מתכון: פסטו בזיליקום ביתי

את הפסטו כיף לאכול כמטבל אבל אפשר לשלב גם במאכלים שונים כמו פסטות או ברוסקטות, לכן תמיד טוב שיש בבית • הנה מתכון למטבל האיטלקי הקלאסי • טיפ: פסטו טוב מכינים עם מכתש ועלי

פסטו בזיליקום. צילום: GettyImages

מקור השם פסטו הוא מהשורש האיטלקי שמשמעו לכתוש - ואנחנו ממליצים מכל הלב - בהכנת המטבל, אל תוותרו על שימוש במכתש ועלי. התוצאה של עבודה עם מכתש ועלי תיתן לכם מטבל פסטו עשיר וטעים הרבה יותר מאשר טחינת הרכיבים באמצעות מעבד מזון.

השתדלו לכתוש את הרכיבים עם מכתש ועלי,

מתכון פסטו בזיליקום ביתי

רכיבים

צרור עלי בזיליקום טריים (שיטפו אותם בעדינות והפרידו מהגבעולים)
2 שיני שום
¼ כוס אגוזי מלך או צנוברים
מלח
חצי כפית לימון
¼ כוס שמן זית
¼ כוס גבינת פקורינו מגוררת (לא חובה)

 

אופן ההכנה

כתשו את המרכיבים במכתש ועלי לפי הסדר:
תחילה כתשו את האגוזים. הוסיפו את שיני השום והמשיכו לכתוש.
הכניסו את עלי הבזיליקום למכתש והמשיכו לכתוש.
לאחר כתישה גסה, התחילו לצקת למכתש בהדרגה גם את שמן הזית והמשיכו לכתוש.
לאחר שהתקבל מרקם של מטבל, הוסיפו את הפרמזן, כתשו מעט וערבבו באמצעות העלי.
הוסיפו את המלח ומעט לימון וערבבו תוך כדי כתישה עדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר