צילום: נועם פריסמן // יובל בן נריה לרשת מוזס

המבורגר בתוך גביע חסה כבר ניסיתם?

השף המצליח יובל בן נריה יצא בשיתוף פעולה עם רשת מוזס עם שלושה ארטבורגרים חדשים שיכנסו לתפריט למשך כחודשיים

יובל  בן נריה, הבעלים של מסעדת טאיזו, יא פאן ויאזאקי ואחד השפים המצליחים בישראל, יצא בשיתוף פעולה יוצא דופן עם רשת ההמבורגרים "מוזס". בן נריה עבד בחודשים האחרונים עם רשת מוזס על שלושה ארטבורגרים חדשים.

צילום: גיל קרמר

בן נריה ידוע בחיבתו ובמומוחיותו במטבח היפני. בשיחה עמו שאלנו אותו האם אנחנו צפויים לראות נגיעות יפניות בהמבורגרים החדשים של הרשת, ולצער חובבי האוכל היפני, התשובה שלו היא לא.

"מדליק לעשות משהו אחר ולגשת לקהלים שהם לא הקהלים שלי. ערכתי מחקר במטרה לנסות לייצר משהו שהוא פשוט ומדבר להרבה אנשים. המטרה שלי היא לייצר את הביס המושלם עם המבורגר מאוזן שבלוטות הטעם יעבדו, יחד עם ויזואליה ברמה הגבוהה", אמר בן נריה.

צילום: נועם פריסמן

"הלחמנייה צריכה להיות רכה, השילוב של השומן בהמבורגר, איך מועכים את זה על הפלנצ'ה, ועוד לא מעט פרמטרים שהופכים את ההמבורגר לכמה שיותר טוב. יש לנו גם רוטב סודי, זה לא בהכרח רק עניין של מידת עשייה", השיב בן נריה לשאלה מהו ההמבורגר המושלם.

במסגרת שיתוף הפעולה, יציג בן נריה שלוש מנות שונות אשר הכין בהשראת מנת הדגל  האייקונית של מוזס- ה"ארטבורגר".

ההמבורגר הראשון שיושק בתחילת אוגוסט הוא ה-AVANG-ART: "את ההמבורגר הזה יצרתי בהשראת זרם האוונגרד, זרם מראשית המאה ה-20, אותו הובילו אמנים פורצי דרך שנאבקו בממסד האמנותי השמרני ובחרו לבטא עצמם בחדשנות  בניגוד לדרכים הישנות המסורתיות", מספר השף יובל בן נריה. 

מדובר בהמבורגר נועז, קציצת בקר עם צ'דר בלחמנייה אוורירית שמגיעה על צלחת שטוחה המדמה משטח קנווס ומסביבו שישה רטבים בצבעים עזים ובמרקמים שאינם מוכרים לחובב ההמבורגר המקומי: שחור- מסקרפונה שחורה, ירוק- קרם שום ותרד, חום-  ברביקיו הודי מעושן; לבן - מיונז יפני, צהוב- חרדל דיז'ון, אדום- קטשופ. ההמבורגר יוגש במסעדות הרשת בין התאריכים 06.08-08.09.19.

צילום: נועם פריסמן

Ur-bun, ההמבורגר השני שיושק בסדרה בהשראת זרם הדה-קונסטרוקטיביזם, מדובר בזרם בארכיטקטורה של שנות ה-80 וה-90 של המאה ה-20, המתאפיין בפירוק הבניין לחלקיו תוך ערעור יציבותו ושיווי משקלו. 

בן נריה יצר לחמנייה חדשנית, מעין לחמניית אחיזה, פיתוח קולינרי ייחודי שלו לרשת מוזס. בתוכה יוגש המבורגר "סמאשד" משתי קציצות בשר בקר שהודק על הפלאנצ'ה וקיבל שטח פנים רחב וטעם מקורמל. מעליו טופינג,  צ'דר, טבעות בצל סגול, ירקות עם רוטב סודי. המבורגר זה יוגש במסעדות הרשת בין התאריכים 09.09-13.10.19.

ההמבורגר השלישי שיוגש במחצית אוקטובר שייך לזרם הנטורליזם, על מנת להדגיש את הטבעיות, יוגש המבורגר זה בתוך גביע חסה אייסברג (במקום לחמנייה)  בו מונחת קציצת בקר מתובלת, צ'דר, חמוצים, עגבניות, טבעות בצל סגול עם רוטב סודי. המנה תוגש במסעדות הרשת בין התאריכים 14.10-17.11.19. 

מחירי ההמבורגרים: 79 שקלים, במסעדת מוזס פתח תקווה הכשרה- 81 שקלים. המנות תוגשנה במסעדות הרשת בלבד, ולא במשלוחים או טייק אווי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...