פונדו גבינות

המעדן השוויצרי הזה הוא מבחינתי מנה מושלמת לשבועות. אפשר להכין אותו באינסוף גרסאות, אבל כולן יהיו סביב אמבט גבינות מותכות, עם קירש (ליקר דובדבנים), מעט מוסקט ועלי דפנה. לצידם יוגשו שיפודי לחם וירקות, אשר יצללו אל מעמקי הגבינות. מנה זו היא מושלמת לאירוח חברתי קליל סביב השולחן

פונדו גבינות. מנה מושלמת לאירוח קליל סביב השולחן, צילום: איתיאל ציון

החומרים

לפונדו הגבינה (ל־6 סועדים)

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח
  • 1/2 1 ליטר חלב
  • 3 עלי דפנה
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • 3 כפות קירש (ליקר דובדבנים)
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם גבינת גרוייר מגוררת

לשיפודים:

  • 6 גבעולי אספרגוס ירוק קלופים וחלוטים במים 1 דקה
  • 6 גבעולי אספרגוס לבן קלופים וחלוטים במים 1 דקה
  • 1 כוס עגבניות שרי צהובות
  • 12 לפתות בייבי קלופות וחלוטות במים כ־2 דקות
  • 12 פטריות שמפיניון חצויות
  • 12 צנוניות קטנות
  • חופן אפונת שלג נקייה (אפשר להוסיף כל ירק אחר)
  • 1/2 כיכר לחם מחמצת נקייה מקרום וחתוכה לקוביות בינוניות

אופן הכנה:

  1. משפדים את הירקות וקוביות הלחם.
  2. מכינים את הפונדו: ממיסים את החמאה בסיר רחב על אש נמוכה. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות.
  3. מוסיפים את החלב לאט־לאט, תוך כדי ערבוב, מגבירים ללהבה בינונית וממשיכים לערבב.
  4. מוסיפים את עלי הדפנה, אגוז המוסקט, הקירש והמלח וממשיכים לערבב עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
  5. מוסיפים את גבינת הגרוייר, מערבבים היטב ומורידים מהאש.
  6. מגישים מייד לצד הירקות, הלחם והשיפודים, כך שכל אחד יוכל להכין שיפוד ולטבול כרצונו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר