".

למרות שהיית בעצם כבר בתוך הזוגיות עם גיא.

"זה לא היה קשור לזוגיות שלי עם גיא".

איך הצלחתם להמשיך לעבוד יחד?

"אמרתי לך, הגורל שלי קשור בגורל של מתי. היום, אגב, פחות, כי היום אני מרגישה ככה כלפי גיא. אבל כשאני מסתכלת על הילדים שלי, שאלה המסעדות שלנו, אני תמיד רואה בהן את בן הזוג שלי".

גיא: "לזוגות שלא חיים טוב יחד ונפרדים יש לרוב ילדים שמחברים ביניהם. גם מתי מרגיש אל מסעדות כמו לילדים משותפים, למשל 'רוטשילד 12' ו'הרצל 16'. אבל 'דליקטסן' ו'הבייקרי', שאנחנו דוהרים איתן בשנים האחרונות, נפתחו בלי מעורבות שלו. הוא אומר את זה גם בעצמו".

רותי ומתי ברודו בצעירותם. "כשאנחנו מתראים, אנחנו רבים", צילום: מהאלבום הפרטי

 

כשהם נפרדו, אתה התחלת לחזר.

"אולי תספר להם כמה היית מאוהב בי?" מפצירה ברודו בנימת הקול הסמכותית והמוכרת שלה.

פולק: "בהתחלה היינו שלושתנו, ממש משפחה, והזוגיות שלהם, שלא היתה טובה למעשה לשניהם, הפריעה לי. הייתי הרבה יותר קרוב לרותי, אבל גם בשבילו זה הפריע לי. בשלב מסוים, כשהיה ברור שזה נגמר ביניהם, התחלתי לחזר".

ברודו: "בשלב ההוא מתי כבר היה מרוחק, בעולם אחר, ואני הייתי פחות חברה שלו. אז ברור שגם גיא היה פחות מחובר אליו".

רותי, נענית מייד לחיזורים של גיא, או שהיית קשה להשגה?

"גיא היה מאוד שמן בזמנו, ובגלל הממדים הפיזיים שלו היו אנשים שאולי חשבו שזה לא יכול להיות רומנטי. אבל הוא ישב לי פה (מצביעה על הגרון; ע"ס). הוא כזה בכל דבר שהוא עושה. כשגיא נכנס ראש בקיר - הוא ראש בקיר".

פולק: "בשלב מסוים החלטתי לרדת במשקל, עשיתי הרבה ספורט וממש רזיתי. כשפתחנו את הבראסרי הכל חזר, כי עבדתי שוב כמו חמור, וכשאתה אוכל כל הזמן צ'יפס - זה מה שקורה".

ולמרות הכל, נראה שהחיזורים שלך עבדו.

"באותו הזמן רותי הסתפרה קצר מאוד, והיא הרגישה על הפנים עם התספורת. יחד עם הפרידה שלה ממתי, הכל הרגיש לה לא טוב. זה היה הזמן שאני נכנסתי לתמונה".

ברודו: "זה היה ברור שזה יקרה מתישהו, כי אנחנו חברים טובים. היינו רק צריכים לעבור לשלב הפיזי, ועכשיו אנחנו חוגגים בר מצווה לקשר".

גיא, איך אתה מסתדר עם הידיעה שרותי ומתי לא התגרשו?

"מבחינתי, מה שחשוב זה איך אתה חי. הם היו זוג 25 שנה, וכולנו מבינים שמסובך לפרק דבר כזה. המצב הנוכחי נוח לכולם. לעובדה שיש מוסד שמגדיר אותם כ'נשואים' אין שום משמעות בעיניי. רותי הכירה את מתי בצבא ונפרדה ממנו אחרי שכבר היו לנו שלוש מסעדות. אלו שנים שעיצבו את כולנו".

ברודו: "גיא הוא איש מאוד חכם, והוא לא מתעסק בשטויות. הוא מבין את המורכבות של כל הדבר הזה, ואני לא חושבת שזה מפריע לו".

בעולם הקולינריה הישראלית, שבו בעיקר הגברים שולטים, הצליחה ברודו להפוך לאשת עסקים בולטת וממולחת. בשנים האחרונות הפכה גם לכוכבת טלוויזיה כשהשתתפה ב"המטבח המנצח", בעונה השנייה של "יס מן", ובימים אלה היא מצטלמת לעונת העשור של "מאסטר שף" כשופטת.

