"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
המלחמה החמה: המעצמות במרוץ חימוש אדיר
אחרי שרוסיה הודיעה על טיל עצום, חשף טראמפ כי ארה"ב מפתחת טיל חזק הרבה יותר • סין בינתיים שומרת על שתיקה, אך גם היא צד משמעותי בעניין
ניסוי אמריקני בטיל // צילום: AP

המלחמה החמה: המעצמות במרוץ חימוש אדיר

אחרי שרוסיה הודיעה על טיל עצום, חשף טראמפ כי ארה"ב מפתחת טיל חזק הרבה יותר • סין בינתיים שומרת על שתיקה, אך גם היא צד משמעותי בעניין

,עודכן

בזמן שהעולם עדיין עסוק בנגיף הקורונה,מרוץ החימוש הבין מעצמתינמשך בעוצמה חריגה ומדאיגה, כשכל צד בעימות מציג טיל יותר גדול ויותר חזק. ביום שישי האחרון חשף נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי הצבא האמריקני פיתח טיל היפורסוני שנע במהירות של פי 17 ממהירות הקול, זאת בהשוואה לטילים של צבא רוסיה וצבא סין, שנעים במהירויות של בין 5 ל-6 ממהירות הקול.

הכרזתו של טראמפ, מגיעה לאחר שורה של הצהרות רוסיות על טילים גרעיניים חדשים שנעים במהירויות של בין 9 ל-10 ממהירות הקול. הנשיא ולדימיר פוטין הצהיר במספר הזדמנויות עלשורה של כלי נשק גרעיניים חדשים, שאמורים לפגוע בכל נקודה בארצות הברית או באירופה, תוך שהם מתגברים בקלות על מערכות ההגנה הנוכחיות, כך פוטין. בין היתר חשף את קיומן שלטורפדות גרעיניות ימיות שאמורות להפעיל גני צונאמי ענקייםועוד.

הגורם השלישי במשוואה, סין, שומר כהרגלו על עמימות גדולה בכל נושא הפיתוח הצבאי. עם זאת, ממצעדים צבאיים במדינה ומפרסומים בכלי תקשורת סיניים, עולה כי גם במדינה הקומוניסטית נעשה מאמץ גדול במיוחד בכיוון. כך, בשנה שעברה חשפה סין, ככל הנראה בטעות, יכולת ירי של טילים גרעיניים ארוכי טווח, וכןטילים היפר סונייםשאותם ניתן לשגר ממטוסי הפצצה כבדים.

סין פועלת במגוון רחב של פרויקטים חדשניים בשנים האחרונות, ביניהם אפשרות לפגיעה בלווייני אויב, טילים שישמידו בפגיעה אחת נושאות מטוסים, כלי טיס עם יכולות חמקנות גבוהה ובנוסף גם כניסה למערכות תקשורת קוונטיות בתחום הלוויינים.

העמימות הסינית נוחה גם לאמריקנים, שהחלו לפתח השנה טילי שיוט גרעיניים חדשים, עובדה שנחשפה במקרה בסעיף תקציבי נסתר בחוק התקציב האמריקני החדש. כמו כן, עמלים בארה"ב במרץ על יכולות ירי ויירוט על בסיס לייזר.

בנושא הזה מפעם לפעם נחשף כי בעוד רוסיה מנהלת מרוץ חימוש גלוי לצרכי תעמולה מול המערב. האמריקנים וסין בוחנים כל הזמנה כלי תקיפה והגנה חדישים בתחום הגרעין והלייזר כשכל הפרסומים בנושא הנם בעיקר מקריים או פרי טעויות ביטחון שדה של הצדדים. בינתיים נסוגה ארה"ב מהאמנה להגבלת נשק גרעיני, זאת ככל הנראה בעקבות מרוץ פיתוח וחימוש רוסי בנושא. המעצמות רצות קדימה במלוא המרץ בתחום לקראת דור חדש של כלי נשק גרעיניים.

ביטוי למרוץ הזה היה האשמה אמריקנית מפורשת של סין בעריכת ניסויים גרעיניים במתקן הניסויים הגרעיני של המדינה, זאת בסתירה לאמנה הבינלאומית נגד ניסויים כאלו. האישום חסר התקדים שפורסם בכלי תקשורת אמריקניים העלה אל פני השטח את המתח העצום שקיים בנושא.

במקביל מתקיים מרוץ חימוש לכלי נשק גרעיניים קטנים, טקטיים, שיהפכו את האפשרות של לחימה גרעינית לאופציה ריאלית. הפיקוד האסטרטגי של ארה"ב, ערך לאחרונה משחקי מלחמה בשם "שולחן עליון" כשהתרחיש היה מלחמה גרעינית מוגבלת. התרגיל עסק במתח הגובר בין מדינות אירופה לרוסיה, שבמסגרת עימות צבאי משתמש בכלי נשק גרעיניים טקטיים כדי להגיע להכרעה צבאית. על פי התרחיש, ארה"ב מפעילה בתגובה נשק מסוג דוגמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו