פנקייקים של שבועות | צילום: מאיה דרין

לצאת מהקופסה: מתכון לפנקייקס שבועות

גם לכם נראה שכל ימי החג הם למעשה ארוחה חלבית אחת גדולה שלא נגמרת? אתם לגמרי צודקים • השפית מאיה דרין עם גרסת שבועות לפנקייקים שכולנו אוהבים

חג השבועות כבר כאן ואני בטוחה שהצטיידתם באינספור מתכונים לשלל עוגות גבינה ושאר מתכונים חלביים לקראתו. סומכת עליכם שבאמתחתכם גם מתכון לבלינצ'ס או מאכל מסורתי אחר שעובר מדור לדור, יודעת שאם לא תטרחו לבד, תדעו היכן לקנות את מטעמי החג המומלצים ביותר.

לכן, לטובת השבעים שבינינו, ההורים שבינינו, הילדים שאנחנו – החלטתי השנה לשתף אתכם במתכון שאני אוהבת במיוחד. הוא מתאים כארוחת בוקר חגיגית בבוקרו של שבועות או אפילו כקינוח, לחובבי הז׳אנר. קבלו את הפנקייקים הכי גבינתיים ומפנקים לכבוד חג השבועות, שבתקווה, נקדם את פניו בשקט, סביב שולחן משפחה רגוע ושמח.

צילום: גיל קרמר

פנקייקס גבינה לבנה עם קרם גבינה מוקצף

רשימת חומרים לכ-20 יחידות:
2 ביצים
1/2 כוס חלב
5 כפות גבינה לבנה 9%
2 כוסות קמח תופח
¼ כוס סוכר
מעט חמאה מומסת לפי הצורך

פנקייקים של שבועות, צילום: מאיה דרין

רשימת חומרים:

מערבבים ביצים, חלב וגבינה לבנה.
מערבבים קמח תופח וסוכר.
מאחדים את שתי התערובות תוך כדי בחישה מתמדת על מנת שלא ייווצרו גושים.
מניחים את בלילת הפנקייקס בצד כ-5 דקות.
מחממים מחבת פנקייקס או מחבת נונסטיק אחר, על אש נמוכה ומשמנים במעט חמאה מומסת.
בעזרת כף יוצקים מהתערובת לביבות קטנות למחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מגישים בליווי קרם גבינה מוקצף

קרם גבינה מוקצף
רשימת חומרים ל-6 מנות:
לקרם:
250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%
1 כפית תמצית וניל/ מחית וניל
1/2 כוס סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה

לקישוט:
פירות העונה

אופן ההכנה:
מקציפים שמנת מתוקה, וניל וסוכר לקצפת רכה ועמידה.
מקפלים פנימה את הגבינה הלבנה לקרם אחיד.
שומרים במקרר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...