בשיתוף קונטמפו נדל"ן
בספטמבר 2021 רעשה המדינה בעקבות קריסת בניין ישן בחולון, ובימים האחרונים קיבלנו תזכורת נוספת עם פינוי בניין מסוכן בר"ג, ללא נפגעים. האירועים הללו חידדו את הנחיצות של התחדשות עירונית, ולא רק כמענה למצוקת הקרקעות.
עם כ-30 פרויקטים ויותר מ-2,500 יחידות דיור בשלבים שונים של תכנון, שיווק, בנייה ואכלוס, קונטמפו נדל"ן היא אחד מהכוחות העולים בתחום ההתחדשות העירונית. החברה תבנה בחולון שלושה בניינים הכוללים 142 יח"ד (יחידות דיור) ברחוב אנילביץ' 28-32, עם פוטנציאל כולל של 426 יח"ד. מדובר בדירות שגודלן נע בין שלושה לחמישה חדרים, בהן פנטהאוזים ודירות גן, במרחק כחמש דקות מתחנת הקו הירוק של הרכבת הקלה שמתוכננת לפעול ב-2027.
"אנחנו בוחרים אזורים ותיקים בסמוך למרכזי הערים, שיושבים על עורקי החיבור למטרופולין המרכז, באמצעות הרכבת הקלה והמטרו, והופכים אותם לפרויקטים אטרקטיביים למגורים ולהשקעה", מסביר הבעלים שחר רז, שכבר שני עשורים עוסק בתחום הנדל"ן.
התובנה שהזדמנויות הנדל"ן בתל אביב הצטמצמו, מביאה את קונטמפו נדל"ן לסמן את היעדים המתפתחים שייהפכו בתוך פחות מעשור לחלק מהמרכז. לקבוצה עשרות פרויקטים במיליארדי שקלים ברמת גן, גבעתיים, רמת השרון, הוד השרון, הרצליה, רעננה, כפר סבא ובת ים. "אנחנו לא עוד מחלקה בחברת נדל"ן, אלא חברה שעוסקת רק בהריסת בניינים ישנים ולא בטוחים, ובניית שכונות חדשות ויפות", מסביר רז.
כמו בכל חברת נדל"ן, גם בקונטמפו ניגשים לעסקה עם פרמטרים ברורים של רווחיות, אבל לא מסתפקים בכך. "אנחנו קונים בניין רק אם הוא מיועד לפינוי-בינוי והוא חלק ממתחם גדול. לא ניקח פרויקט שאינו משתלם כלכלית", הוא אומר ונותן דוגמה להמחשה: "לפני מספר שנים הייתה לנו אפשרות לבנות בקריית גת שמונה דירות על כל יחידת דיור שנהרוס. בדקנו את הנתונים והגענו למסקנה שזה לא משתלם. לעומת זאת, אנחנו מאוד מאמינים בחדרה שמתפתחת בצורה יוצאת מהכלל וגם בחיפה, שם אנחנו מתמודדים על פרויקט של 510 יחידות דיור".

החברה מתמחה בייזום ובניהול פרויקטים בהתחדשות עירונית ונותנת ליווי לדיירים – משלב החתימה הראשונית, דרך תכנון וטיפול מול ועדות התכנון והרשויות השונות ועד לקבלת המפתח לנכס החדש. לדברי רז, "ראשי הערים עושים את המיטב, אבל הם חסרים בכוח אדם. אפשר לייעל את התחום, כפי שעשתה עיריית רמלה שהקימה מנהלת עירונית שמסייעת לקדם מהר את הדברים".
ברמלה מבצעת החברה תוכנית פינוי-בינוי בהיקף של כ-550 יח"ד ו-9,000 מ"ר מסחר ותעסוקה בארבעה מגדלים בסמוך למגדל המים, מסמלי העיר. המתחם צפוי ליהנות משירות תחבורה ציבורית ברמה גבוהה, נמצא בצמוד לתחנת הקו החום (מערכת אוטובוסים מהירים BRT) שמתוכננת לפעול כבר ב-2025, 15 דקות ממטרו 1M הכחול. במסגרת התוכנית ייהרסו שלושה בנייני רכבת ו-19 צמודי קרקע ישנים, כאשר שיקום המתחם כולל גם את פארק מגדל המים הסמוך.
לדברי רז, בדיאלוג נכון בין העירייה ליזם אפשר לפעול לטובת האינטרס הציבורי בצורה טובה יותר. כך, למשל, סוכם עם קונטמפו נדל"ן שבמסגרת פרויקט נגבה ברמת גן, הכולל שני בניינים חדשים ויוקרתיים ובהם 230 יחידות דיור, תוסיף החברה גם ארבע כיתות גן, לצד עירוב שימושים של מגורים ומסחר. פרויקט נגבה נמצא בקרבת שתי תחנות המטרו 2M הכתום שיוקמו ברמת גן.
קונטמפו נדל"ן שמה דגש על עכשוויות תוך מקסום השטחים הציבוריים: מתחמי המגורים מתוכננים בהקפדה על אורח וסגנון חיים עכשווי – סדנאות יוגה ופילאטיס, חללי עבודה משותפים, חדרי יין ואירוח, משחקיות לילדים ועוד. החברה מאפשרת ללקוחותיה מעקב אונליין באפליקציה ייעודית וחדשנית אחר התוכניות, תיעוד התקדמות הביצוע וכן שינויים ועדכונים.
התפיסה העכשווית של קונטמפו נדל"ן באה לידי ביטוי בכל אחד מעשרות הפרויקטים שלה, כך למשל גם בסירקין בגבעתיים. במסגרת הריסה ובנייה של המתחם מתוכננות יותר מ-300 יח"ד במספר מגדלים ובנייה מרקמית. מבחינת החיבור לכל רחבי מטרופולין המרכז, המתחם ייבנה באמצע הדרך בין שתי תחנות המטרו 2M הכתום שיוקמו בעיר.
קונטמפו נדל"ן, נמנית על קבוצת חיזוק ובינוי, מהוותיקות בתחום ההתחדשות העירונית שנמצאת בצמרת דירוגי BDI ו-D&B. "יש לנו גב כלכלי שנותן הרבה שקט לדיירים", אומר רז. "אנחנו פועלים בצורה יסודית, עם ליווי בנקאי. אצלנו הדיירים יודעים שהם בידיים טובות. כשהיה צורך לתת מענה לבעיות שהתעוררו עם קבלני משנה, במקרים חריגים שמנו הרבה כסף כדי לוודא שהכל יעבור חלק מבחינת הדיירים".
בקונטמפו נדל"ן רואים בהתחדשות העירונית מיזם חברתי חשוב שמציל חיים ומוריד את מחירי הדיור. רז: "אני דומע כשבניין נהרס, כי אני יודע שהדיירים שיצאו מהדירות השאירו מאחוריהם חיים שלמים בתמורה לנייר ששמתי בידיהם. הייתה לי דיירת ניצולת שואה שאמרה - 'אני מפה לא אתפנה, כל החיים שלי כאן'. הסתכלתי עליה והבנתי שזה לא נכון להוציא אותה וויתרתי על הפרויקט. יש שיגידו שזו לא החלטה כלכלית, נכון. אני מאמין שכסף זה לא הכל. אני עובד מהלב".
בשיתוף קונטמפו נדל"ן