ילד סנדוויץ': כריכים מיוחדים לחזרה ללימודים

הפסקה מתוקה. כריך "ילדים" שמבוגרים אוהבים | צילום: אסף קרלה

החזרה ללימודים, באיזה מתווה שלא יהיה, היא הזדמנות נהדרת להעז ביחד עם הילדים וליצור עבורם כריכים וממרחים מיוחדים • אז שתהיה להם - ולכולנו - שנה של גילוי עצמי טעים במיוחד

פעם, בימים שלפני המתווים והקפסולות (זוכרים?) היינו הולכים חגי אוחיון, אבי קורקוס ואני כל שנה ביום הראשון ללימודים, וכל הדרך לבית הספר נשבעים לעצמנו ש"השנה אנחנו באים ללמוד, לשפר ציונים, ובעיקר - בלי שטויות!". אני עוד נהגתי להוסיף ולומר: "אתם תראו, השנה אהיה המצטיין של הכיתה". ככה התחילה אצלי כל שנת לימודים, ואחרי שבועיים אבא שלי כבר הוזמן לבירורים.

הייתי ילד מלא בכוונה וברצון טוב, אבל משהו בדרך גרם לי להבין שאני לא טיפוס של מתמטיקה או היסטוריה, אלא יותר של שיעורי אמנות וספורט, ובעיקר של חברים.

תמיד הרגשתי שמשהו ביום הראשון שונה. היום הראשון, בכל שלב בחיי, מסע של למידת "מהי התחלה עבורי?". כל התחלה, בכל תחום ובכל גיל, דומה לעשיית צעד ראשון. כל ההתחלות מלוות באותן תחושות של היסוס, של חרדה ופחד מכישלון, של התרגשות לקראת הלא נודע ושל תהייה מה יהיה.

אחרי זמן מה מקבלים יציבות, ביטחון, עצמאות והצלחות, אם כי אין ספק שיש התחלות שנגמרות בתבוסה, באכזבה ובכישלון, אבל גם מהן אנחנו לומדים כמובן, וגם התחלות קשות יכולות לקבל תפנית.

גם באוכל יש התחלות חדשות וצעדים ראשונים. לא פעם אני כותב לכם כאן להעז, לגוון, לשחק ולנסות ליצור משהו מתוך המסורת. בהתחלה הולכים "על בטוח", מכינים דברים בסיסיים כמו חביתה, פסטה או עוף בתנור, אחר כך מנסים דברים חדשים על פי מתכון מדויק שראיתם, ובהמשך מעיזים לשנות קצת את המתכון, לחוש את התבלינים ואת עוצמת האש. כשמתחילים להבין מה קורה לחומרי הגלם, לדעת אילו שילובים הם נהדרים ואילו דברים אסור לחבר, אפשר להתחיל להמציא את עצמכם באוכל.

זה בסדר גמור לקחת מתכון בסיסי, לשדרג ולשנות אותו. רובנו לא המצאנו את הגלגל, אלא רק נותנים לו פרשנות חדשה ולוקחים אותו למקומות אחרים של טעמים ושילובים. תוסיפו משהו, תורידו משהו, תחליפו משהו, תשנו שיטה מאפייה לבישול בסיר או אפילו לעל האש, העיקר - אל תפחדו מהתחלות חדשות.

לקראת היום הראשון ללימודים, שהיום אני חווה אותו כבר כאבא, התחשק לי להכין כריכים גם לקטנטנים וגם למבוגרים. שתהיה לכל החוזרים ללימודים ולכל אלו שמתחילים משהו חדש שנה של גילוי עצמכם, ובעיקר של תובנות חדשות.

כריך תרד וגאודה

שילוב מנצח. כריך תרד וגאודה, צילום וסטיילינג: אסף קרלה

 

החומרים:

• לחם כפרי
• חמאה מלוחה איכותית
• תרד
• שמן זית
• מלח
• שום
• גבינת גאודה עיזים מגוררת

מקפיצים את התרד במחבת עם שמן הזית, המלח והשום. צורבים את הלחם בטוסטר, על הגריל או במחבת פסים, מורחים בנדיבות בחמאה, שמים את התרד המוקפץ ומגררים בנדיבות מהגאודה.

כריך ממרח צ'דר וכרוב צלוי

מרחו בנדיבות. כריך ממרח צ'דר וכרוב צלוי, צילום וסטיילינג: אסף קרלה

 

החומרים:

• לחם שיפון
• גבינת צ'דר מיושנת מגוררת
• מעט חומץ בלסמי

לממרח הצ'דר:

• 2 כפות חמאה
• 2 כפות קמח
• 1 ו־1/2 כוסות חלב
• מלח
• מעט אגוז מוסקט
• 2 כוסות גבינת צ'דר צעירה

לכרוב הצלוי:

• 1/2 כרוב חתוך דק
• מלח
• שמן זית

מתחילים בהכנת ממרח הצ'דר: ממיסים את החמאה בסיר על אש נמוכה, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה. יוצקים פנימה את החלב ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהמסה מסמיכה מעט. מתבלים במלח ובאגוז מוסקט, מכבים את האש, מוסיפים את גבינת הצ'דר ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.

כעת, לכרוב הצלוי: במחבת חמה מקפיצים את הכרוב עם שמן הזית והמלח, עד שהוא מתרכך.
לסיום, הרכבת הכריך: מורחים את הלחם בנדיבות בממרח הצ'דר, עורמים מעל את הכרוב, מגררים מעל בנדיבות מגבינת הצ'דר המיושנת ומטפטפים מעט בלסמי.

כריך "ילדים" שמבוגרים אוהבים

מתוק לו מתוק לו. כריך "ילדים" שמבוגרים אוהבים, צילום וסטיילינג: אסף קרלה

 

החומרים:

• לחם בריוש
• שערות חלבה
• 1 בננה
• חופן אוכמניות
• מחית פיסטוק באיכות גבוהה
• מעט סוכר
• מעט חמאה לטיגון

לממרח הקקאו ואגוזי הלוז (נוטלה ביתית):

• 2 כוסות אגוזי לוז לא קלויים
שהושרו במים במשך 4-2 שעות
• 2 כפות קקאו איכותי
• 3 כפות גדושות דבש
• 1/2 כוס חלב שקדים
• קמצוץ מלח ים
• 1 כף שמן קוקוס

מתחילים בהכנת הממרח: טוחנים את אגוזי הלוז בבלנדר או במעבד מזון עד שהם הופכים למחית, מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד של ממרח.

כעת, להרכבת הכריך: חוצים את הבננה לאורכה ומטגנים אותה עם מעט חמאה וסוכר. מורחים על הבריוש את ממרח הקקאו, מסדרים מעל את חצאי הבננה ואת מחית הפיסטוק, עורמים את שערות החלבה ומסדרים מעל את האוכמניות.

Load more...