סלט ביצים הוא מאכל מזרח אירופאי שנפוץ מאוד גם במטבח היהודי. בארץ הוא נכנס לתפריטי הכריכים של רוב בית הקפה והקיוסקים, הוא מופיע בין הדליקטסים המגוונים במעדניות ובבתים רבים אפשר למצוא אותו על השולחן בעיקר בבוקר שבת.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום" משתף הבלוגר והמתכונאי אלון שונוואלד ("גבר עם סלים") במתכון המיוחד שלו לסלט ביצים.
"הביצה היא ישראלית מטבעה, פאר המשק והמזינה הבסיסית של כל בית ישראלי", הוא אומר. "סלט ביצים הוא זיכרון, זיכרון של מזנון בית הספר, מזנון העבודה, הצבא וסתם כל מזנון מיתולוגי שבו תחפצו. הסלט הנ״ל הוא הגרסה המנחמת שלי, תרגישו חופשי להחליף עשבים אם אתם מעדיפים אחרים", הוא מוסיף.
מתכון לסלט ביצים של "גבר עם סלים"
רכיבים
10 ביצים קשות מקולפות
3 כפות מיונז
חצי כף חרדל דיז'ון
חופן שמיר קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
4-5 מלפפונים חמוצים קצוצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה
נקלף את הביצים הקשות ונחצה בעזרת סכין כל ביצה לשניים, את החלמון נשים בקערה ואילו את החלבונים נשאיר לקיצוץ בצד.
נחתוך את החלבונים לקוביות, ונשאיר בצד.
בקערה בה נמצאים החלמונים (הצהוב) נמעך אותם בעזרת מזלג, נוסיף את המיונז, החרדל, עשבי התיבול, החמוצים והפלפל השחור ונערבב לעיסה אחידה.
לאחר מכן, לתוך עיסה זו נשלב את החלבונים (הלבן) עד איחוד.
נטעם, ונראה אם חסר מלח (החמוצים והחרדל מכילים מלח לכן צריך להיזהר ולא להפריז).
אם צריך מלח, נוסיף מעט, נערבב ונטעם שוב.
בזמן ההגשה ניתן לעטר בבצל אדום או בעירית קצוצה.
אם אתם שומרים במקרר עדיף לא לערבב עם בצלים -הם עלולים להשתלט על הטעם.
זהו. ככה פשוט וככה טעים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו