השולחן הוא מלך החג הבלתי מעורער, ובמיוחד בליל הסדר עצמו, שבו אנו יושבים סביבו ונהנים מהמשפחתיות ומהמנות החגיגיות שמוגשות אליו. השולחן, כלי האוכל, המפות, המפיות והתוספות הדקורטיביות יעניקו לחג הפסח מידה נוספת של כבוד. העיסוק בבניית התפאורה הוא חלק מהכיף של הימים שלפני הערב החגיגי. עוד לפני שניגש לשולחנות עצמם, קיבצנו לכם את הטיפים החשובים ליצירת שולחן חג מנצח.
1. שכבות יוצרות עניין עיצובי - שימוש בפלייסמטים ובמפיות יעניק שכבה נוספת שיכולה לתרום לעניין.
2. בחרו במה להשקיע מבחינה עיצובית. לפעמים כלי האוכל עצמם יהיו ההצגה, ואז הרקע יהיה חלק ומינורי יותר ולפעמים מנוגד. אפשר גם וגם, אבל כדאי מאוד להיזהר לא להפוך את השולחן לתחנת רכבת סואנת מדי.
3. בחרו קונספט: אם לא בא לכם להתחבר לסגנון עיצוב מסוים, אפשר לעצב את שולחן החג בכל קונספט אחר, אבל העיקר שיהיה רעיון מרכזי. זה מכניס עניין ומדייק את המראה הכללי שמתקבל.
4. השקעה בדקורציה יכולה להסתכם בשני מוקדים בלבד, כמו למשל סידור פרחים מיוחד בראש השולחן ופמוטים מעוצבים במרכזו. לפעמים שני מוקדים בשני קצוות שונים יוסיפו לעיצוב, ולפעמים דווקא שני מוקדים קרובים יותר ייצרו מראה נכון. אפשר כמובן לשלב יותר משניים, ופריטים דקורטיביים תמיד יתקבלו בברכה - רק כאמור, שימו לב לא להגזים.
5. יש דברים שתוכלו להכין בעצמכם, כמו תוספות שישתלבו בעיצוב השולחן, ממש כמו באולם אירועים. מדובר בתוספת שתעלה את השולחן שלכם שתי רמות, ומעבר לכך - מדובר במשהו שאתם הכנתם, שזה תמיד יותר כיף מלקנות. יש היום מכשור ביתי מותאם לעבודות "עשו זאת בעצמכם", שמאפשר הדפסת מדבקות, כרטיסי שם שניתן להניח במרכז הצלחת, כרטיסי ברכה אישיים ועוד.
בוטני
הדגשת הסגנון יכולה להיות מרומזת, והיא עדיין תייצר רושם רב ותעשה את העבודה. גם אם בחרתם להשתמש במערכת כלים קלאסית, אלמנט מרכזי שמשלב מוטיבים בוטניים יהפוך את השולחן מקלאסי לכזה שמחובר אל הטבע הפראי שבחוץ. אלו יכולים להיות אצטרובלים שתפזרו על השולחן, ענפי מטפס עם עלים מעודנים או אפילו עלי כותרת או תפרחת של פרחים מהשיח בגינה הביתית.
אלגנטי
מראה אלגנטי ניתן לייצר בהרבה אופנים, אבל נדמה שהשילוב הנצחי הוא שחור וזהב. שני הגוונים הללו יוצרים לוק אלגנטי במקסימום ובלי הרבה מאמץ - כלי אוכל, סכו"ם, מפה ומפיות. המשחק צריך להיות כזה שישמור על מראה נעים לעין. אם בחרתם במפיות עם דוגמה, שמרו על כלי אוכל בגוון חלק. כדי לחבר את השולחן לעונה האביבית, הקפידו על זר פרחים בצבעוניות משמחת. הוא יבלוט על רקע השחור והזהב ויעניק מידה של רוך חגיגי.
בוהמייני
הבוהמייני לוקח את המראה לכיוון אמנותי, פחות רשמי, אך מנגד - לא פחות חגיגי. שילוב של קש ונצרים יתאים במיוחד לעיצוב הזה. ניתן לבחור במערכות אוכל עשירות בדוגמאות ובצבעוניות עזה כמו כחול, אדום וירוק, ואז המפה שתבחרו תהיה מפה חלקה. במקרה אחר ניתן לבחור מפה עם דוגמה דומיננטית, שמושכת אליה את מרב תשומת הלב, והכלים שעליה יהיו כלי זכוכית שקופים או כלי חרס חלקים.
קלאסי
הקלאסי הוא הבטוח והמוכר (לא אמרנו משעמם!), ותמיד ייראה טוב ונכון. פמוטים גבוהים, בקווים נקיים, כלי אוכל בגוון מונוכרומטי חלק, ואם רוצים להקפיד עוד יותר - גם מפיות בד. הקלאסי בעל מראה נקי - אך לא נקי מדי, מעוצב - אך לא נועז יתר על המידה, יפה - אבל שומר על מידה של צניעות. אפשר להגיד שזה סגנון מנצח, כזה שכל המסובים יתחברו אליו.