הסיפור התחיל בשתי הופעות בניו ג'רזי, המשיך לביקורת ולתגובות, ועכשיו כבר יש לו גם מחיר מקצועי. מאקלמור לא ימשיך בחלק מהתאריכים שבהם היה אמור להופיע כמופע החימום של אד שירן בארה"ב.
לפי דיווח של Rolling Stone והודעה של מסינה טורינג גרופ, מפיקת החלק האמריקאי של הטור, כמה מהאצטדיונים שבהם אמורות להתקיים ההופעות הבאות הודיעו כי לא יסכימו לקיים אותן אם מקלמור יישאר בליינאפ.
ההתפתחות מגיעה אחרי שתי הופעות של מאקלמור באצטדיון מטלייף בניו ג'רזי, שבהן השמיע מסרים פרו פלסטיניים. מה שהתחיל כאמירה על הבמה עבר מהר מאוד מאזור הוויכוח הציבורי ללוח ההופעות עצמו, ושם, גם בעולם הסלבס, הדברים כבר נהיים הרבה פחות תיאורטיים.
האצטדיונים שנכנסו לתמונה
לפי Rolling Stone, מאקלמור היה אמור להופיע בשמונה מתוך עשרת המופעים שנותרו בחלק האמריקאי של סיבוב ההופעות של אד שירן.
לפי הדיווח, שבעה אצטדיונים התנגדו לכך שמאקלמור ימשיך להופיע בטור: לינקולן פייננשל פילד בפילדלפיה, ג'ילט סטדיום במסצ'וסטס, מרצדס בנץ סטדיום באטלנטה, לוקאס אויל סטדיום באינדיאנפוליס, בנק אוף אמריקה סטדיום בשארלוט, איי טי אנד טי סטדיום בארלינגטון וריימונד
לפי מסינה טורינג גרופ, מפיקת החלק האמריקאי של הטור, המשך השתתפותו של מאקלמור עלול היה להוביל לביטול הופעות ולהשפיע על מאות אלפי מעריצים. אחרי שיחות עם הגורמים המעורבים, הוחלט שהוא לא ימשיך להופיע בתאריכים שנותרו לו.
מה קרה בהופעות בניו ג'רזי
ב-4 וב-5 בספטמבר הופיע מאקלמור כמופע חימום לשירן באצטדיון מטלייף. במהלך ההופעות קרא "Free Palestine", ביצע את "Hind's Hall" והקרין על המסכים תיעודים הקשורים לעזה ולהפגנות פרו פלסטיניות.
המסרים עוררו ביקורת מצד גורמים בארה"ב. לפי הפרסומים שנבדקו, המועצה הישראלית אמריקאית פתחה עצומה שקראה להסיר את מאקלמור מהמשך סיבוב ההופעות.
גם הזמרת פינק התייחסה לדברים. היא הבהירה כי הבעיה מבחינתה לא היתה עצם הקריאה למען הפלסטינים, אלא האופן שבו מאקלמור פנה ליהודים בקהל. "אתה לא יכול להחליט בשבילנו", כתבה, ובהמשך הסבירה שאינה מבקשת להשתיק אותו, אלא לתאר מדוע הדברים הפחידו אותה ואת הקרובים אליה.

