צילום וסטיילינג: לירון אלמוג
כן, אנחנו כבר יודעים שאצות בריאות לנו. הן מקור נהדר למינרלים שונים כמו סידן וברזל, והן דלות קלוריות. רבות מדובר בשבחן, ובצדק. לטעמי הן גם נהדרות למאכל, בתנאי שיודעים מה לעזאזל לבשל מהן.
למבצעים במסעדות הכי שוות לחצו כאן
סושי עבורי אינו מאכל ביתי כלל וכלל, ושמור אצלי כחוויית אכילה מפוארת השמורה לסושי־מאסטרים היודעים ליצור את המאכל המופלא הזה כהלכתו. מלבד שילוב הטעמים, בסושי יש מן האלגנטיות החזותית, ואני ויתרתי על הצורך לנסות ולעמוד בסטנדרטים.
אז מה כן? כשאני חושבת על אצות באופן אגבי יותר וחסר מאמץ, אני מתמקדת בשני הסוגים הפופולריים ביותר, אלה הנמכרים ברשתות השיווק השונות. בהשראת חברתי אפרת ליכטנשטט, שהפליאה בהברקה והכינה תבשיל אטריות אורז מתובל באצות, הכנתי אני גרסה פשוטה מאוד משלי, כמעט ילדותית, כזאת שמתאימה כמעט לכל בית.
מאותן אצות ווקאמה ערבבתי סלט כמעט מסורתי, אלא שבמקום מלפפונים צליתי קישואים, והמנה הפכה סתווית באחת. וכמובן, אפיתי את הלהיט התורן - קרקרים מאצות נורי, שלוקח בדיוק שתי דקות להכין, ודקה לזלול.
קרקר אצות
החומרים לכ־50 יחידות (תלוי בגודל):
√ 1 חבילת אצות נורי לסושי
√ ½ כוס שמן זית
√ 2 כפות שמן שומשום
√ מלח לפי הטעם
√ 4 כפות של תערובת שומשום לבן ושומשום שחור
√ 4 כפות של תערובת תבלינים יבשים שאוהבים – ג׳ינג׳ר טחון, זרעי כוסברה כתושים, אבקת שום, אבקת בצל וכד׳
למטבלים:
√ גביע יוגורט כבשים מתובל בתבלינים ועשבים שאוהבים
√ כוס טחינה ביתית עם חריף שאוהבים
אופן ההכנה:
מכינים קערית עם מים, מעט מלח ומברשת קטנה.
מכינים קערית שמן זית מעורבב עם שמן שומשום ומברשת קטנה.
על משטח עבודה מניחים ״דף״ אצות נורי לסושי עם הצד המבריק למעלה.
טובלים את המברשת במעט מים ומברישים חצי מהשטח. מפזרים מעט מלח ומקפלים את הדף לשניים.
מהדקים, ואפשר להבריש בעוד מעט מאוד מים.
מברישים את הדף בתערובת השמן וזורים מעליו מתערובת שני סוגי השומשום ומעט מתערובת התבלינים.
מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על השלבים עם כל הדפים.
אופים כ־12-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום נמוך, 120 מעלות. הופכים את הדפים באמצע האפייה, כדי שהקרקרים יהיו פריכים מכל כיוון.
אם לאחר 12 דקות אפייה יש לקרקרים גמישות כלשהי - יש לאפות עוד קצת, עד לפריכות מקסימלית.
מגישים לצד מטבלים שאוהבים.
סלט קישואים ואצות
חומרים ל־4 מנות:
√ 2 קישואים
√ 2 כפות שמן זית
√ מלח לפי הטעם
√ ½ חבילת אצות ווקאמה, שהושרו במים עד רכות
√ חופן עלי כוסברה
√ 2 ענפי בצל ירוק קצוץ
לרוטב:
√ 6 כפות חומץ אורז
√ 6 כפות מירין
√ 4 כפות סויה
√ 6 כפות שמן שומשום
להגשה:
√ פרוסות צ׳ילי אדום לפי הטעם
√ חופן בוטנים קלויים/מטוגנים וקצוצים
אופן ההכנה:
חותכים את הקישואים לקוביות גדולות, ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מטפטפים שמן זית, מתבלים במלח וצולים בתנור שחומם לחום גבוה, 200 מעלות, במשך כ־10 דקות עד שמזהיב.
בינתיים, סוחטים היטב את אצות הווקאמה.
מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הרוטב.
מצננים את הקישואים לטמפ' החדר, ומערבבים את כל מרכיבי הסלט. מתבלים ברוטב, מקשטים את הסלט בצ׳ילי ובוטנים קצוצים ומגישים מייד.
אטריות אורז עם ירקות ואצות (בהשראת אפרת ליכטנשטט)
חומרים ל־6 מנות:
√ 1 חבילת אטריות אורז שאוהבים (200 גרם)
√ 1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות
√ 2 קלחי תירס מפורקים לגרעינים
√ 1 כוס אפונת גינה
√ 1 כוס פרחי ברוקולי קטנים
√ 2 כפות אצות ווקאמה
√ ½1 כוסות מים רותחים
√ 1 כוס קרם קוקוס
√ 1 כפית מלח
√ 1 כף סילאן
√ 1 כף שמן שומשום
√ 3 כפות סויה
√ 2 כפות ג׳ינג׳ר מגורר
√ 2 שיני שום כתושות
להגשה:
√ חופן בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
מסדרים את כל המרכיבים במחבת גדולה בעלת שוליים גבוהים ומכסה.
מביאים לרתיחה עם מכסה. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל במשך כ־10 דקות עד שהאטריות מתרככות. מומלץ לערבב מדי פעם.
מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים.
