סדנת אפיית סופגניות עם מיקי שמו // צילום: אבישג שאר ישוב

סופגניות נוסטלגיות של מיקי שמו

הקונדיטור מסביר שלב אחרי שלב איך להכין סופגניה רכה וטעימה, וגם בונוס: המתכון המלא לסופגניות המושלמות בציפויים

הצטרפנו לסדנת אפיה סופגניות עם ילדים בהנחיית הקונדיטור מיקי שמו , הישמנו מהמתיקות של הילדים ומעודף קלוריות וחזרנו עם מתכון מנצח.  

צילום: משה בן שמחון

בעיצומו של חג החנוכה, הגענו עם הילדים לסדנת אפיית סופגניות בהנחיית הקונדיטור מיקי שמו בחסות מותג בוש. 

הפשלנו שרוולים , שמנו סינרים ובמשך שעתיים אפינו סופגניות מתוקות. בין ההסברים אמר שמו: "אי אפשר להעביר חנוכה בלי לאכול סופגנייה. זה כמו לחגוג פורים ללא אוזני המן, או ראש השנה בלי עוגות דבש. זה חלק מהחג, צריך לדעת לאכול במידה". 

על הטעם המועדף שמו מבהיר, "נכון שיש היום מגוון טעמים ואופציות לקשט ולמלא את הסופגנייה, אך אני עדיין אוהב את הסופגנייה הבסיסית המקורית עם ריבת תות שאני מכין מפרי ומעל אבקת סוכר, זה מחזיר לילדות וזה טעם שלוקח בגדול".

שמו משתף בטיפ לאפיית סופגניה מנצחת: "חשוב להקפיד על תהליך ההכנה כדי לקבל מרקם רך. שילוב החמאה והשמנת החמוצה מקנים לבצק את הרכות הנכונה ואת הטעם הנוסטלגי של הילדות. חשוב להתפיח פעמיים, ואם מטגנים אז להקפיד על שמן עמוק וחם שלוש דקות בכל צד".

השף בפעולה // צילום: אבישג שאר ישוב

רשימת חומרים לסופגניות (לכ-15 יחידות):

1/2 ק"ג (500 גרם)"קמח לחם"

5 גרם (1/2 שקית) משפר אפייה 

70 גרם (1/3 כוס) כוס סוכר

35 גרם (3/4 שקית) שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים

3 ביצים בגודל L

75 גרם (1/2 גביע פחות 2 כפות) שמנת חמוצה 

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

5 גרם (1 כפית) מלח דק

2 כפיות תמצית וניל 

ביצה טרופה להברשה

הוראות הכנה:

מערבלים במיקסר עם וו לישה את הקמח, משפר האפייה, הסוכר, השמרים, הביצים, תמצית הוניל וכף שמנת חמוצה במהירות בינונית, למשך כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק. 

עוצרים את פעולת המיקסר ומגרדים את דפנות הקערה. מוסיפים את שארית השמנת החמוצה וממשיכים ללוש במהירות בינונית עוד 10 דקות, תוך כדי הוספת קוביות החמאה והמלח, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד (הבצק יוצא רך ודביק). משאירים את הבצק לתפיחה ראשונית של שעה, מכוסה בקערת המיקסר (הבצק לא מכפיל את נפחו).

מחלקים ומתפיחים: מוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק ל- 15 יחידות שוות ומכדררים לכדורים (ניתן לחלק ליותר יחידות וזמן האפייה יתקצר בכ-2 דקות).

הבצק דביק ולכן יש לעבוד עם מעט קמח על משטח העבודה. מסדרים במרווחים זהים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים שוב למשך שעה וחצי. 

מחממים תנור לחום 180 מעלות, מברישים בביצה ואופים למשך כ-12 דקות. מצננים על גבי רשת.

שימו לב: זמני הלישה וההתפחה מאוד חשובים להצלחת המתכון וחשוב לעמוד בהם.

סדנת אפיית סופגניות // צילום: אבישג שאר ישוב 

ציפוי מרשמלו ומילוי ריבת תות

מילוי ריבת תות: 

1/2 ק"ג תות שדה שטוף (ללא הגבעול הירוק)

400 גרם סוכר (2 כוסות)

מיץ מרבע לימון

אופן הכנה: 

מבשלים את הסוכר והתותים כ-30 דקות בסיר רחב ונמוך. מדי פעם מסירים בכף את הקצף שמצטבר במהלך הבישול על פני הריבה. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 5-10 דקות, עד שהריבה מסמיכה. 

מצננים, מעבירים לשק זילוף עם צנתר וממלאים את הסופגניות. רצוי למלא את הסופגניות בריבת התות כמה דקות לאחר האפייה, כשהן עדיין חמות.

טיפ: אפשר לבדוק אם הריבה מוכנה בעזרת צלחת קרה (ששמנו במקפיא בתחילת בישול הריבה). מניחים כף ריבה על הצלחת ומעבירים את האצבע במרכז הריבה, אם נשאר שביל הריבה מוכנה. אם היא עדיין נוזלית - ממשיכים לבשל עוד כמה דקות.

 

ציפוי מרשמלו: 

200 גרם שוקולד לבן 

120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

50 גרם תות שדה שטוף ללא הגבעול הירוק וטחון למחית 

אופן הכנה: 

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, שוברים את השוקולד לקערת זכוכית, ושופכים את השמנת המתוקה הרתוחה מעל, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מצננים את התערובת עד שתהיה חמימה.

מוסיפים את מחית הפרי ומערבבים עד לקבלת אחידות בלבד. 

טובלים את כיפות הסופגניות בציפוי המרשמלו ומגישים. 

 

ציפוי שוקולד לבן עם שברי עוגיות: 

240 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה 

300 גרם שוקולד לבן 

שברי עוגיות 

אופן הכנה: 

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, שוברים את השוקולד לקערת זכוכית, ושופכים את השמנת המתוקה הרתוחה מעל, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מצננים את התערובת עד שתהיה חמימה.  

טובלים את כיפות הסופגניות בשוקולד ומיד לאחר מכן מפזרים שברי עוגיות מעל. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...