השמועות סביב קיומה של פתח תקווה רצות ברחבי ישראל כבר שנים רבות, אך רק בודדים זכו לגלות את האמת: כן, פתח תקווה היא עיר אמיתית לגמרי, וכמו שפעם נהגו להגיד – היא אפילו תוססת. איך זה קרה? מאז הקמתו של y-center (לשעבר יכין סנטר) לפני כמה שנים טובות, אזור התעשייה בקריית מטלון התעורר לחיים, ומסעדות ופאבים רבים נפתחו בסביבתו.
האזור ממשיך לגדול, כשרק לאחרונה נפתח שם בר-מסעדה חדש, "נייניש" ("Nineish" לדקדקנים), שניתן להבין כבר בכניסה אליו, כשהעין קולטת את העיצוב הלא שגרתי (שנראה כשילוב של כמה אגדות ילדים), שלא מדובר במקום רגיל. והאמת היא שגם התפריט הוא כזה – קצת מפה, קצת משם, וכך נוצר מיקס בתפריט אקלקטי מעניין.
אודה ואתוודה שיש לא מעט מנות פתיחה במקום, ולכן החלטנו, אני וחבר שהסכים בטובו ללוות אותי ולאכול בלי לשלם, לבחור בשלוש מתוכן: סיגרים במילוי כבד פיקנטי, סביצ'ה דג עם פלפל חריף וקרפצ'יו סינטה. המנה הפחות מוצלחת מהשלושה הייתה זו של הסיגרים, שהיו כבדים ומלאים בשמן. הסביצ'ה, לעומת זאת, היה לא רע ופיקנטי במידה הנכונה, והמצוין שבהם, ללא צל של ספק - היה הקרפצ'יו. הוא היה מאוד פשוט, כזה שאפשר למצוא במיליון מקומות אחרים, אבל הביצוע היה מעולה, טעים וממכר, ובעיקר גרם לי לבלוס אותו בלי להשאיר פירור למזכרת. יאמי אחד גדול.
כיאה לקרניבורים שאנחנו (ראוי לציין כי החבר הוא דרום אמריקני, אז מי אם לא הוא יידע להיכנס לדקויות במנות האלה), בחרנו להמשיך עם שתי מנות בשריות – שניצל בחלה ועראיס. על השניצל בחלה לא צריך להכביר במילים, שכן זו מנה שבחודשים האחרונים נמצאת בכל פינה – וגם פה היא הייתה מוצלחת מאוד, עם מטבוחה חריפה קלות, חציל, טחינה וחמוצים שהשתלבו יופי-יופי בתוך החלה המתוקה. אממה, המטבוחה לא הייתה מרוחה באופן שווה בתוך החלה, כך שבקצוות היה מעט מאוד ממנה, וחבל. ועם כמה שהיא הייתה טעימה, לגבות עליה 62 שקלים מרגיש קצת מוגזם.
בניגוד לחלה, העראיס היה עשוי מצוין מכל הבחינות: בשר הטלה הקצוץ, הטחינה המוצלחת וסלסת העגבניות שהוסיפה פיקנטיות מעקצצת. אם היו מוסיפים עוד טחינה כדי להקל על היובש שבא בילט-אין עם העראיס, אין ספק שהמנה הזו הייתה יכולה להיות לא פחות ממושלמת.
השיא הבשרי היה בכלל מנה אחרת, מאוד פשוט בהווייתה – סטייק אנטריקוט. אני מודה, לא ציפיתי שמקום כזה יצליח להוציא סטייק כל כך מצוין, אבל הנה, יש הפתעות בחיים. עם 250 גרם של עסיסיות יפהפייה, הסטייק של "נייניש" היה אחת ההפתעות היותר גדולות שחוויתי במסעדה מזה זמן רב. הוא בוצע בצורה מדויקת, ולא היה צריך להוסיף לו או לגרוע ממנו דבר – פשוט סטייק מצוין.
אבל לא רק בשר מוצלח ניתן למצוא במקום הזה, אלא גם שישה קוקטיילים לא שגרתיים שמוסיפים לאווירה יוצאת הדופן של המקום, שכולם זכו לשמות בהשראת "הרפתקאות אליס בארץ הפלאות". מאחורי כל השישה הושקעה מחשבה רבה על הנראות ועל מיקס הטעמים, אבל הבולטים שבהם הם "אליס בארץ הפלאות" ו"מלכת הלבבות": הראשון מתקתק במידה, והערק שבו לא חזק מדי או משתלט על הטעם (ולכן הוא מתאים גם למי שלא חובב ערק), והשני כולל שילוב טעמים מצוין של ג'ין, פסואה פסיפלורה, דובדבנים ולימון – וכולם מתחברים בזרימה כיפית.
יש בעולם אינספור מסעדות, חלקן מוצלחות יותר וחלקן פחות, אבל לא לכולן יש זהות מסוימת, ול"נייניש" - יש גם יש. עם שילוב מפתיע בעיצוב של אגדות ילדים לאוכל ישראלי-מזרחי שמוגש עם המון אהבה, אין ספק שהמקום מציע מבחר גדול של אוכל ושתייה שלא רק נראים טוב, אלא גם בעל טעם טוב. גם אם אין בו אף מנה פורצת דרך, ה"נייניש" מוכיח שאם פותחים את הראש, אפשר למצוא בו את אחד המקומות הכי מפתיעים של התקופה.
"נייניש", כשר
ברקת 9, פתח תקווה
טלפון: 054-5539402
