אמירותיו המחרידות של שדרן הרדיו הוותיק נתן זהבי אתמול (ראשון) גררו תגובות סוערות מצד לא מעט מכוכבי הביצה שיצאו נגד הזלזול בתפילין ובמסורת היהודית.
שורה של מובילי דעת קהל, ממגוון רחב של תחומי תרבות, התייחסו לדברים הבוטים של שדרן 103 FM. עינב בובליל, נטלי דדון, חיים אתגר, יובל המבולבל ואחרים הצטרפו למחאה על דברי השטנה ולא נותרו חייבים. לזהבי יש היסטוריה של אמירות חמורות ורק במערכת הבחירות האחרונה ייחל לכך שאולפן ערוץ 14 "יישרף על יושביו". גם הפעם בסוף דבריו הוא הביע תקווה ש"לא יסתבך עם המנהל של התחנה".
איך האיש הזה מקבל זמן שידור? איך?
— ישי כהן (@ishaycoen) November 13, 2022
מדבר כמו אחרוני האנטישימים. הזיה.
כמה שנאה יש בו.
להקיא עליו ועל מי שפותח לו מיקרופון. pic.twitter.com/MZcWyXgxVG
בתוכניתו ברדיו 103 FM, זהבי דיבר על אירוע שבו נמצאה גופה של קשישה בחדר בדיור הציבורי באשדוד, וככל הנראה נותרה שם במשך זמן רב עד שמישהו גילה על מותה. "קיוויתי שיהיה איזה מניאק מהתקשורת שילך לבדוק מה קרה ושאחד מהפוליטיקאים יברר", אמר על כך זהבי.
בהמשך הוסיף השדרן: "ביום שישי אם אני לא טועה, באחת מתוכניות הפקה-פקה והבולו-בולו, צולם שר הרווחה ולא דיבר מילה על זה. אתם יודעים כמה זקנים יושבים עכשיו בחדר נידח ומצחין? חולמים על אוכל? ואם יש להם טלוויזיה הם רואים את כל תוכניות המזון והריר נוזל להם מהפה. מה יהיה פה? לאן זה הולכת החברה הזאת? איפה הטוב לב? איפה האנושיות? נעלמו", הוסיף השדרן.
אלא שמכאן זהבי עבר לשימוש במילים בוטות: "כל הדרעקס האלה מצטטים לי פסוקים מתנ"ך - 'תתפללו, תניחו תפילין, תדליקו נרות שבת, תפרישו חלה, תכלו לבושים צנוע...' לכו קבינימט עם הצניעות ועם החלות ועם הדלקת נרות ועם התפילין. הייתי שמח לו כמה מכם היו קושרים את התפילין לגרון שלהם ותולים את עצמם מרוב שהם לא עושים כלום, אבל הם נציגי ציבור".
View this post on Instagram
"תלך כפרה על הצניעות והדלקת הנרות והחלות ועל מניחי התפילין", כתבה עינב בובליל על רקע צילום מסך שבו נראה זהבי בתוכניתו ברדיו. "מזעזע, תמיד מחזירים אותו לשדר ולהפיץ רוע, שנאה ופילוג", הוסיפה. בסרטון שהעלתה מאוחר יותר המשיכה בובליל להתייחס לנושא: "בקשר לנתן זהבי, אני עומדת מאחורי המילים שאמרתי. גועל נפש, איכס, ביזיון. חבל שהמדינה שלנו נותנת לאחד כזה במה כל כך גדולה . אני לא רוצה להרוס פרנסה לאף אחד, אבל הוא צריך חינוך מהשורש".
"התאפקתי, נשבעת שהתאפקתי מאתמול. לא רציתי את האיש הזה כאן אצלי", כתבה נטלי דדון הבוקר בפוסט שהקדישה לעניין. "אני עדיין לא מאמינה בלתת במה לחושך, מאמינה בלהגביר את האור. מי מצטרף להנחת תפילין עוד הבוקר? גאים להיות יהודים!", הכריזה. בהמשך דבריה דדון ביקשה מהגולשים שלא לקלל את זהבי, והעלתה לסטורי תמונות של גולשים מניחים תפילין.
גם מגיש החדשות חיים אתגר הביע את דעתו. "הסיפור של נתן זהבי הוא סיפור מזעזע. הוא מפיץ שנאה. השאלה המרכזית והעצובה היא למה נותנים לבן אדם כזה להמשיך לשדר? והסיבה היא ששנאה מוכרת. אנשים שמפיצים שנאה זה עושה רייטינג למרבה הצער, בטח בעידן של הרשתות. יש אחריות לאנשים שמשדרים ולבוסים שלהם. עם כל הכבוד לרייטינג, יש לפעמים גבול שצריך לשים, ולחשב מסלול מחדש", כתב אתגר.
גם השחקן אביב אלוש לא נותר אדיש לסערה ושחרר עקיצה: "לידע כללי, תפילין לא קושרים סביב הצוואר. מניחים אותם על היד כנגד הלב, ועל הראש כנגד המוח". אלוש צירף תמונה שלו עם בחור בשם נועם, בעל מפעל לתפילין, והוסיף: "כל הזכויות שמורות לנתן זהבי הצדיק".
בפוסט שהעלה בהמשך כתב אלוש: "עם ישראל חי וחופשי בארצו המובטחת והיהודית. אין לנו ארץ אחרת. זה לא סתם סלוגן. זאת עובדה קיימת. השנאה העצמית ושנאת החינם בנינו חייבת להיפסק! כל אחד ואחת מאתנו צריכים לקחת על זה את האחריות".
"על אפם וחמתם של האוטו־אנטישמים מלאי השנאה העצמית החיים בנינו", האשים יואב אליאסי (הצל) מתחת לתמונה שלו מניח תפילין.
"נתן זהבי היקר, תודה שהזכרת לי", הצטרף כוכב הילדים יובל המבולבל למחאת התמונות, וצירף גם הוא צילום שלו מניח תפילין. מי שעוד התייחס לסערה היה הזמר מושיק עפיה, שהעלה הבוקר תמונה שבה תיעד את ידו כרוכה בתפילין כשבנו אוחז בה והוסיף: "חיים של אבא".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו