אתי כרייף חשפה אמת מכוערת, אבל על השקר אף אחד לא דיבר
כרייף נראתה מאושרת מול החיקוי ב"ארץ נהדרת", אך את ענבל אלמליח זה לא שעשע • מדהים כמה מהר איבוד ערכים הופך להזדמנות לחיים חדשים ונוצצים • איני רוצה לחיות במדינה בה ראשיה ושופטיה איבדו את צו מצפונם ואת המוסר שלהם, עד כדי כך שבגידה נראית להם כמעשה לגיטימי או שולי • דעה
,עודכן
0השמעה
שבוע לאחר שהראיונות שנתנההסעירו את המדינה, זכתהאתי כרייףלייצוג ב"ארץ נהדרת". היא אף תועדה בביתה כשהיא צופה בתוכנית יחד עם חברים, וכולם נראו צוחקים ומאושרים, תיעוד שיחסי הציבור של כרייף דאגו להעביר לתקשורת. אבל אותי זה לא שעשע.
צילום: יח"צ
לא בגלל שהחיקוי של שני כהן לא היה מצחיק, גם לא בגלל דעות כלשהן על כישוריה של כרייף או על יכולתה המקצועית להיות שופטת, לכך איני מתייחסת. לא משהו שקרה מאז פורסמו הראיונות איתה השאיר טעם רע בפה, אלא מה שהוצנע וזכה להתעלמות.
על הדרך שבה ממנים שופטים ועלמערכת המשפט במדינת ישראלנכתב כבר רבות. כרייף נחקרה שעות על גבי שעות וחפותה הוצגה מול כל עם ישראל. גםאפי נוה נתן את הדין,אבל זה לא היה הכשל המוסרי היחיד בכל הסיפור המכוער הזה, ומוזר שאף אחד לא מדבר על זה.

"מה כבר עשיתי?", היתממה כרייף בריאיון ל"עובדה". מה כבר עשית? בואו נשים את הדברים על השולחן - בגדת בבן זוגך, שיקרת לילדים שלך וביזית אותם מול כל המדינה. "בוא, זה לא רצח המונים, תתעוררו", זעקה לאסנהיים בראיון ל"עובדה" בניסיון לשים את הדברים בפרופורציות הנכונות, אך משום מה זה הרגיש שהיא מנסה לגמד את מה שעשתה, וזה לא המקום לכך. אגב, גם אפי נוה לא צדיק, וגם הוא צריך לתת את הדין לאשתו, לילדיו ולחברה שלנו.
אני לא רוצה לחיות במדינה בה ראשיה ושופטיה איבדו את צו מצפונם ואת המוסר שלהם, עד כדי כך שבגידה נראית להם כמעשה לגיטימי או שולי. על פי כרייף, אין שום פסול בניצול יזיזות לטובת מינוי מכובד. "האם סטוץ קרוב יותר מקרבה משפחתית?", היא המשיכה להיתמם ולשאול, ואני לא מבינה למה אחד עולה על האחר, הרי זו נבלה וזו טרפה, האוזניים בוערות.

אבל כרייף הגיעה לראיונות מוכנה, חמושה במשרד יחסי ציבור ובאג'נדה משלה. שבוע עבר מאז, והיא כבר מפזרת רמזים על כוונה להיכנס לפוליטיקה ואף התפקדה היום לליכוד. היא כבר אישרה הגעה להשקה נוצצת בביצה שתתקיים בשבוע הבא עם רצון שהתקשורת תדווח על ההופעה הפומבית הראשונה שלה בחייה החדשים. מדהים כמה מהר איבוד ערכים הופך להזדמנות.
לא יודעת איך זה קרה, אבל משום מה מוסכם על רבים שבגידה היא דבר של מה בכך, כאילו כולם בוגדים ומתמודדים עם אותן בעיות, ועל כן אין מה להכביד ראש בעניין. אבל הרי זו שטות מוחלטת. בגידה היא מעשה שמצביע על אמות מוסר שגויות, על איבוד ערכים, על שקר בנפשנו, הפרת חוזה ופגיעה ביקרים לך. בעולם מתוקן, אתי כרייף ואפי נוה היו צריכים לתת את הדין המוסרי גם על כך, אבל במקום זה קיבלנו מופע ראווה ב"ארץ נהדרת" שמהבית של כרייף כלל צחוקים, בירות ורקיעות ברצפה. אותי זה לא הצחיק.
ענבל אלמליח
עורכת וכתבת מדור הלייפסטייל באתר ובעיתון "ישראל היום", משנת 2018. בעבר עבדה גם ככתבת מגזין, עורכת חדשות ואחראית רשתות חברתיות בכמה גופי תקשורת. "הכנתי למוסף הטיולים של העיתון כתבה על ביקורים במנזרים במטה יהודה. ראיינתי נזיר במנזר השתקנים שחי במקום עוד מלפני קום המדינה. הפגישה עם אנשים שגרים 20 דקות נסיעה ממני וחיים אורח חיים שונה לחלוטין, כאילו הגיעו מעולם מקביל, היממה אותי וריגשה אותי מאוד".