"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נחשפה מאזדה CX90 – ספינת הדגל החדשה של היצרן
מאזדה חושפת רשמית את CX90, קרוסאובר 7 מושבים בניחוח פרימיום שיוצע גם בגרסת פלאג-אין חסכונית, כשעל הכוונת דגמים כמו ג'יפ גרנד צ'רוקי ופורד אקספלורר

נחשפה מאזדה CX90 – ספינת הדגל החדשה של היצרן

מאזדה חושפת רשמית את CX90, קרוסאובר 7 מושבים בניחוח פרימיום שיוצע גם בגרסת פלאג-אין חסכונית, כשעל הכוונת דגמים כמו ג'יפ גרנד צ'רוקי ופורד אקספלורר

ששי כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

לאחר שלל טיזרים מתוקשרים, חשפה אמש מאזדה את CX90 החדש – הבכיר ברכבי הפנאי של מאזדה שיחליף בארה”ב את ה-CX9 וצפוי להגיע הפעם גם לישראל. מאזדה CX90 הוא רכב פנאי גדול בעל 7 מושבים, וכחלק מאסטרטגיית היצרן בשנים האחרונות להפוך למותג פרימיום על הכוונת שלו עומדים הפעם דגמים כמו ג’יפ גרנד צ’רוקי, יונדאי פליסייד ופורד אקספלורר בגרסאות המאובזרות.

עוד מ-wheel.co.il

CX90 פותח על פלטפורמת ההנעה האחורית החדשה של מאזדה, ומאמץ את שפת העיצוב הנוכחית של שלה. למעשה הוא נראה כמו גרסה מוארכת של CX60 בתוספת שינויים קוסמטיים קלים. תא הנוסעים מאמץ גם הוא קו העיצוב של CX60 (שיגיע גם הוא בקרוב לארץ), כאשר גם כאן מאזדה לא נכנעת עדיין לאופנת העיצוב הנקי ומיעוט מתגים המאפיינת את תעשיית הרכב, ומתמקדת בהנדסת אנוש טובה יותר וידידותיות לנהג. כמו כן ניכרת השקעה בבחירת החומרים בתא הנוסעים כדי להשיג את אפקט הפרימיום אליו שואפת מאזדה.

בשל ייעודו בשלב הראשון של הדגם בעיקר לשוק האמריקאי, היצע המנועים כולל מנוע טורבו בנזין 6 צילינדרים בנפח 3.3 ליטרים, המפיק 340 כ”ס ומומנט מרבי של 51 קג”מ ומשודך לתיבת 8 הילוכים אוטומטית חדשה והנעה כפולה, כאשר תמיכה היברידית קלה אמורה לקזז כמה גרמים של פליטתCO2 לטובת מצפון נקי יותר.

צילום: יצרן

הגרסה המעניינת יותר של הדגם, מצוידת ביחידת כח פלאג-אין היבריד (המכונה e-Skyactiv PHEV), המשלבת מנוע בנזין 2.5 ליטר 4 צילינדרים ומנוע חשמלי המפיקים הספק משולב של 323 כ”ס ו-50.9 קג”מ, ומצוידת גם היא בתיבת 8 הילוכים והנעה כפולה. בדגם זה מותקנת סוללה בקיבולת 17.8 קוט”ש המאפשרת נסיעה חשמלית טהורה לטווח של כמה עשרות ק”מ (נתוני ביצועים טרם נחשפו).

צילום: יצרן

מאזדה CX90 צפוי להגיע לארץ במהלך השנה, וככל הנראה יוצע כאן רק בגרסת הפלאג-אין היבריד המתאימה יותר לשוק המקומי. כחלק מתהליך שדרוג שעוברת מאזדה לעבר עולמות הפרימיום, המחיר לא צפוי להיות זול, כלומר באזור 300 אלף שקלים ואף למעלה מכך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...