"'מאסטר שף' היא חוויה מעניינת מאוד. אני עדיין מחפשת את המקום שלי שם, כי אני נכנסת לקבוצה קיימת, ולא תמיד קל לי. זאת רביעייה מאוד מגובשת, ולכל אחד יש מה להגיד. הם מאוד דומיננטיים".

ב"מאסטר שף" השופטים כל הזמן טועמים. ודווקא ניכר שרזית.

"קשה לי לאכול הרבה. בתוכנית אתה טועם, וכל ביס הוא עם טעמים אחרים. זה מקשה לי את העיכול. רזיתי שמונה קילו, במכוון. יש לי כולסטרול גבוה, ואני לא שולטת בכמויות שאני אוכלת. קיבלתי את הזריקות של ההרזיה".

כשהיא לא בימי צילום, היא עמוק בעסקי המסעדנות כבעלים (בקבוצת R2M) של "הוטל מונטיפיורי", "דליקטסן", "בייקרי", "הרצל 16" ועוד.

עם מיכל אנסקי. "מחפשת את מקומי כשופטת", צילום: מתוך אינסטגרם

 

"הביקורות היו איומות"

לצד הקופי בר, המסעדה הכי מזוהה איתה היתה הבראסרי המיתולוגית, שהוקמה ב־2002 ונחשבה לאחת המפורסמות והגדושות בעיר. היום היא פועלת מחדש, באותו מיקום, כבייקרי דליקטסן, אבל הזיכרונות משם והמריבה שבה זרקה בחמת זעם על פולק טלפון נייד, צפים כאילו לא עברו 20 שנה.

ברודו: "כשהבראסרי נפתח, לא היה דבר כמוהו בארץ. אבל ההתחלה היתה נוראית וכישלון אחד גדול. הביקורות על האוכל היו איומות, ופה בעצם נוצר הריב הגדול ביני לבין גיא. הוא היה אחראי על המטבח שם - והאוכל לא היה מספיק טוב".

בקיצור, מתכון טוב למתחים ביניכם.

ברודו: "בטח. אמרתי לגיא, 'נתתי לך את המטבח, וזה השם שלך. איך אתה חי עם זה שהאוכל חרא?' אני לא זוכרת מה הוא ענה לי".

פולק: "רותי מקשיבה לאחרים, אבל המילה האחרונה צריכה תמיד להיות שלה".

ברודו: "לא".

פולק: "אל תגידי לא. הנה, גם עכשיו".

ברודו: "אם זה היה טעים, לא היתה לנו בעיה".

פולק: "ואם אני חושב שזה טעים? לא משנה. בכל מקרה, עשינו יום של טעימות, והאוכל לא היה מספיק טוב בעיניה. אני התחלתי להתווכח איתה, ונוצר עימות סביב השולחן. בשלב מסוים קמתי והלכתי למטבח, והיא זרקה את הטלפון שלה אחריי, על הדלת של המטבח. ניסתה לפגוע בי, אבל למזלי הדלת נסגרה בזמן".

ברודו: "כשאתה פותח מקום חדש, ולא משנה כמה הצוות מיומן, לוקח לך זמן להבין אותו".

פולק: "היינו יהירים מאוד לפתוח את המסעדה 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, עם ארבעה תפריטים. עבדנו 20 שעות בכל יום, ובשאר הזמן ישנו. את יום החופש הראשון שלי לקחתי רק אחרי שלושה חודשים".

היום מתי נמצא בתמונה?

ברודו: "מתי מתעסק עם הילדות שלו ומגדל אותן. הוא עדיין יזם. יש לו בנות שאין דברים כאלה. מהממות".

איך היחסים ביניכם כיום?

"אנחנו לא מתראים בכל יום, וכשאנחנו מתראים - אנחנו רבים".

מה הדבר הבא בתפריט?

"מלון קטן ברחוב רוטשילד, אבל מאוד אחר, עם 11 חדרים ושתי מסעדות, שייקרא '48'. מסעדה אחת גדולה תפנה לרחוב, ובלובי תהיה מסעדת שף של אוהד סלומון שלנו, שיהיה אחראי לתפריט".

erans@israelhayom.co.il

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר