לזכרו: מתכונים עם גבינת המאירי

גבינת המאירי שהפכה לחומר גלם מקומי להתהדר בו מאופיינת במרקם קטיפתי וקרמי המתמוסס בנעימות על הלשון • כך תכינו

מאיר המאירי, שהתפרסם בזכות המחלבה של משפחתו בצפת וגבינת המאירי, הקרויה על שמו, הלך לעולמו ביום שבת, לכבודו בחרנו במתכונים עם הגבינה המפורסמת.

גבינת המאירי שהפכה לחומר גלם מקומי להתהדר בו מאופיינת במרקם קטיפתי וקרמי המתמוסס בנעימות על הלשון. מליחותה מעודנת ונעימה והיא נפלאה בשילוב עם ירקות עונתיים טריים או צלויים. תבשילי או סלטי קניות ודגנים וגם, סתם ככה הישר ממיכל הפח המגיע מצפת.

כרוב צלוי עם גבינת המאירי

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-4 מנות:

½ כרוב ירוק

½ כרוב סגול

½ כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

להגשה:

100 גרם גבינת המאירי

עליי טרגון טריים או עליי אורגנו

אגוזים מקורמלים קצוצים (להשיג רשתות השיווק)

אופן ההכנה:

1. חותכים את הכרוב לפלחים עבים, מניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.

2. יוצקים שמן זית. מתבלים במלח ופלפל וצולים בחום גבוה 220 מעלות במשך 20 דקות.

3. מנמיכים ל-180 מעלות וצולים כ-10 דקות נוספות עד שהכרוב נימוח וזהוב מכל הכיוונים.

4. בהגשה, מפזרים גבינה, אגוזים ועליי תבלין ומגישים.

שעועית לבנה עם רוטב עגבניות וגבינת המאירי

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-4 מנות:

1 כוס שעועית לבנה

1 בצל קלוף וקצוץ

4 שיני שום פרוסות

5 יחידות עגבניות בצלות קצוצות או טחונות

4 כפות ממרח פלפל צ'ומה

1 כפית פפריקה מעושנת

3/4 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

להגשה:

4 כפות גדושות גבינת המאירי 

אופן ההכנה:

1. משרים את השעועית מים קרים למשך הלילה, רצוי להחליף את המים לנקיים לפחות פעם אחת.

2. למחרת, מבשלים את השעועית במים במשך כשעה עד שמתרככת לגמרי אך שומרת על צורתה.

3. מסננים מהמים ושמרים כ-1 כוס מי בישול.

4. במחבת רחבה מחממים 4 כפות שמן זית (מתוך ¾ כוס) מזהיבים בצל, מוסיפים שום וממשיכים להזהיב קלות.

5. מוסיפים עגבניות קצוצות, פלפל צ'ומה, פפריקה מעושנת, מלח ופלפל ומבשלים יחדיו על אש נמוכה במשך כ-5 דקות.

6. מוסיפים את השעועית וממשיכים לבשל במשך כ-20 דקות על להבה נמוכה. אם מתאדים הנוזלים אפשר להוסיף מי בישול ששמרנו בצד.

7. מתקנים תיבול, יוצקים את שארית שמן הזית.

8. מגישים חם או קר בליווי גבינת המאירי. אפשר לעטר בעשבי תיבול קצוצים לפי הטעם.

סלט סלקים עם גבינת המאירי

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-4 מנות:

2 סלקים

8 יחידות אספרגוס קלוף

8 יחידות ברוקומיני

צרור עליי רוקט

1 כוס גבינת המאירי

¾ כוס פיסטוק קלוי קצוץ גס

לרוטב:

1/3 כוס חומץ פטל

1 כפית שטוחה חרדל דיז׳ון גרגירים

1/ כפית שטוחה דבש

2/3 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הסלקים בקליפתם במים עד שמתרככים (כשעה), מקלפים את הקליפה ומצננים.

2. בינתיים, במי מלח רותחים מבשלים אספרגוס במשך כ-3 דקות, מסננים ומקררים במי קרח. מסננים ושומרים בקירור.

3. ממשיכים ומבשלים באותם מי מלח רותחים את הברוקומיני במשך כ-4 דקות, מסננים ומקררים במי קרח. מסננים ושומרים בקירור.

4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.

5. חותכים את הסלקים לפלחים, מסדרים את מרכיבי הסלט בצלחת הגשה יפה, מתבלים ברוטב ומגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר