אמנם לא בהודעה רשמית של היצרן, אלא כחלק מדליפה לתקשורת, נחשפה סדרת המכוניות הראשונה של ענקית הטלפונים הסלולריים והאלקטרוניקה הסינית שיאומי (Xiaomi), אשר צפויה להגיע לשווקים ראשונים כבר בתחילת 2024, עם סדרת דגמי סדאן חשמליים שצפויים לענוד תג מחיר תחרותי.
אחד הדברים המעניינים בסיפור ההדלפה של החשמלית של שיאומי, הוא שמרבית אתרי הרכב לא פרסמו את הידיעה אשר סוקרה בהרחבה דווקא בשלל אתרי הטכנולוגיה המסקרים את היצרן על בסיס קבוע, ומתרשמים גם מהכניסה שלו לתעשיית הרכב בדומה לשלל יצרני אלקטרוניקה גדולים נוספים כמו אפל וסוני למשל, אשר מפתחים בימים אלה מכוניות היישר לעידן החשמלי.
הדגם הראשון של היצרן הינו מכונית סדאן חשמלית העונה לשם SU7, האמורה להתחרות בקטגורית הספורט-סדאן כמתחרה לטסלה מודל 3, יונדאי איוניק 6 ו-BYD סיל ואף כוללת עיצוב שמזכיר לא מעט את המודל 3, אך עם ממדים גדולים יותר עם אורך של 4.97 מטר, רוחב של 1.96 מטר, גובה של 1.45 מטר ובסיס גלגלים נדיב של 300 ס”מ האמור לספק תא נוסעים מרווח למדי לחמישה נוסעים. תא הנוסעים שלה אמור להיות עמוס באבזור וטכנולוגיה, עם מערכת מולטימדיה מבוססת אנדרואיד בסגנון הטלפונים של היצרן ומערכות בטיחות מתקדמות מבוססות ליידר.

כמו המודל 3, גם כאן יוצע הדגם ב-3 גרסאות לבחירה המצוידות בשמות המוכרים יותר משוק הטלפונים הסלולריים, כמו SU7, SU7 פרו ו-SU7 פרו מקס, כאשר גרסת הבסיס תצויד במנוע חשמלי בודד והנעה אחורית, הגרסה האמצעית עם הנעה כפולה וכנראה טווח נסיעה מוגדל והגרסה הבכירה היא גרסת הביצועים. פרטים רשמיים אודות המנועים, גודל הסוללה וטווח הנסיעה טרם נחשפו.
לשיאומי הצהרות יומרניות אודות החדירה שלה לשוק הרכב ובעבר הצהירה שבכוונתה להתברג תוך שנים לא ארוכות כאחד מחמשת יצרני הרכב הגדולים בעולם עם צפי מכירות של יותר מעשרה מיליון כלי רכב בשנה בתוך שנים ספורות. כדי להגיע למספרים כאלה היא לא מתכננת השקעה כבדה בהקמת מפעלי רכב אלא להתעסק בעיקר בפיתוח, כאשר הרכבים ייוצרו עבורה ע”י קונצרן הענק הסיני BAIC המייצר כבר היום מיליוני רכבים מדי שנה, לרבות מכוניות עבור השוק המקומי של יצרנים מערביים כמו יונדאי. בחברה מעריכים שעם השתלטות הרכבים החשמליים על שוק הרכב העולמי, ישרדו מעט מאוד מותגים שיחשבו לענקי רכב בדומה למה שעבר שוק הטלפונים הסלולריים, בו מרכזים כיום כמה שחקנים בודדים את מרבית המכירות בעולם. כחלק מהרצון להתברג גבוה בתעשייה, צפויה המכונית של שיאומי לענוד גם תג מחיר תחרותי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

