מרכיבים (4-5 מנות)
חבילת פסטה לנגוויני טליאטלה או ספגטי
8 גבעולי אספרגוס בעובי בינוני
4 חלמונים
שן שום פרוסה
2 שמן זית
גרידה מחצי לימון
כפית פלפל שחור גרוס
250 גרם פרמזן מגורר
הוראות הכנה:
מטפלים באספרגוס – חותכים את בסיס הגבעולים הסיבי של האספרגוס וחותכים את האספרגוס לחתיכות באורך 3 ס"מ.
מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול ומבשלים את הפסטה 2-3 דקות פחות מהוראות היצרן.
בינתיים מערבבים את הפרמזן עם החלמונים בקערה עם 2 כפות ממי הבישול של הפסטה, מניחים בצד, במחבת עמוקה להקפצה על חום בינוני שמים את שמן הזית, השום הפרוס, פלפל שחור גרוס והאספרגוסים, מערבבים כ-2 דקות, מוסיפים מצקת ממי בישול הפסטה ומבשלים עוד דקה, מוסיפים את הפסטה המסוננת (שומרים כוס ממי הבישול) ומקפיצים עם עוד קצת ממי הבישול.
מורידים מהאש ומוסיפים במהירות את הפרמזן עם החלמונים ומערבבים היטב במהירות כדי לא יהפוך לחביתה! מוסיפים עוד קצת מלח לפי הטעם אבל בעדינות כי מי הפסטה והפרמזן מלוחים.
מגישים מיד עם עוד פרמזן מגורד מלמעלה.