ביקורת טלוויזיה: לא בדיוק, אבל בערך

אחרי נרקוס, היה ברור שהישראלים יקבלו בשמחה סדרה נוספת על סוחר סמים • אל צ'אפו, נטפליקס, פרטנר ‭ TV ‬

אל צ'אפו. למלא את החלל // אל צ'אפו. למלא את החלל

אחרי ש"נרקוס" הפכה סדרי עולם, וזכתה להצלחה אדירה אפילו במדינה כמו ישראל, שבה היא הפכה לסדרה הזרה האהובה על גברברי המקום שמשחקים אותה "פטרון" (אבל בפועל לא יכולים להרשות לעצמם אפילו להזמין שוט של טקילה פטרון בבר הסמוך לביתם), היה ברור שאנחנו נקבל במהירות ובזריזות סדרות  ספין-אוף כאלה ואחרות.

"אל צ'אפו" היא אחת כזו, ורגע לפני שהעונה השנייה תעלה כמובן במלואה ביום שישי הקרוב, שווה להתעכב רגע על העונה הראשונה. אז כן, הבנתם כבר שהיא לא עולה על המקור, אף  על פי ש"אל צ'אפו", סוחר הסמים המקסיקני המפורסם ביותר בהיסטוריה וללא ספק אחת הדמויות המעניינות בשנים האחרונות  בעולם, שווה סדרה משל עצמו. 

עם זאת, היה גם ברור שההייפ לא יהיה דומה לסיפורו של אסקובר. קודם כל, כי ההשוואה המתבקשת בעייתית, ולו רק בשל העובדה שאי אפשר להשוות בין ואגנר מורה השחקן הברזילאי הענק שמשחק את אסקובר, לשחקן המקסיקני האלמוני שמשחק את אל צ'אפו ועונה לשם מרקו דלה או. אחר כך מובן שהניסיון לתת את אותה ההרגשה סוחפת לא יצלח כי מה לעשות, התרגלנו לטוב ביותר.

ועם זאת, כדאי לצפות בסדרה המדוברת, מכיוון שהיא עדיין ברמת העשייה הכי גבוהה שאפשר, מכיוון שמדובר בצפייה ממכרת, מכיוון שחואקין ארצ'יבלדו "אל צ'אפו" גוסמן לוארה הוא דמות שבחיים האמיתיים עשתה כמה דברים שלא היו מביישים את אסקובר המורה והרבי, וגם כי בניגוד לאסקובר, אל צ'אפו עדיין בכותרות נוכח העובדה שנעצר בשנת 2016 לאחר שהתראיין לשחקן שון פן  כשזה הגיע אליו כדי לשכנע אותו לשחק בסרט על חייו. אגב, לא פחות מארבעה סרטים נמצאים בשלבים כאלו ואחרים של עריכה ועוסקים בדמות.

בסופו של דבר, מדובר כנראה באבן בוחן לעולם הטלוויזיה בשנת ‭ :2018‬הצופה הוא השליט היחיד, וצריך לדעת לספק אותו  בזריזות ובמהירות. אם אין אסקובר אז אל צ'אפו, וכשהעונה הבאה של "נרקוס" תעלה רק בשנה הבאה, צריך למלא את החלל בתחליפים זולים אבל עם אותה השפעה. ככה זה עם מכורים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר