אם מישהו היה מספר לכם על נסיכה איראנית שנישאת לאיש עסקים יהודי בלב פריז הייתם כנראה מניחים שמדובר בעלילה שנשלפה הישר מ"אלף לילה ולילה", רק שבמקום השד מהבקבוק קיבלנו שמלות של מעצב העל אלי סאאב, עוגת חתונה בגובה שלוש קומות ואורחים שמבינים דבר או שניים באירוניה היסטורית.
פוליטיקה בחוץ: החתונה המפוארת של הנסיכה האיראנית ואיש העסקים היהודי // רשתות חברתיות
רומנטיקה על רקע גיאופוליטי
בימים שלפני אחת החתונות המדוברות בישראל, חתונתו של אבנר, בנו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ודווקא בעידן שבו טהרן ותל אביב מחליפות איומים בקצב של ציוצים בטוויטר, בוחרת הנסיכה אימאן פהלווי, נכדתו של השאה (מלך) האחרון של איראן מוחמד רזא פהלווי, להניח את כל ההיסטוריה על השולחן ולומר "כן" לבראדלי שרמן, איש עסקים יהודי-אמריקני ומנכ"ל חברת טכנולוגיה. השניים קיימו קודם כל טקס אזרחי בניו יורק ואחר כך חתונה נוצצת שתועדה היטב באינסטגרם.

הכלה אימאן פהלווי ואביה רזא פהלווי // אינסטגרם
דם כחול, עסקים ומסורת יהודית
אמנם אימאן נולדה בניו יורק, אבל הדם המלכותי זורם אצלה בעורקים - היא בתו של יורש העצר רזא פהלווי ושל הנסיכה יסמין, ונכדתה של השאה האחרון של איראן כאמור, מוחמד רזא פהלווי והמלכה פארה, מי שכונתה בעבר "ג'קי קנדי של המזרח התיכון" וניהלה את חיי התרבות באיראן שלפני המהפכה. אימאן, מנהלת בכירה באמריקן אקספרס, יודעת לשלב בין זוהר משפחתי לקריירה אמריקנית ומתחזקת חשבון אינסטגרם שמוכיח שגם נסיכות יודעות לסנן פילטרים.
בראדלי שרמן, מנכ"ל חברת טכנולוגיה בשם Luchy, נולד באריזונה ומביא איתו ניחוח של עמק הסיליקון וגם לא מעט חוצפה יהודית. השניים הכירו דרך חברים משותפים ב-2017, עברו לגור יחד במהלך הקורונה ומאז הפכו לזוג שמבין היטב את כוחה של דיפלומטיה רומנטית.
View this post on Instagram
החתונה המלכותית הנוצצת נערכה ב-8 ביוני בפריז, העיר שמבינה דבר או שניים באהבות בלתי אפשריות ובחגיגות מוגזמות. תמר רביניאן והקאסט של "טהרן" לא הגיעו, אבל המשפחה המיוחסת של הכלה הגיעה בהרכב מלא ונוצץ: המלכה פארה, האחיות נור ופארה יחד עם דמויות מפתח מהקהילה האיראנית הגולה. הכלה לבשה שמלה אלגנטית של המעצב אלי סאאב, עם שרוולים נשלפים, ואילו החתן בחר בטוקסידו שחור קלאסי (כי יש דברים שלא משתנים גם כשאתה מתחתן עם נסיכה).
כיאה לחתונה עתירת גלאם וייחוס שכזו, האירוע הפך ליער קסום: פרחים, אורות וריקודים שלא היו מביישים את החתונות המלכותיות של פעם. במהלך הערב, אימאן החליפה לשמלה שנייה, גם היא של אלי סאאב - שמלת סטרפלס עם פנינים מנצנצות. בראדלי מצידו לא ויתר על המסורת היהודית, כשהשניים הורמו על כיסאות לריקוד ה"הורה" המסורתי, והקהל, שילוב של פרסים, אמריקנים ויהודים, מחא כפיים כאילו מדובר בגמר האירוויזיון.
ההיסטוריה המשפחתית
אי אפשר לדבר על החתונה הזו בלי להזכיר את ההיסטוריה המשפחתית. סבתה של הכלה, פארה, נישאה לשאה ב-1959 בטקס שנכנס לספרי ההיסטוריה עם שמלה של איב סן לורן, כתר משובץ יהלומים ואיראן שחלמה על "תור זהב" מערבי, אבל ב-1979, המהפכה האסלאמית הפכה את הקלפים והשאירה את פארה עם תואר של מלכה בלי ממלכה אבל עם הרבה נוסטלגיה וחשבון אינסטגרם שממשיך לעקוב אחרי כל נכד ונכדה.
החתונה של אימאן ובראדלי הפכה לרגע שבו כל הניגודים מתמזגים: מזרח ומערב, יהדות ואסלאם, גלות ושורשיות, מסורת וחידוש. בפריז, עיר של אגדות ושערוריות, סיפור החתונה המלכותי מוכיח שגם ב-2025, יש מקום לסיפורי אהבה שמערבבים דיפלומטיה, אופנה ופוליטיקה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו