סלט גזר של מאיר אדוני // סטיילינג: דלית רוסו | צילום: איתיאל ציון

סלט גזר מרוקאי של מאיר אדוני

הוורסיה של מאיר אדוני לסלט גזר מרוקאי מסורתי עם טוויסט אסייתי בזכות ויניגרט על בסיס קארי, משמשים, ליים ובוטנים

מצרכים:

  • 10 גזרים קטנים שטופים היטב
  • 2 כפיות מלח אטלנטי
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שורש ג'ינג'ר קלוף ופרוס דק
  • 3 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • 1 צ'ילי אדום פרוס דק
  • חופן עלי בזיליקום תאילנדי
  • 8 משמשים אוזבקיים פרוסים דק
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • גרידה מ־2 ליים
  • 2 כפות בוטנים קלויים קצוצים גס

לרוטב:

  • 1 כף משחת קארי אדומה
  • 3 כפות רוטב דגים
  • 2 כפות סויה לבנה
  • 1/4 כוס מיץ ליים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית סוכר

אופן הכנה:

  1. מתחילים בהכנת הגזרים: מחממים תנור ל־180 מעלות, מניחים את הגזרים על מגש אפייה, מתבלים במלח ובשמן הזית, מכסים בנייר אלומיניום וצולים כ־15 דקות.
  2. מורידים את הנייר וצולים כ־10 דקות נוספות עד להזהבה יפה של הגזרים. מוציאים מהתנור וחותכים את הגזרים לאורך.
  3. כעת מערבבים את חומרי הרוטב ומשרים בהם את הגזרים לפחות שעתיים.
  4. רגע לפני ההגשה מוסיפים לקערת הגזרים את שאר מרכיבי הסלט, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו