"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
משפחת הקישוא: מתכון לטבעות זוקיני ממולאות כדורי טלה של יוסי שטרית
הם דומים מאוד, אבל גם שונים - ומזכירים לי את היחסים הקרובים שלי עם אחיותיי • קבלו שני מתכונים עם ירקות שחוגגים את ההבדל, ואת הקרבה
טבעות זוקיני ממולאות קציצות טלה| צילום: אסף קרלה

משפחת הקישוא: מתכון לטבעות זוקיני ממולאות כדורי טלה של יוסי שטרית

הם דומים מאוד, אבל גם שונים - ומזכירים לי את היחסים הקרובים שלי עם אחיותיי • קבלו שני מתכונים עם ירקות שחוגגים את ההבדל, ואת הקרבה

,עודכן
0השמעה

הקישוא והזוקיני באים מאותה המשפחה: דומים - ובכל זאת שונים. לקישוא יש קליפה ירוקה בהירה, ולזוקיני ירוקה כהה. מבחינת הטעם, הזוקיני קצת יותר דומיננטי מהקישוא.

ההבדלים ביניהם מזכירים לי את מערכת היחסים שלי עם אחיותיי. היא מורכבת ומשתנה בין תקופות בחיי, לפי הגיל או הסטטוס בחיים. כל אחד מאיתנו הוא עולם בפני עצמו, אבל יש לנו הרבה קווי אופי משותפים. הערכים שהונחלו לנו בבית הורינו הם מאוד דומיננטיים, ונספגו בכולנו בצורה משמעותית. ובראשם נמצאים ערכי המשפחה.

לזוקיני קליפה כהה,צילום: אסף קרלה

אני הבן היחיד במשפחה, מספר שתיים בסדר. בהתנהגות שלי אני גם הצעיר, הילד המפונק שכולם מכרכרים סביבו - וגם הבכור, אחראי ועצמאי, והיחיד שיצא לו להתרחק מהבית. שלוש אחיותיי עדיין גרות בצפון, ואני במרכז. אך למרות המרחק הפיסי, יש בינינו יחסי מסירות ונאמנות, ואנחנו מגוננים זה על זה.

למרות המריבות, חילוקי הדעות והכעסים, שמתגלעים לפעמים, כמו בכל משפחה - בזמן אמת תמיד נהיה שם זה למען זה. שונים, אבל דומים וקרובים, ממש כמו הקישוא והזוקיני.

ממולאות כדורי טלה,צילום: אסף קרלה

טבעות זוקיני ממולאות כדורי טלה

המצרכים:

  • 8 זוקיני
  • 2 בצלים פרוסים
  • 20 עגבניות שרי פרוסות גס
  • 10 שיני שום חצויות
  • 1/2 חופן עלי זעתר
  • 1 פלפל חריף חתוך לטבעות
  • 1/2 כוס ציר בקר (או מים)

לכדורי הבשר:

  • 1/2 ק"ג בשר טלה טחון
  • 1 כוס פירורי קמח מצה (בפסח, בשאר הזמן פירורי לחם רגילים)
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות בהרט
  • 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים.
2. חולטים את הזוקיני בשלמותם במים רותחים למשך 30 שניות ומייד מעבירים למים עם קרח.
3. חוצים כל זוקיני ופורסים דק. שומרים את הפרוסות צמודות זו לזו תוך כדי החיתוך.
4. מסדרים את פרוסות הזוקיני כך שנוצרת טבעת קטנה מכל אחד מהם.
5. מטגנים את פרוסות הבצל עד להזהבה.
6. מניחים כדור בשר במרכזה של כל טבעת זוקיני, ומניחים על הבצל שבסיר.
7. מפזרים בין כדורי הבשר את עגבניות השרי, את השום, את עלי הזעתר ואת הפלפל החריף, ומוזגים מעל את ציר הבקר או את המים.
8. מכניסים לתנור למשך חצי שעה בחום של 200 מעלות.

קישוא עם תרד ועגבניות שרי,צילום: אסף קרלה

קישואים עם תרד
ועגבניות שרי צהובות

המצרכים:

  • 15 קישואים בלאדי (הכי קטנים שיש)
  • 10 שיני שום חצויות
  • 5 שומרי בייבי חצויים
  • מלח גס
  • 1 כפית כורכום
  • 1 קורט זרעי כוסברה
  • 1 כפית כמון
  • 2 חופנים עגבניות שרי צהובות חצויות
  • 4 ענפי תימין
  • 2 כוסות מרק עוף צח
  • 1 חבילה תרד טורקי
הירקות משחימים מעט,צילום: אסף קרלה

אופן ההכנה:

1. מטגנים במחבת את הקישואים בשלמותם, ומוסיפים את השום ואת שומרי הבייבי.
2. לאחר שהירקות משחימים מעט מפזרים מעליהם מלח גס.
3. מוסיפים את כל התבלינים, את העגבניות, את התימין ואת המרק ומביאים לרתיחה.
4. אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ונותנים לירקות להתרכך במשך 15 דקות.
5. מטמיעים את עלי התרד בין הקישואים ומכניסים לתנור ל־10 דקות בטמפרטורה גבוהה, עד להשחמה.