מסעדת טורקיז נפתחה בשנת 1991 על ידי אלי סמרי והפכה לשם דבר. הרחוב היפואי הקטן המתפתל במורד הים הפך שוקק ועמוס. שולחנות עץ מעוטרי מוזייקה צבעונית נפרשו על הגבעה המשקיפה על הים ושקיעותיו הקסומות. אוכל ים תיכוני המצטיין בטריות ואיכות שטרם נטעמו כמותן הפכו את המסעדה לאהודה ומפורסמת.
בשנים האחרונות המסעדה ממוקמת בפרויקט סי אנד סאן, בחלק הצפוני של תל אביב, וממשיכה להתפתח ולשמור על עדכניות ועכשוויות מבלי לאבד את הזיקה למנות הדגל שהפכו אותה למוסד קולינרי מוביל.
צילום: משה בן שמחון
גם כאן, הנוף המרהיב של הים הינו חלק בלתי נפרד מהחוויה הים תיכונית שהמסעדה מציעה. הקשר המיוחד בין בעלי המסעדה לדייגים המקומיים, כמו גם ההערכה החזקה שלהם לתוצרת איכותית ביותר, באים לידי ביטוי בתפריט המציע מגוון של דגי ים ופירות ים טריים המשתנים מדי יום. עבור אוהבי בשר, מציעים בטורקיז מבחר מנות בשריות מתוצרת מקומית משובחת. המסעדה מייחסת חשיבות רבה גם לקהל הצמחוני והטבעוני והתפריט מכיל מנות מיוחדות ונותן מענה לקהל זה.
המסעדה מתהדרת בארון יין מהפנט ובו כ-2,500 בקבוקים המציעים מבחר גדול של יינות משובחים בישראל, כמו גם מותגים מובילים מכל העולם.
מנות הדגל של טורקיז:
קבב לוקוס- סלט גרגירי חומוס, בצל חרוך עגבניות מיובשות ולימון כבוש - 86 שקלים.
פסטה מן הים- פסטה פפרדלה עם קלמרי סגול טרי, קוביות לוקוס ופירות ים משתנים בהתאם לדגה היומית ברוטב ציר דגים וירוקים - 160 שקלים
מחבת קציצות דגים "מרקש סטייל"- קציצות דגים ממליטות השוחות ברוטב חריימה פיקנטי ב-140 שקלים.
ריזוטו זנב שור // צילום: רז סלע
שווארמה לוקוס- קריספי טורטייה עם מריחה של יוגורט וטחינה ומעל חתיכות לוקוס מוקפצות עם בצל מטוגן ותבלין שווארמה, סלט עשבים עגבניות בצל ומעט פלפל חריף - 160 שקלים.
כתר צלעות טלה- צלעות מובחרות על הגריל מטובל במלח גס ופלפל שחור. מוגש על קרם שעועית בובס לצד ירקות צלויים משתנים, 220 שקלים.
הסלט הקצוץ הידוע של טורקיז נקצץ מדיי הזמנה על ידי ידיים מיומנות והוא מוגש טרי ונפלא. הסלט הוא ללא ספק אחת המנות האהובות בטורקיז ולכבודו הוצבה במטבח עמדה במיוחד ממנה יוצאת אך ורק מנה זו.
אל מנות הדגל האהובות מצטרפות החורף מנות יצירתיות פרי ידיו של השף רז סלע. סלע, שמוביל את מטבחה של טורקיז, עושה עבודה נפלאה הן בשימור הקלסיקה והמסורת של טורקיז והן ביצירת מנות חדשות ונהדרות המתכתבות עם סגנונה המובהק של המסעדה.
מרק בויאבז' // צילום: רז סלע
מנות חורף:
מרק בויאבז'- מרק צרפתי עשיר ירקות שורש, זעפרן, פסטיס, עגבניות, מבחר פירות ים טריים. שומר סלרי פטרוזיליה מוגש עם בגט קריספי. 88 שקלים.
כבד אווז- צרוב על הפלנצ'ה מוגש על בריוש, אגס שיכור המבושל ביין אדום ותבלינים ארומטיים לצד קרם כרובית. 115 שקלים.
מחבת מולים- מולים טריים ברוטב עגבניות פיקנטי, כוסברה פטרוזיליה שום ופפריקה, ב-110 שקלים.
ריזוטו זנב שור- אורז בבישול ארוך מבושל עם בצל ויין לבן. בשר של זנב שור שבושל ביין אדום וירקות שורש פרמז'ן ואפונת גינה. 135 שקלים
הרצל רוזנבלום 6, סי אנד סאן
תל אביב
03-6996306
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו