פסטה אליו אוליו בתנור במינימום מאמץ

כולם לפעמים חוזרים הביתה עייפים מיום ארוך בחוץ, או סתם מתעצלים להכין משהו לאכול • בדיוק בשביל זה הכנו עבורכם מתכון מצוין שלא ידרוש מכם כמעט עבודה, ושיעשה לכם כיף בבטן

פסטה אליו אוליו בתנור // צילום: גלי בן שמעון

קורה לכם לפעמים שאתם עוברים ימים עמוסים מאוד, ופשוט אין לכם כוח וחשק לעמוד שעות במטבח? אז בכמה דקות בודדות של עבודה, תוכלו להכין את מתכון הפסטה הנפלא הזה של גלי בן שמעון מנבחרת "ישראלי קיטשן".

חומרי הגלם:

  • חצי חבילת פסטה (שבורה לחצי)
  • 1 עגבנייה פרוסה
  • 5-4 שיני שום שלמות
  • 4-3 עלי בזיליקום טרי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 ליטר מים חמים
פסטה אליו אוליו בתנור, צילום: גלי בן שמעון

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הפסטה בתבנית, ומעליה מניחים את פרוסות העגבנייה, המלח, הפלפל השחור והצ'ילי הגרוס.
  2. אחר כך, מניחים את עלי הבזיליקום מעל כל התענוג הזה, ומוסיפים את המים החמים, מכסים את הסיר בנייר אלומיניום – ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות על מצב אפייה רגיל למשך 30-25 דקות.
  3. בחמש הדקות האחרונות מסירים את נייר האלומיניום, מערבבים קלות, מזלפים עוד 3-2 כפות שמן זית ומחזירים לתנור ללא כיסוי, לאפייה של עוד 6-5 דקות נוספות, שבסיומן מגישים את המנה.

למתכונים נוספים של גלי בן שמעון

לדף המתכונים "ישראלי קיטשן"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר