מתכון: פיש אנד צ'יפס קריספי

לרגל יום הפיש אנד צ'יפס הבינלאומי שחל היום (כן, יש יום כזה), מסעדת "קפטן הוק" שיתפה אותנו במתכון הסודי שלה לנתחי דגים קריספיים ורוטב טרטר

קפטן הוק - פיש אנד ציפס. צילום: אנטולי מיכאלו

״קפטן הוק״, מסעדת הדגים שנפתחה לפני כשנה וחצי בלב מתחם שוק הפשפשים של יפו, שיתפה אותנו במתכון של השף עומאר עילוואן לפיש אנד צ'יפס ורוטב טרטר לכבוד היום הבינלאומי שחל בתאריך 3 ביוני. "מקורה של המנה הוא בקרב יהודים מגורשי ספרד ופורטוגל שעברו בהולנד לפני שהתיישבו בבריטניה במאה ה-16, מסביר עילוואן. "הם הכינו דג בסגנון דומה למנת הפסקדו פריטו - דגים המצופים בקמח ולאחר מכן מטוגנים בשמן. דגים בנוסח זה נאכלו בסעודת ליל שבת ושוב למחרת, כשהם קרים, כחלק משלוש סעודות".

פיש אנד צ'יפס במסעדת קפטן הוק,



מתכון לנתחי דג קריספיים של "פיש אנד צ'יפס" ורוטב טרטר


רכיבים

1 קילו דג קוד
500 גרם קמח תופח
100 גרם קורנפלור
200 גרם פירורי לחם פנקו
20 גרם מלח
20 גרם פפריקה
10 גרם אורגנו
400 מ״ל מי סודה
שמן לטיגון

אופן ההכנה

פורסים את הדג לרצועות בעובי 2 ס״מ ואורך 7 ס״מ. משאירים כ- 100 גרם קמח בצד
ומערבבים 400 גרם קמח ו- 100 גרם קורנפלור עם מי סודה, המלח והתבלינים, עד לכדי לבלילה בסמיכות בינונית.
טובלים את הדג בקמח יבש, מעבירים לבלילה ולאחר מכן לפירורי הפנקו.
מטגנים בשמן עמוק בחום של 170 מעלות כ- 4 דקות.
מוציאים לנייר סופג על מנת שיספוג את שאריות השמן.


רכיבים לרוטב טרטר
2 כפות חרדל אנגלי או דיז'ון
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור טחון
300 גרם מיונז
1.5 כפיות מיץ לימון
1 כפית חומץ בן יין
20 גרם מלפפון חמוץ קצוץ דק
20 גרם צלפים קטנים, קצוצים דק
מעט פטרוזיליה קצוצה
20 גרם בצלי שאלוט קצוצים


ערבבו את הרכיבים עד לקבלת הרוטב.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר