פתיתים, לא מה שחשבתם

מאיה דרין, שפית ויועצת קולינרית קיבלה אתגר: לבדוק ולשדרג תבשיל עם מינימום מאמץ של חוות תקוע • הכירו את המדור החדש: מאיה משדרגת

שדרוג קל לתבשיל של חוות תקוע

מאיה דרין, שפית, עיתונאית ויועצת קולינריה קיבלה אתגר. מעתה, מדי שבוע היא תקבל מוצר חדש, שאפשר לבשל אותו או איתו והיא תצטרך לשדרג אותו או להכין ממנו מטעמים.

המוצר הראשון שהגיע אל מטבחה העסוק הוא תבשיל של חוות תקוע, שהשיקה סדרה של תבשילי פטריות מהטבע, שבהם, פתיתים ופטריות, שמצטרפים אל תבשיל ריזוטו הפטריות האיטלקי שהושק זה מכבר. 

כל מארז תבשיל מגיע כשהוא כולל בתוכו את השלל הרכיבים ודורש מינימום זמן להכנה ובישול, 10 עד 18 דקות בלבד. לדברי החברה, מדובר במוצר שנותן פתרון למחפשים איכות תזונתית מבלי להתפשר על הטעם.השפית ועיתונאית האוכל של ישראל היום, מאיה דרין בדקה את המוצר, שדרגה אותו, וכעת גם אתם תוכלו לעשות זאת בבית. 

רושם ראשוני

ראשית עליי לציין כי רשימת הרכיבים של תבשיל הפתיתים והפטריות שפויה למדי. פתיתים, מגוון ירקות מיובשים ושלל פטריות מיובשות, כמובן. חוות תקוע המתגאה בגידול, ייצור ושיווק פטריות טריות ומיובשות הקדישה את תבשיל הפתיתים לשני סוגים - מאי-טאקי ושמפיניון.

אולם פטריות מיובשות, לעומת אלה הטריות, חזקות מאוד בטעמן ואף אגרסיביות. השרייתן במים חמים, וכל שכן בישולן במים רותחים, יוצר נוזל בעל טעם אוממי מודגש מדיי.

כך קרה גם בעת הכנת התבשיל, הפטריות המיובשות התרככו בזמן בישול הפתיתים, זה נכון. אך הן גם המשיכו להפריש את עוצמת טעמן אל הנוזל שנספג בפתיתים.

כך זה נראה לפני // צילום: שרית גופן

לו היו כותבים ברשימת הרכיבים של המתכון המצורף כמות קטנה יותר של מלח, ניחא. היה מתקבל תבשיל עז טעם ומאוד פטרייתי. אולם כפית אחת גדושה של מלח ושילוב של פטריות מיובשות ושאר ירקות מיובשים יוצרים תבשיל מלוח מדיי, תוקפני ומצמיא.

בנוסף למלח, מצוין בכוכבית כי ניתן לתבל בכורכום, פפריקה, כמון וכדומה. תבלינים יבשים אלו יוסיפו לכבדות התיבול באופן ניכר וכדאי להימנע מהם ולתבל בהם רק לאחר הפחתה משמעותית של כמות המלח עד כדי ½ מהכמות, כלומר ½ כפית.

לעומת זאת, כמות הנוזלים מדויקת ואופן ההכנה מפורט דיו על מנת לקבל פתיתים מבושלים אך לא דייסתיים.

מחיר: 13-16 שקלים. את סדרת התבשילים ניתן להשיג ברשתות השיווק המובחרות, בחנויות פטריות ובשווקים. 

הצעה לשדרוג

על מנת לרענן מעט את התבשיל הוספתי שפע עשבי תיבול טריים וקצוצים וגם כמה פרוסות פלפל ירוק חריף כדי שיעקצץ מעט בלשון. אם יש לכם יותר זמן במטבח, תקפיצו פטריות טריות במחבת ותוסיפו לתבשיל. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר