מהבמה לקונדיטוריה: המהפך של יואב דקלבאום

יואב ורות דקלבאום | צילום: דן פרץ

הוא היה שקוע עמוק בתחום המשחק עד שהבין שזה בכלל לא בשבילו • אחרי שנטש באמצע הצגה והחליט ללמוד הכל אודות קינוחים מהטובים ביותר בצרפת - ליואב ורות דקלבאום יש קונדיטוריה מצליחה בעמק חפר

כשנכנסנו לקונדיטוריית דקלבאום של יואב (48) ורות דקלבאום באזור התעשייה בעמק חפר, מיד הרגשנו בבית: ריחות מדהימים מילאו את המקום והזכירו לנו חמימות של מטבח ביתי זכור לטוב.

דקלבאום עלה לארץ מקנדה כשהיה בן שלוש, ובכלל התחיל כשחקן שלמד בתיכון לאומנויות בירושלים ובקנדה. הוא אולי זכור לחלקכם מסרטו של אסי דיין "החיים על פי אגפא", אך כאחד שתמיד אהב לבשל ומצא את עצמו במטבח, המעבר שעשה לתחום האוכל היה ברור מאליו.

"הודעתי לבמאי שאני עוזב"

הוא הקים את העסק שלו ביחד עם אשתו רות לפני כמעט 20 שנה, והמהפך מעסק שהתחיל מצריף בשדה בטטות ("באמצע שום מקום", הוא צוחק) לקונדיטוריה המפורסמת כיום, אינו מובן מאליו לשניים.

"התשוקה האמיתית להיות קונדיטור". הקינוחים של דקלבאום,

איך הכל התחיל?

"במהלך שהותי בקנדה הבנתי שמשחק הוא לא מה שחיפשתי, ובגיל 29 חזרתי לארץ ופגשתי את אשתי במסיבת סיום לרגל צילומי סרט שהשתתפתי בו. היא שאלה אותי מה אני רוצה לעשות בחיי, ועניתי שאיני יודע אבל אני אוהב לבשל. באותם זמנים שיחקתי בהצגה 'ואז התחבקנו' ב'הבימה', ופשוט הודעתי לבמאי שאני עוזב ושימצא לי מחליף. התחלתי לעבוד במסעדות שונות (ביניהן 'גיליז', ברברסקו ואחרות) וגיליתי שגם להיות שף לא מושך אותי ושתשוקתי האמיתית היא להיות  קונדיטור".

לא הפחיד אותך לעשות סוויץ' כזה חד מתחום שבו אתה בפרונט – אל מאחורי הקלעים?

"לא, מכיוון שאני לא רואה בזה סוויץ' כזה מהותי. בשני המקרים היה מדובר ביצירה, מה שהיה לי חשוב. נכון שמדובר ביצירה שפתאום אינה בפרונט, אבל הצורך להופיע מול קהל לא היה קיים אצלי עוד, ואם כשחקן אין לך את זה, אין לך מה לחפש בתחום יותר. בקונדיטוריה, לעומת זאת, תמיד צריך לחשוב על דברים חדשים ולחבר ביניהם – וזה הדליק בי את האש שנעלמה לי - מחדש".

עוגת גבינה אפויה,

"תחום שתמיד מתפתח"

כשעבד בגיליז נולד בנו הראשון, והכסף מעבודה במסעדה לא הספיק. אשתו רות עבדה בקייטרינג של פול אסנהיים וחיברה בינו לבין דקלבאום. הוא עבד שם כטבח כדי להשלים הכנסה, עד שאסנהיים ביקש ממנו להכין לו קינוחים לטעימה, התלהב ורצה עוד. דקלבאום מצידו לא ידע מה לעשות ומאיפה להתחיל. "לא היו לי אמצעים כלכליים", הוא משתף.

אסנהיים הציע לקנות עבורו את כל הציוד שיצטרך, ולקבל את התשלום מאוחר יותר. דקלבאום ומשפחתו עברו לכפר נטר ומשם החלו לתפעל את הקונדיטוריה החדשה שלהם עם עוד שלושה עובדים שגויסו במהלך השנים. "היו לנו תקופות קשות שלוו במחשבות מייאשות", מוסיפה רות, "אבל מעולם לא עברה באף אחד מאיתנו המחשבה להפסיק הכל ולחזור לעולם המחול שממנו באתי, או לעולם המשחק אם מדובר ביואב".

הקינוחים בקונדיטוריית דקלבאום,

דקלבאום מוסיף: "בעשייה מהצריף שנמשכה חמש שנים הבנתי שאני לא יודע כלום. בעידוד אמי הלכתי ללמוד בצרפת באחד מבתי הספר הטובים לקונדיטוריה בעולם, וכשחזרתי לארץ התחלתי לעבוד. שמעו עלינו יותר ויותר אבל הרגשתי שזה לא מספיק לי. חזרתי ללמוד בדרום צרפת והמשכתי לסטאז'ים. גם היום, עובדים מהמפעל בעמק חפר כבר 11 שנים, כשמאחורינו מכירות לאל על, לריץ' קרלטון, יערות הכרמל ונוספים, אני ממשיך לנסוע כדי ללמוד כי זה תחום שתמיד מתפתח, בתנועה, ושיש לכל אחד איך להשתפר בו".

במקום אפשר למצוא מבחר קינוחים מגוונים, כמו מאפה הקנאלה, מעין קרם ברולה אפוי עם קונספט שונה מהברולה רגיל - בעל קריספיות שמוסיפה טוויסט משלה, טורט לימון שכולל קציפת לימון רכה שמתמזגת עם הטורט ויוצרת שילוב מצוין של חמצמצות ומתיקות, דייניש קרם שקדים ותות עם נגיעת קרם החלקו העליון של המאפה ועוד.

ליצירת קשר לחצו כאן.

כדאי להכיר